Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konya'da açılacak ÖMSS kursu için 12 kişi lazım

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Konya Selçuklu Halk Eğitim merkeziyle görüştüm, görme engelliler için bir kurs açmışlar, ortopedik engelliler için de 15 tatilden sonra açacaklarmış, ama bu kurslar görme ve ortopedik engelli derneklerinin ön ayak olmasıyla açılmış.

Benim hastalığım epilepsi, ben bu iki gruba da girmiyorum, bizim bir derneğimiz de olmadığı için şahsi olarak başvuru yapmamız lazım. Benim grubuma girenler kimler:

"Kişinin çalışma kapasitesi ve fonksiyonlarının engellenmesine neden olan, sürekli bakım ve tedavi gerektiren hastalıklardır( kan hastalıkları, kalp- damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, idrar yolları ve üreme organı hastalıkları, cilt ve deri hastalıkları, kanserler, endokrin ve metabolik hastalıklar, ruhsal davranış bozuklukları, sinir sistemi hastalıkları, HIV)"

Bu durumda olan arkadaşlar varsa Konya' da bizzat Selçuklu halk eğitime giderek başvuru yaparlarsa kurs açılacak. İzlemeniz gereken yol ise: Gitmeden bir dilekçe yazacaksınız, Selçuklu halk eğitime diye. Dilekçe şu şekilde olacak: Hastalığını, özür durumunu ve kurs açılmasını istediğiniz bir dilekçe yazacaksınız.

İstenen Belgeler ise:

1- Dilekçe (yukarıda açıkladığım şekilde olacak)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi

3- Son bitirdiğiniz okulun diploma fotokopisi.

Bu belgelerle birlikte şahsen Selçuklu halk eğitime başvurursanız, sayımız 12 ye ulaştığında kurs açılacak. Müdür bey kendi söyledi, sayıyı tamamlayın ben kesin açarım dedi.

Eğer benim durumumda olan arkadaşlar varsa bu şekilde Selçuklu halk eğitime başvurabilirler, o zaman kurs açılacak, saygılar. ( Aklınıza takılan bir şeyler olursa sorun, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.)

arkadaşım s halk egtim merkezini aradım bilgi alacagımı ne yapmam gerekir dedim engel durumumu sordular bende böbrek hastası oldugumu söyledim sana dedikleri gibi kursun görme engelli ve ortapedi engelliler içın oldugunu söyledi size yok ama ilaki derseniz 12 kişi kayıt olun kurs açarım dedi kardeş kafam karışdı şimdi sınava bedensel engellilermi girecek bize varmı bu kurs engelli memur alım kursumu kimler nasıl raporla girecek bilmiyorum benım 2 yıllık 2022 maaş raporum var ilk okul menzunuym senin durumun ne ben eregliye baglı kasabadayım kasabadan konyaya haftada bir gün araba gidiyor çarşamba günü yarın gitsemi gitmesemmi bilemiyorum konuşmak isterim cepden 05363704942

Arkadaşlar Selçuklu Halk Eğitim den geliyorum, başvuruyu yaptım, kurs kesinlikle açılacak, başvuru yaparsanız girersiniz, 15 tatilden sonra kesin açılacak. Benim durumum da olanlardan 12 kişi toplanmazsa, biz de ortopedik engellilerle birlikte aynı kursa gideceğiz, Mdr. Yrd. aynen böyle söyledi.

Kurs 15 tatilden sonra kesin açılacak yani, başvuran gider.

arkadaşlar ben başvuruyu yaptım. herkes başvurmaya çalışsın ki kurs açılsın

2 gün önce Selçuklu H.E.M. ile görüştüm, önümüzdeki pazartesi kursu açıyorlar. Kurs için başvuran arkadaşları tek tek arayıp söyleyecekler. Kurs Hafta içi Akşam 18:00-21:00 arası Numune Hastanesinin yanındaki Sağlık Meslek Lisesi nde olacak.

Biraz önce de Halk Eğitimden telefon açtılar, bu pazartesi saat 18:00 de, Sağlık Meslek Lise sinde kursun başlayacağını bildirdiler. Kursa başvuran arkadaşları tek tek arayacaklar bilginize.

Üst Alt