Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol şerhi ile alınan vergi indirim hakkı ile emekli olunursa ne olur?

CAHİT1974

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Maliyeye ankara numuneden zorluklar içinde aldığım raporla vergi indirim belgesi almak için baş vurdum ( http://www.engelliler.biz/forum/eme...istiyor-basvurdugum-raporu-kabul-etmiyor.html ). tam 4-ay sürdü ankarada ikamet etmeme rağmen

vede 4-ay sonra , sanırım psikolojik yineleyen depresyon rahatsızlığımdan dolayı bir yıl sonra tekrar kontrol edilmek üzere hastaneden aldığım raporuma onay vermiş vede yazısı elime geçti .
üçüncü dereceden vergi indiriminden faydalanabileceğim şeklinde

ben ssk dan emekli olmak için vergi indirim belgesine müracat etmiştim benim ssk başlangıcım 1991 yılında vede 4150 ssk primi ödenmiş günüm var

maliyenin bir yıl sonra tekrar kontrol edilecek şeklinde verdiği vergi indirim belgesi ben şuan emekliliğe başvuracağın bir sorun teşkil edermi benim emeklilğim nasıl olur

lütfen konu hakkındaki bilgili arkadaşların fikirlerini bekliyorum

ankara numuna hastanesinden aldığım raporumda engelimin sürekli olduğu yazıyor raporumu 2009-nisan ayında aldım

ben ortapedik artı yineleyen depresyon hastasıyım

hadi özün aydın ,bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla hemen emeklı olabilirsin

Soykan kardeş maliye vergi indirim belgeme bir yıl sonra kontrol edilecek

şeklinde bir not düşmüş-bunun emekliliğime bir zararı olurmu

ssk benden tekrar rapor istermi-raporumu nisan 2009 da aldım ankara numune hastanesinden

cahit bey öncelikle hayırlı olsun,evet bir yıl sonra yeniden rapor alacaksınız bildiğim kadarıyla

Maliye vergi indirim belgeme bir yıl sonra kontrol şerhi koydu

ben emekliliğie müracet edeceğim bu durumu nasıl kaldırtirabilirim maliyeye , lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum lütfen bana yardımcı olun

bu durum beni çok kaygılandırıyor

emekli olabilirsin ama bir yıl sonra kontrol şartı konduysa sana geçici emeklilik şartıyla emekli olursun taki yeni rapor kesinleşinceye kadar sen başvur bur tür durumlarda geçici emeklilüği kabuledip sürekli yaparlar

geçici emekliliği açıklayabilir misiniz. birde kontrol muayenesinde geçici emekliliği sürekli emekliliğe çevirme garantisi varmıdır?

Aldığın raporla emekli olamazsınız.Nedenine gelince;
1)Hastalığınızın iyileşme ihtimali olması
2)Raporonuzda kontrol ibaresinin olması.

Yok yok, aman yanlış bilgi olmasın...

Kontrol muayenesi şerhi olan raporla vergi indirim hakkı elde eden kişiler kontrol muayenesinden önce emekliliğe başvurabilirler ve prim gün şartları tutuyorsa diledikleri zaman emekli olabilirler. Bu kesin.

Kural şu:
1- Vergi indirim hakkı elde ettiğin için SGK emeklilik başvurunu kabul eder ve diğer şartlar uygunsa emekli eder
2- Kontrol muayenesi zamanı geldiğinde raporla birlikte hastaneye gitmek ve kontrol muayenesi olman gerek. Kontrol muayenesi sonucu (5510/94):
___a) İşgücü kaybı oranının %40'ın altına düştüğü tespit edilirse, hastane durumu defterdarlığa ve SGK'na bildirir ve emekli maaşın durdurulur (Eğer oran düşmesine rağmen emekli maaşını almaya devam edersen, haksız yere ödenen paralar faiziyle beraber geri alınır)
___b) İşgücü kaybın %40'ın üstünde olursa, her şey aynen devam eder. Emekli maaşı almaya devam edersin. Raporun Aslı Gibidir onaylı ve imzalı bir nüshasını mutlaka alıp sakla. Ne olur ne olmaz...
___c) İşgücü kaybın %40'ın üstünde olur ama yine kontrol muayenesi şerhi düşülürse, aynı şekilde, o kontrol zamanı geldiğinde aynı işlemi yeniden yapmak zorunda kalırsın.
3- Eğer kontrol muayenesini aksatırsan, SGK maaşını durdurur. Sonrasında 3 ay içinde kontrole gidersen ve %40 üzeri rapor alırsan, durdurulan emekli maaşı durdurulduğu tarihten itibaren ödenmeye devam olunur. Yok, eğer 3 ayı aşkın bir sürede kontrol muayenesine gidersen, o zaman sen kontrol muayenesine gidene dek maaşın durdurulur, ve %40 üzeri rapor alacağın tarihten itibaren maaş ödenmeye başlanır. Yani durdurulduğu tarihten itibaren başlamaz.
4- Eğer kontrol muayenesine (en geç zamanından 3 ay sonrasına dek) gitmezsen, bu durumda hastane durumu ilgili kurumlara iletir ve (varsa yersiz ödemeler geri alınıp) emekliliğin iptal edilir.

