@sokr@t,
sizinle daha önce
İntifa Hakkı Nedir? | Şartları, Kurulması ve Sona Ermesi linkini paylaşmıştım.
Burada geçen bir ifadeyi aşağıya yapıştırdım. Diyor ki, mal sahibi icralık bile olsa, intifa hakkı rehin işleminden önce kurulmuşsa, mal icrada satılsa bile intifa hakkı sahibi malı kullanmaya devam eder. Ne kadar süre devam eder derseniz, eğer intifa kurulurken süre belirlenmişse, bu süre bitene kadar kullanır. Yok intifa kurulurken süre belirlenmemişse, bu durumda intifa hakkı sahibi ölene kadar kullanır. Ölünce intifa hakkı sonlanır.
4. Cebri İcra Yoluyla Satış : İntifa hakkının tesis edilmesinden önce gayrimenkul üzerinde tesis edilmiş bir taşınmaz rehni varsa taşınmazın cebri icra yoluyla satılması halinde intifa hakkı da sona erer. Ancak, intifa hakkı taşınmaz rehninden önce kurulmuşsa bu halde taşınmaz icra yoluyla satılsa bile intifa hakkı varlığını korumaya devam eder.
Sonuç olarak, siz böyle bir hakkı, eğer sahibi verirse ve tapuya işlenirse alabilirsiniz. Karşılığında para verirsiniz ya da vermezsiniz, bu ikinizin arasındadır. Benim anladığım şu ki, eğer mal miras yoluyla başkasına bile geçse, sizin tapuda kayıtlı olan intifa hakkınız devam edecektir.
Benim naçizane önerim, bu konuda bir Baroya başvurup hukuki görüş almanızdır. Baro size ücretsiz olarak bu hizmeti verebilir belki. Buradan alacağınız bilgilerle hareket etmemenizi tavsiye ederim.