Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS puanı ile engelli olarak atanabilir miyim?

Getiren

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle ben 2014 normal kpss ye girdim şimdi engelli raporum var ...bu kpss puanimla engelli olarak atanabilirmiyim...şimdiden teşekkürler...

Evet atanabilirsin hiçbir sıkıntı olmaz.

arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum normal kpss den sonra engelli raporu aldım raporu iş kura verdim işkur normal işe alımlarda engelli olduğum için başvuru yapmıyor engelli alımlarınada ekpss ye girmediğim için başvuruyu kabul etmiyor atama ile tercih yapmaya calıştım daha önce normal atamalara tercih yapabiliyorum engelli atamalarına başvuru yapabilmem için ne yapmam gerekir

Öyle bir ihtimal yoktur. Sınava başvuru esnasında engelli raporu sunulmalıdır ve engelli salonunda sınava girilmelidir. Aksi bir durum söz konusu bile değildir.

Sınav durumlarını bilemem ama engelli diye normal statüde işe yerleştirme yapilmama diye birşey olamaz engelli isen normal statüde de çalışabilirsiniz

Kesinlikle atanamazsin. Engelli sınavı ayrı KPSS ayrı atanabilirsin diyen neye dayanarak öyle dedi onu da anlamış değilim.

luciano22 Okan06. EKPSS , KPSS de girebilirsiniz bu konuda bir problem veya engel yok . Atanmak istediğiniz bölümlerin kriterleri olur ki bu durumu ekpss'de diyanette gördük kazanıp atananları iptal ettiler . KPSS girersiniz güzel bir puan yapıp atanırsınız durumunuz çalışmaya uygun değildir bu durumu ibraz etmediğiniz için memuriyetiniz iptal olur , Diğer türlüsü başınızdaki amir bu duruma itiraz edebilir yine iptal durumu ile karşı karşıya kalırsınız .

EKPSS ve KPSS kadroları birbirinden farklıdır , KPSS giripte EKPSS kadrolarına atanamazsınız veya EKPSS girip KPSS kadrolarınada atanamazsınız . Sadece bir şekilde başarıp girerseniz sizi engelli kadrosunda istihdam ederler

luciano22 nerde gorulmus böyle bi sacmalik ekpss ayrı KPSS ayrı. O zaman ben ales e gireyim ondan yüksek puan alıp KPSS den atanayim nerde gorulmus böyle bisey. Ayrıca sen normal KPSS den atanmissin bunda bi sakınca yok konuyu açan arkadaş KPSS den girip ekpss yerleştirilmeleriyle atanmaktan bahsediyor. Böyle bisey olabilir mi allah aşkına..

Konuyu tam anlamayanlar yüzünden dağılmış. 2 sınav farklı.
1- Kpss ye girmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir. Burada puan alıp, kurumun istediği sağlık raporunu sunabilirseniz memur olabilirsiniz (örnek gümrük muhafaza, silah kullanma raporu istiyordu)
2- Ekpss ye girmek için ek olarak %40 üzeri engelli raporunuz olması gerek.
Şimdi çatışmanın yaşandığı konuya gelelim:
Kpss de aldığının puan ile Ekpss de tecih yapamazsınız, Ekpss de aldığınız puan ile Kpss de tercih yapamazsınız. Her ikisi ayrı sınavdır, ayrı tercih dönemleri olur.

luciano22 asıl ben senle muhatap olacak değilim merak etme.yazilan cümleyi anlayamamissin burda ahkam kesiyorsun. Yok öyle bi dunya. Ben nerde bi açıklama yaptiysam bildiklerim doğrultusunda yapmisimdir. Zoruna giden bisey varsa söyleyebilirsin hadi yoluna.

Merhaba, hem kpss hem de ekpssye girebiliyoruz,, normal kpss'de engelli kadrolari nasil ayirtediliyor nitelik kodlari neler? kadro acildi mi? Ben sayfalara erisemiyorum Lutfen bilgi verirmisiniz ???

Arkadaşlar ÖSYM sitesinde engelli durumunuz mevcut ise sistem başvuru alsa dahi sizden atanacağınız da göreve atanmasında-yapmasında herhangi bir sağlık problemi yoktur. Şu felan görevi yapabilir raporu istenir
Engelliyim EKPSS olmadı KPSS ile a tanırım mantığı son derece yanılgıdır.

merhaba bennde bipolar hastasıyım.önümüzdeki hafta heyete gireceğim.engelli raporu alırsam.2016 da lise kpss normal 64 aldım bu yılki sonuç ve engellli raorunu alırsam belediyelerde işe alınma şansım var mı.teşekkür ederim.

Zaten EKPSS'ye girebilecek engelli raporu bulunanların KPSS başvurusunu ÖSYM kabul bile etmemeli (EKPSS başvurusu sonrasında KPSS başvurusu yaptıysa yada KPSS'ye girdiyse de EKPSS'ye girememeli).devletin engelli raporu ile EKPSS sınavı açmasının sebebi (eskiden başka isimlerde vardı) sağlık problemi yaşayıp ta normal memur gibi her yerde çalıştırılamayan bireyleri istihdam etmek ,özel sektörde engellilerin karşılaştığı dezavantajları biliyorsunuz ,devlet bunun önüne geçmek ve engelli istihdamını artırmak için EKPSS(eski adları da var) sınavlarını yapıyor. Bu durum hem EKPSS'ye girip KPSS'ye giremeyecek düzeyde ağır engeli olan (buradan kastım yerleştirilse bile sağlık durumu elverişli değildir denip çalıştırılmayacak belgesi verilebilebilecek kişilerden bahsediyorum) hemde KPSS'ye girip engel raporu olmayıp EKPSS'ye giremeyen insanları mağdur etmektedir.

Ben ortopedik engelli bir öğretmenim normal kpss ile puanım yüksek ise bile atanamaz mıyım?

Üst Alt