cahit kardeşim bence 1 yıl daha bekle işini terk etme 1 yıl sonra emekli ol benim sürekli raporum vardı emekli oldum 1 yıl sonra beni sgk kontrol muayenesine çagırdı ve emek liliğimi durdurdu şimdi dava açtım işimdenden ayrıldığım için şu an çok zor bi duruma düştüm benim tavsiyem emekli olma çalışmaya devam et 1 yıl sonra raporunu yenilediğinde emekli ol bence.

Benim tecrübeşlerimi oku ondan sonra karar ver bence. çünkü herşey çok saçma gelişiyor: http://www.engelliler.biz/forum/eme...rol-muayenesinde-hastanedeki-belirsizlik.html

Arkadaşlar benim ankara numune hastanesinden raporumu 4-ay önce aldım raporum henüz çok taze raporumda %44 engellidir vede süreklidir ibaresi var ona rağmen maliye 1-yıl sonra kontrol şerhi koyarak vergi indirim belgesi vermiş
ayrıca 5-ay önce ankara hastanesinden raporum var 5-ay önce ondada yine süreklidir ibaresi var
2009 yılı yanlış anlaşılmasın
ortapedik ve psikiyatrik rahatsızlığıma ilişkin ortapdeik rahatsızlığımın 1992-yılında ve 2003 yılındaki aldığım raporlarımın fotokobilerini malieye vermiştim ek bilgi istediklerinde
psikiyatrik rahatsızlığımda sorun olmadığını onun aynen
oanaylanacağını söylemişlerdi onun hakkındada bilgi isteselerdi 2007-2008-2009 yılında almış olduğum kullandiğım ilaçların reçetesi ve ilaç raporlarım var onlarıda ibraz edebilirdim
bu durumda ne yapılabilir
bu bir yıl sonra kontrol şerhini nasıl kaldırtabilirim

birde benim 4100 ssk günüm var ilk ssk numaramı 1991 yılında aldım primlerim asgari ücretten yatırıldı emekli olursam nekadar maaş alabilirim 1974 doğumluyum

lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yazsın

msn adresim cahit.1974@hotmail.com adresimi kayıt edebilirim daha yakından konuşub konuyu paylaşabiliriz

benim raporumdada hastane şerhi vardı ama maliye şer koymamış bende süreyi bekledim ve zamanı geldiginde maliyeye gidip sordum maliye ankara defterdarlıgı bana bizim şerhimiz varmı dedi bende sizin şerhiniz yok ama hastane nin vardedim önemli olan bizim şerhimiz dedler ve senin işin bitmiştir artık hastaneyle ugraşmayacaksın dediler bende zaten emekliligi hak etmiştim yani maliye şerhini kaldırmak hastalıklarla ilgilidir diye düşünüyom iyileşecek bi hastalık varsa şerhi kaldırmak zor diye bilirim arkadaşlar

arkadaşlar benim raporumda hastanenin şerhi yok maliye koymuş-iki hastaneden rapor aldım ikisindde engelimin sürekli olduğu yazıyor

demekki senin hastalıgında düzelme olacagı kanısında o yüzden şerh koymuş işin zor biraz arkadaşım

Benimde benzer durumum var. Maliyeden gelen raporda bir yıl sonra kontrol olmak şartıyla %4l,5 olarak vergi indirim raporu geldi. Pirimim ve çalışma yılım yeterli olduğu için emekliliğe başvurdum ve biraç ay önce emekli oldum. Emeklilik onayımı veren SGK görevlisi, kontrol zamanı geldiğinde maaşımın birkaç ay kesileceğinin ve kontrol sonuçlanınca durum aynıysa maaşımı almaya devam edeceğimi söyledi.

Emeklilikte kontrol muaynesi sorunu

Emeklilikte kontrol muaynesi sorunu arkadaşlar benim kontrol muaynem 30.04.2010 tarihinde ben bu tarihten önce sevk alıp hastaneye gittiğimde bu tarihe kadar olan maaşım bana ödenecekmi yine posta hesabıma gününde yatackmı.

