Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranı düşer mi?

osmandilek

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar ben 2024 te yüzde 44 le Kardiyoloji ve şeker oranlarıyla 2 yıl süreli emekli oldum
Tekrar muayenesine gittiğimde sizce oranlarım düşer mi ?
Kalp 4 damar değişti , şeker insülin ve hap kullanıyorum, bunların yanında ilk rapora ekletmediğim kolesterol ve tansiyon ile göz bulunmakta
Diğer hastalıklarımı da kontrol muayenesinde söylemelimiyim

Fikir beyan ederseniz mutlu olurum teşekkürler...

Burada kimse bu konuda tahminde bulunamaz,ama bildiğim şu var ki oranlar eskiye göre düşük oluyormuş

Son düzenleme:
@osmandilek, geçmiş olsun emin değilim ama gidenlerden hep şunu duyuyorum her gittiğimde oranı düşürüyorlar diyorlar sen ne olur ne olmaz diğer hastalıklarını da söyle ki oran düşerse sıkıntı yaşama

15 Ocak 2025 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 32783
KANUN
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 7538
Kabul Tarihi: 9/1/2025

MADDE 15- 5510 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış, üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dördüncü fıkrasında yer alan “ve ikinci” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

“Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlanarak yaşlılık aylığı bağlananların aylıklarının ödenmesine devam edilir. Bunlar hakkında 28 inci maddenin beşinci fıkrası ile 94 üncü madde hükümleri uygulanır.”
5510 sayılı kanunun 94. Maddesi asagidadir

Kontrol muayenesi
MADDE 94- Kurum yürütülen soruşturma kapsamıyla sınırlı olmak üzere;
a) Sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalısından veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sağlık hizmetinin gerçekten alınıp alınmadığını,
b) Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malullük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını,
tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir

@Engelli52,
Burada alakalı birşey yazmıyor , mesela kontrol muayenesinde eski süreli emekli olarak yeni hastalık puan tablosuna göre mi yoksa eskisine göre mi muayene sonucu puanları verilecek gibi gibi...

@Zong67,
Bana da öylesi mantıklı geliyor da normalde benim hastalık rapor şeklindeki kişiler eskiden kontrol muayenesinde süresiz rapor alırdı , ilk rapor süreli ikinci süresiz olurdu yani. Şimdi ben diğer hastalıklarımı eklersem süresiz alma hakkım olan rapor farklı hastalıklar olduğu için yine süreli olacak. Yeni sistem neye göre işliyor bilen yok her bölge kendi kafasına göre her hastane kendi kafasına göre iş yapıyor sanki 🤷

@enes75,
Tahmin değil de yaşanmışlık olursa biraz kafalarda şekillenir sistem....

@osmandilek, bilemiyorum bilmediğim konu hakkında bilgi verip yanıltmak istemem 184'ü bir arayıp sorun belki bilirler ya da hastanenin baş hekimlik birimine falan gidip bir danışın geçmiş olsun

Üst Alt