Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçük yaştan beri psikiyatrik tedavi alıyorum. Askerlik durumum ne olur?

beratyurttr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Hocam merhaba ben şuan mevcut Hakkâri de askerim küçük yaştan beri piskiyatri tedavi alıyorum fakat bu ilaçla düzelecek bir durum değil daha çok musallat gibi gece istemsizce kalkıyorum uğultular duyuyorum sabah kalktığımda vücuda morarma oluyor hastaneye sevk ettiler süreç nasıl olur

@beratyurttr,
Ben askeriyede revirdeydim ve tamamen doktora bağlı. sizi heyete de gönderebilir veya hava değişimine de. genelde iki sefer hava değişiminden sonra kurula sevk ediyorlar, durum sizin gibi ciddiyse sizi heyete de gönderirler

@beratyurttr, Bu durumu neden askerlik muayene aşamasında söylemedinizde askere geldiniz bu kadar uzun süreli tedavi geçmişiniz varsa durumunuzda ciddiyse muafiyet alabilirdiniz.

Şimdi de durumunuzun ciddiyetine bağlı olarak hava değişimi sonrası muafiyet alabilirsiniz ama sivildekine göre daha uzun ve zahmetli olur.

@beratyurttr,
Hava değişimleri sonrası elverişli değildir raporu verilecektir.. hastaneye sevkinizde komutanlarınızın usul gereği askerlik yapamaz diye kıta işlevsellik ve kıta kanaat formu doldurması gerekiyor.. son kararı tabii ki hekim veriyor.

Bu konuda komutanların ne diyor?

@OğuzHan112,
Ne yazdıklarını benden sakladılar ne yazdıklarını bilmiyorum
Bu tür durumlara daha önce tanık oldunuz mu ilaç tedavisi önerebilir mi veya kendimi ne yönde açıklamalıyım

@kara duman,
Askerde iyi olacağıma ve geleceğimde sorun çıkmaması için söylemedim bura da rahatsızlıklarım devam ettiği için mecbur kaldım genel olarak askerlik yapmak istiyorum ama sorunlarım engel oluyor ilaç denedim fakat ilaç etki etmiyor komutanlar ne yazdı bilmiyorum kısa zamanda sevkim yapılacak hava değişimi vermeden rapor alma durumum nedir bilginiz varsa ricamdır

@dgcnn,
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum böyle bir süreç olmasını istemiyordum fakat olumsuzluklar bu yönde muaf oalcaksam eğer tek seferde almak için ne yapmalıyım benim için hava değişimi sürekli gidip gelmem sıkıntı doktora nasıl ifade etmeliyim kendimi

Şikayetin varsa tabii ki tedavi başlanmalı başlanacaktır.

Komutanların doldurduğu zarflar kapalı olmak zorunda.

İlk önce hava değişimi ,sonrasında muafiyet gelecektir Geçmiş olsun 🙋

@beratyurttr,

@beratyurttr,
Rdm de komutanlara ve askeriyedeki doktora yapmak istemediğinizi ve hastane ile süreçle uğraşmamak için ricada bulunabilirsiniz. Tabii durumu doktora da açıklamanız ve biraz abartarak belirtirseniz daha kolay heyete girme ihtimaliniz var. Bizim tugay komutanımız hastaneye kimseye çürük vermeyin diye kızmış. Bizde heyete giren genelde gerçekten bayılan, böbrek yetmezliği ve kalp krizi yaşadıkları için hava değişimine gönderilenler var. Aileleri hep uğraştı. Ama sizde böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum. Umarım dilediğiniz sonucu alırsınız.

Hocam iyi günler daha önce Hakkâri de askerlik yaptığımı çocuklukdan piskiyatri tedavisi aldığımı fakat bunun ilaçla tedavi olmayacağını daha çok musallat olduğunu söylemiştim bugün F41 tanısı ile Van araştırma hastanesine sevk edildim süreç nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

F41 Anksiyete bozukluklar diğer.

Tadavi başlanıp hava değişimi verilecektir .ilerleyen süreçte hava değişimi tekrar edebilir.. düzelme olmuyor şikayetleriniz devam ediyorsa elverişli değildir raporu verilecektir.

@beratyurttr,

Üst Alt