Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'ye girmek engelli kadroları için açılan sınavlara girmeye engel mi?

nokta

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar; engelli raporu alıp engelliler için yapılan kpss ye girmek mi atamalarda daha avantajlı yoksa normal herkesin girdiği kpss girmek mi?

bildiğim kadarıyla rapor aldıktan sonra diğer kpss ile atama yapılmıyormuş artık

Özürlüler için açılan sınavlara girerek sınavda başarılı olduğun takdirde rahatlıkla ataman gerçekleşir.
Normal KPSS'de sınava girdiğin zaman 657 Sayılı Kanun 26. maddeye göre KPSS'de yüksek puan alsan bile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının atamalarda aradığı niteliklere uygun bulunmazsan atanmayabilirsin.
Bu konuda 657 Sayılı Kanun der ki:
"HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR
Madde 26 - KPSS'de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmez.
Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile Başvuru Belgesi'nde ve Tercih Formu'nda kodlanmayan, yanlış kodlanan veya tutarsızlık bulunan bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar, bu durumdan dolayı bir hak iddia edemez.
Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları karşılayamayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybederler."

26. madde, sadece özürlüler için değil Normal KPSS'ye giren herkes için geçerlidir.

O yüzden KPSS klavuzunda geçen şu uyarıya göre tercihte bulunun:
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]uyulması gereken genel ve özel koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]1. BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]sahip olmaları gerekmektedir.[/FONT]
...
6) Kılavuzda yer alan “pozisyonları”
[FONT=TimesNewRomanPSMT]tercih edecek adaylar için;[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]ile özürlü bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]veya vücut sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)[/FONT]
Kılavuzda yer alan “kadroları”
[FONT=TimesNewRomanPSMT]tercih edecek adaylar için;[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. [/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]7) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak[/FONT]

ÖZÜRLÜ ADAYLARIN DİKKATİNE:
Özürlü statüsündeki adayların, kamu kurum ve kuruluşların bu kılavuzda yer alan kadro veya
pozisyonlarını tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri
mümkün bulunmakla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun’un 53 üncü
maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma
Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte özürlü memur istihdamı ayrıca
düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra
teşkilatı dâhil) %3’ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda olduklarından, bu suretle istihdam
edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos,
Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav uygulaması
yapılmaktadır.
Memur olmak isteyen özürlü vatandaşların; özürlü kontenjanı çerçevesinde Özürlülerin Devlet
Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte belirtilen
prosedür çerçevesinde ilan edilecek kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara atanabilmeleri
için bu kurum ve kuruluşlara başvurmaları ve ilgili kurum veya kuruluşlarca yapılacak sınavlarda
başarılı olmaları halinde memur olarak istihdam edilmeleri de mümkün olabilecektir

[/FONT]
Siz normal KPSS'na girebilirsiniz. Bu konuda engel konulamaz. Aksi bir uygulama olamaz.
Klavuzda geçen uyarıları dikkate alarak tercihte bulunursanız atanırsınız tabi ki. Bu konuda tercihte bulundugunuz kadrodaki işi yapabilecek niteliklere sahip olmanız, aranan koşullara uygun olmanız, özrünüzün o koşullarda çalışmaya engel olmaması kafi. Aksi durumda sadece sakatlıktan dolayı yapılan bir red, hele de "sizin için açılan özürlü sınavları var, onlara girin. Normal KPSS'den girdiğiniz için atamanız yapılamaz." demek ayrımcılık içeren ve özürlüleri ayrı kapılara zorlayan, toplumdan dışlayan, sadece özürlüler için oluşturulmuş kamplar oluşturan ayrımcı uygulamalardır ki bunlar da Anayasa'nın 10. maddesine göre eşitliğe aykırıdır.
Fakat sizin özürlüler için açılan sınavlarda başarılı olmanız halinde açılan özürlü kadrolarına rahatlıkla atanmanız, eşitliği sağlamak için alınan tedbirlerden sayıldığından ilgli maddeye göre eşitliğe aykırı değildir.
Ayrıca bakınız:http://www.engelliler.biz/forum/ayr...ilk-ornegi-imkb-engelli-ilani-tartisma-2.html
Normal KPSS'ye girmeniz özürlüler için açılan sınavlara girmenize engel dğildir. Onemli olan şartlara uygun olmanızdır.

