Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS A ve KPSS B grubu ve sınavları!?

GaribanÖğretmen

Aktif Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar forum ahalisi, ilk defa kpss'ye girecek birisi olarak aklıma takılan noktalar var yardımcı olabilecek varsa teşekkür ederim.

1. KPSS A ve B grupları ile hangi mesleklere alım yapıldığını anladım. Şimdi bir öğretmen adayı olarak KPSS A, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavlarına girmem gerekiyor burası tamam. Fakat ben normal lisans sınavına girip KPSS B grubu mesleklerini de pekala tercih edebilirim diye tahmin ediyorum :)

2. KPSS B için ayrı bir sınav mı var yoksa KPSS A'nın içindeki Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümleri mi kabul ediliyor. Eğer ayrı bir sınav varsa bu yıl ÖSYM sınav takviminde neden yok? Bu sınav her yıl yapılmıyor mu?

KPSS B grubu diye ayrıca bir sınav yok hocam. (eğitim fakültesi mezunusunuz sanırım) KPSS sınavına lisans mezunu olarak girersiniz . GY-GK bölümlerinden yani . B gubu atamaları çift yıllarda yapılır. Yani aldığınız puan 2 yıl geçerlidir.
Merkezi ve kurumsal atama ile alım yapılır. Merkezi atamalar normal memur atamaları gibi belirli tarihlerde olur, onun dışında kurumlar ilanla kendi belirlediği zamanlarda da alım yapabilirler. KPSS p3 puanınız baz aınır atama yapılırken.

Kadrolara gelince A grubu öğretmenlik vs dışında kalan kadrolar B grubunu kapsar mühendis, mimar , veteriner, hemşire, piskolog , sosyolog vs gibi. Bunlar da alanında mezuniyet isteyen kadrolar o yüzden Öğretmenlik mezunu olarak pek mümkün değil gibi B grubundan atanmak

Üst Alt