Kontrol muaynesinde hastaneden düşük rapor alırsam benim maaşım nezamana kadar hesabıma düzenli olarak yatacak nezaman kesilir lütfen konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini yazarlarsa beni mutlu ederler
ssk emeklisim

cevablarınızı bekliyorum
saygılarımla

cabir.1974@hotmail.com
burayada yazabilirsiniz

Arkadaşım aynı şey benim başımdan geçti bende emekliyim 1 hafta önce kontrol muayenesinden geçtim bildiğim kadarıyla kontrol muayene tarihin sonra 3 ay daha maaş ödenir %40 üzerinde onaylanırsa sorun yok ama oran %40 altına düşerse kontrol muayene tarihinden sonra ödenen maş geri alınır aman dikkat

Arkadaşlar bende kontrol muaynesinden geçtim 3 aylık emekliyim maştanda sağlıktan da yararlanamıyorum benim anlamadığım ve hazmedemediğim hem emekli olabilirsin diyorlar sonra işten çıkışını alıyorsun işle alakanı kesiyorlar sonra kontrol zamanı geldiğinde maştanda sağlıktanda faydalanamıyorsun özürlü hastalanırsa nasıl tedavi olucak ilacını nasıl alacak para nerden bulacak dayanılmayan psikolojik hastalığı varsa ilaçla sakinleşiyorsa çoluk çocuğu varsa pra veremiyorsa hem hasta kişi daha çok hasta ailesi varsa ilesi de etkilenip hastalanırsa bu olaylardan kim sorumludur bir özürlüyü bu kadar kötü duruma düşüren rahatmı olucak arkadaşlar bu çok ciddi hayati olayların sonucu nereye varır diye bunu yapanlar neden hiç düşünmüyorlar bir insan ne özürü olursa olsun maştanda sağlıktanda yararlanamıyorsa bunalıma girip kendine ve başkasına her türlü kötülüğü yapabilir arkadaşlar bu loayların sorumluluğunu kimse üstüne almaz.sayın otura boğa bu konuyu bütün üyelere yaymanızı düşüncelerini almanızı isterim. ALLAH korusun arkadaşlalarbi sağlam olsan zaten çalışır insan sağlam olsamda 20 yıl daha fazla çalışmaya razıyım arkadaşlar öyle değilmi.

ALLAH beterinden korusun alın yazımız böyleymiş.bize böyle zorluk çıkaran kimse ALLAH bildiği gibi yapar merak etmeyin arkadaşlar. Bazı sağlam insanlar bazı yalaka özürlüler özürlülerin sakatlılığından faydalanıp çalışmayıp kaytardıklarını zannedip özürlüleri ezmeye çalışıyorlar sağlam insan hasta insanın derdinden anlamaz özürlü insan hem sakatlığıyla hem psikiolojik durumuyla mücadele etmektedir bu çok zor birşeydir benim sol ayağım doğuştan kalça bait bir örnek vericam bazen canım öyle bir daralıyorki durmdan koşmak geliyor ama koşamam top oynamak istiyorum ama oynayamam saldırgan bir köpek kovalarsa kaçamam panik atakta var depremde adapazarındaydım oradan kaldı arkadaşlar çocuğumuz canımız hastalansa onu kucağıma alıphastanaye koşup yetiştiremem bu durum ların zorluğunu bu durumlara düşen bilir yinede allahıma hamdolsun diyorum şikayetçi değilim allah beterinden korusun beni ailemi ve herkezi şikayetimi sitemimi bize 10 kere rapor çıkarttırıp inanmayanlara

herkeze selam.

30.04.2010 tarihinde kuruma müracaat edeceksiniz kurum sizi yetkili hastaneye sevk edecek alacagınız rapor %40 ve üzeri olursa emekli maaşınızı kaldıgı yerden almaya başlayacaksınız %39 ve altında bir rapor alırsa emekliliginiz iptal edilecek..

Vergi indirim belgemden dolayı 1-yıl sonrasına kontrol muaynesi şerhi,

Vergi indirim belgemden dolayı 1-yıl sonrasına kontrol muaynesi şerhi, konularak emekli oldum iki gün önce sgk dan sevk alarak hastaneye gittim sevk aldım hastaneden işlerim bitti postayla göndereceklerini söylediler-hastane sigortaya gönderecekleri yazıda oran belirtiyormu

selamlarımla
cahit gün

Oran belirtilmez sanırım... Hastanedekilerle muhabbet kurup, kontrol şerhi konup konmadığını öğrenmeye çalışın...

Üst Alt