Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Hepatit tanısı emeklilik için hastalık listesinde var mı?

the__erdem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
6
kronik hepatit B listede var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@OturanBoğa ,,,

üstad, benim 2013 yılında almış olduğum rapor sürekli. yani süregen hastalık olarak belirlendi ve sürekli rapor verildi. ve 30 kronik hepatit B, 10 tek böbrek, 10 hipertansiyon,,,

hepatiti hiç mi dikkate almayacak, ya da karaciğere verdiği zarar ile karaciğerin durumuna göre mi verecek?

düşüncenizi paylaşır mısınız lütfen

@the__erdem,
Arkadaşım yemin ederim çoğu atıp tutuyor senin rahatsızlığın ilaç kullaniyorsan ve siroz başlangıcı varsa yani en hafif siroz olarak child a ise hafif hastalık olarak yeni yasayla degerlendirilir

@yaşamak güzeldir

Hepatit B ile Siroz aynı şey mi ?

Soru Hepatit B?

Bırakın Hastalık Listesinde olmayı engel oranı bile %15.
İlerlemiş hali, yeme içme bozukluğu hali %30.

Siroza gelince umarım hiç kimse emekli olabilmesi için Sirozu ya da Karaciğer Nakli aşamalarını görmek zorunda kalmaz.

20 yılı aşkın süredir Hepatit tedavisi gören biri olarak, günlük yaşama etkisi yok denecek kadar az bir hastalıktan bahsediyoruz.

Hepatit b hastalığı sürekli kontrol altında olmalı aniden siroz ve karaciğer kanserine dönüşebilir aşı aşamasına gelmiş bir hepatit a.b veya ctedavi olmazsa ölüme kadar götürür

Kardeş aynı sorunu bende yaşıyorum dediğim gibi bende kronik hbv mevcut durumun en hafif siroz olan child a aşamasında altı ayda bir randevusuz kontrole.gidiyorum ve ilaç tedavisi görüyorum onun için hafife alma derim

benim 2013 yılında aldığım raporda kronik hepatit B için 30 vermişti. şu anda nedir bilmiyorum.

sadece hepatit diye bakmamak gerekiyor,,, söylediğiniz gibi karaciğere etkisi vs,,, iki kat merdiven çıkıyorum nefes nefese,,, ağır bir şey taşısam nabız fırlıyor, nefes nefese kalıyorum,,, 100 metre koşamıyorum,,, üstelik tek böbreğim de yok, bu sgk'nın ihmalkar bi doktoru yüzünden böbreğim çürüdü, aldılar,,,

ve her şeyi geçtim,,, bizler lütuf istemiyoruz,,, bugün en kötü 4000-5000 gün prim ödedik,,,

@the__erdem,
Güzel kardeşim dediğim bu rahatsızlık ihmale gelmez kullandığın bir ilaç varmı şu anda benim kullandığım ilaç tenoviral 245mg kullanmazsam daha kötü sonuçlar ortaya çıkar onun için rahatsızlık duymadan bile kontrollerini yaptır derim geçmiş olsun hoscakal

Tamamen can sıkıntısından yazıyorum.

mesela abse yapmış dişi çektirmekte ölümcül olabilir, mesela sirpençe denilen çıbandan ölen padişah var, bugünde dikkat edilmezse aynı çıban ölümcül olabilir. böyle ufak bir sürü hastalık var dikkat edilmediğinde ölümcül olabilecek.

Hepatit B önemsiz mi?

Şuan bir ilimizin ilçesi olan köyümüzde çoğu kişi de vardı Hepatit B. Kaynağı belli değil ama sudan bulaştığına inanıldı hep.
Doktorun 1-2 yıl ömür biçtiği hastanın 40 yıl yaşadığına da şahit oldum, hiç belirti vermeden son günlerinde hastalanıp vefat edeni de gördüm.

İlaç kullanıldığı sürece Hepatit geçmeyecektir ama karaciğere zarar vermesi de engellenebilmekte. İlaç kullanıldığı sürece hastalığın ilerlemesi beklenen bir durum değil.

20 yıllık süreçte binlerce Hepatit B li hasta görmüşümdür. Bildiğim şey;
- Hepatit B li olduğunu biliyorsun, ilaç tedavisi alıyorsun kesinlikle Hepatit B tehlikeli değil.
- Hepatit B li olduğunu bilmiyorsun ama Hepatit B lisin. İşte bu çok tehlikeli, en ufak bir belirti vermeden karaciğeri bitirir. Belirti verdiğinde de malesef dönüşü olmayan yolculuk başlamış olur.

Özetle Hepatit B, Hepatitli olduğunu bilmediğin zaman tehlikelidir.

Üst Alt