çok teşekkürler.. baya yardımcı oldunuz

bi sorum daha olacak peki atama içi en az kaç puan almak gerekli engelliler için yapılan kpss den ?

bir soruda bende orta okul mezunları kpss ye girebiliyormu acaba?

engelliler için yapılan ömss sınavından kaç alan girebiliyor diye bir ibareye rastlamadım ama kontenjanı geniş tuttukları açık bu sene cezai işlem yaparak çoğu özel sektörden engelli çalıştırmadıkları için yüklü miktarda para cezası aldılar. bana öyle geliyor ki başbakan seçimlere yakın yerleştirmeleri yapmayı planlıyor nerden baksanız 7bin ilk turda aldılar 30 bin de 2. turda desen 37bin oy, bunun yanında KPSS de var tabi. Tabi bir de madalyonun diğer yüzü var ona da torpil diyoruz. OSYM nin sitesinden bakarsan 80-90 dan aşşağı puanda almayan şirketler var. Yine bu forumda okumuştum devlet hastanesine düşük puan ile giren arkadaşlar olmuş ne kadar doğru ne kadar sahte bilemiyorum ama işin ucu TÜRKİYE olunca burada malesef her şey oluyor. Uzun lafın kısası Baş bakanımızında dediği gibi AÇIKTA KİMSE KALMAYACAK. şu anda açıkta olduğumuz gibi. Umarım soruna cevap olmuştur.

Ben bu sene lise mezunu olacagım suan beledıyede staj yapıyorum daha sonra oraya kpss veya omss sız 657 ye tabi kadrolu memur olarak gırebılırmıyım ?

Ben bu sene lise mezunu olacagım suan beledıyede staj yapıyorum daha sonra oraya kpss veya omss sız 657 ye tabi kadrolu memur olarak gırebılırmıyım ?

KPSS den 70 Alırsan Girebilirsin. zaten belediyenin içindeymişsin şu anda, kesin torpil vardır ;)

Anlasılan 2 sene daha beklıcem umarım beledıye degısmez :) Tabi ıster ıstermez cevre oluyo yardımcı olurlar diye umuyorum :)

bu engellılere yonelık kpss sınavına gırınce kazanılırsa eger en dusuk maaş ne kadar alınıyor ne hangi meslek gruplarına giriliyor

normal kpss puanı ile özürlü memur kadrosuna başvuru yapabiliyormuyuz bilen var mı?

Engelli memur atamalarında ÖMSS puanı geçerlidir. KPSS puanıyla tercih işlemi yapamazsınız.

Normal kpss sınavına girmiş olanlarda özürlü kadrosuna geçiş yapabilmektedir. Benim öyle oldu. Ama şu konuda var ikametgahın nerdeyse oraları seçme şansın vardır.

keske oyle olsada her engellı hemen atanabılse artık oyle gorunmuyor artık devlet memuru olmak şans oldu kuş kimin basına konsa allah herkesın yardımcı olsun :( 80 puan alan engellı kardesımız bıle atanmayı beklıyor

Kpss

Öncelikle herkese merhaba. 24 Şubatta kayıtları başlayan EKPSS'ye başvurmaya karar verdim. Ancak raporum yenilenmek üzere heyette olduğundan, eski raporumla kayıt olamayacağını bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan öğrendim. Raporun çıkmasını bekleyecekmişim. ma heyet günü 22 Nisan. Uzun lafın kısası 2 yıl sonra girme hakkım var. Ben de normal KPSS'ye girmeye karar verdim. Size sorum şu:Sınava girip yeterli puanı aldığımda, engelli olduğum gerekçesiyle atamam yapılmaz mı? Raporum ℅76. Ancak engel durumum dışarıdan belli olmuyor. Sizden çok acil cevap bekliyorum. Ona göre umudumu kaybetmeyip ders çalışmaya devam edeceğim. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

ALP_;

Gittiğiniz kurumda, engeliniz çalışmanıza engel olmayacaksa hiç birşey olmaz, ancak engeliniz atandığınız işte size engel teşkil edecekse ekpss ile atanmanız durumunda bir sorun olmaz.

Öncelikle hemen yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim suskun62. Ancak neler sorun olabilir? Benim raporumun tamamı iç hastalıklarından oluşmakta. Eğer bilginiz varsa, sorun olabilecek engel durumlarını da yazabilir misiniz?

Merhaba, hem EKPSS hem de normal KPSS sınavına da girebiliyoruz. Normal KPSS de engelli kadrosu mu açılıyor nitelik kodu nedir ? kaç kadro açıldı? ben sayfalara erişemiyorum e tercih klavuzunda nasıl kadrolar var ? Lütfen bilgi verir misiniz ?

Normal kpssde engelli kadrosu açılmaz. Daha önceki cevaplara bakarsan yerleştiğin kurumda hastalığının yapacağın işe engel olmaması istenir. Bu da raporla tescil edilir.

Üst Alt