Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak basıncı ve ağrısı var. İlaçlar tedavi etmiyor!?

Pluvia

Emektar Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
1
Benim 1ay nolcak nerdese önce az çınlamayla başladı sonra sol kulak ağrıdı sağlık ocağına gittim antibiyotik yazdı işe yaramadı.kbbye gittim oda bişi yok dedi yolladı.geldim gene sağlık ocağına gene baktı kulağa az basınç var dedi damla yazdı antibiyotik hap pek düzelme yok çınlama geliyo gene ince ses bu basınç nasıl yok olucak ilaçla düzelmiyo galiba

Ömrümü yedi bu kulaklar işitmede bozuldu

Öncelikle geçmiş olsun benimde her iki kulakta sürekli çınlama mevcut nereye gittiysem geçmedi doktorlar alışacaksın dedi

Vasküler yani damarsal kaynaklı olabilir ya da orta kulak iltihabı filan geçirdin mi ya da sinüslerinde sıkıntı var mı gittiğin KBB doktoru odyo ve emar istedi mi istemediyse başka doktora git kulak konusunda acele et bence evet

Benim sol kulakta 16 yıldır 3 4 farklı ses var bu kulağın çok hassas bi organ olduğunu 16 yıl önce 16 17 yaşlarındayken anladım ihmale gelmez yani hayatımda ilk ve tek kez inşallah son kezdir basit sol orta kulak iltihabı geçirdikten sonra uğultu ve çınlamalar başladı banyoda kulağıma su kaçmıştı o zamana kadar çınlama gibi en ufak sorunum yoktu ancak kendimi bildiğimden beri her iki kulakta da yüksek sese tahammülüm yok

benim dış kulak yolum diğer insanlara göre çok hafifi daha düzmüş yani sesler daha fazla direkt geliyor kulağıma bunu bi KBB uzmanı farketmişti konserlere clublara tıkaçsız gidemem hilti matkap ile çalışılan yerlerde duramam kaynak sesi ambulans sireni gibi seslere tahammül edemem evde 3 4 farklı kulak koruyucularım tıkaçlarım var endüstriyel olanından bile var askerde atışları tıkaçsız yapmadım yapsaydım bin beter olmuştu bende hiç işitme kaybı yok şükür o da olurdu muhtelemen korumasaydım eğer size şöyle bilgi verebilirim

kulakla alakalı sorunlarınızı iyi bi KBB uzmanıyla belirlendikten sonra kendiniz de zamanla neyin iyi neyin kötü geldiğini anlayacaksınız tabi koyulacak teşhisin durumuna göre de değişir benim gibi teşhis konulamazsa ve çınlamayla yaşamaya alışacaksın derlerse neyin çınlama uğultu basıncı artırıp artırmadığını zamanla siz kendiniz bulacaksınız kendi deneyimlerim şunlar ben normalde sadece geceleri sessiz ortamda sol kulakta hafif şekilde uğultu çınlama duyuyorum hiç rahatsız etmiyor 16 yılda alıştım artık bazen neredeyse bitmiş kadar azalıyor neredeyse geçti sanıyorum ancak öyle değil bazen gündüzleri bile duyacak kadar (yine de rahatsız olmuyorum artık eskiden endişlenirdim eskiye dönmezse diye hep eskiye dönüyor) uğultu ve çınlamayı bazen de basıncı artıran durumlarımın olduğunu farkettim en çok etkileyenden aza doğru gidiyorum

1. Alkol tüketmek acayip artırıyor ertesi gün uyandığımda çınlama ve uğultular pik yapıyor

2. Cinsel aktivite ne kadar uzun sürerse geç boşalma gibi o kadar artıyor sıklığı da etkiliyor

3. Kulaç tıkacı olmadan konser club gibi yerlerde takılırsam o zaman geçici olarak işitme de azalıyor sonra düzeliyor o yüzden tıkaçsız çıkmam

4. Sauna gibi yerlerde çok durmak aşırı sıcak banyo sonrası uğultu çınlama basınç artıyor daha çok zonklama şeklinde oluyor sıcak banyo sonrası yatıp uyuduğumda sabah uğultuyla uyanıyorum daha çok zonklama şeklinde oluyor

5. Aşırı çay kahva tuzlu içecek yiyecekler ancak çok aşırıya kaçarsam yapıyor

6. Çok uzun araba yolculuklarında arabanın gürültüsü trafik gürültüsü çok geliyorsa artıyor benim deneyimlerim bunlar işte yukarıda saydıklarım gibi uğultu çınlama bazen de basınç arttıktan sonra gündüzleri bile duyulacak seviyeye geliyor sonra 5 6 gün içinde geriliyor eski haline dönüyor bazen vasoserc bateserc vasterel ilaçlarından faydalanıyorum onlar da çınlama uğultularıma iyi geliyor sadece geceleri duyduğum ya da çok azalan şekline geliyor ancak yukarıdaki saydığım aktiviteler diğer kulağımda uğultulara neden oluyor o taraf her zaman eski hiç çınlamayan uğuldamayan haline yüzde yüz dönüyor ancak solda yüzde yüz geçmiyor çok hafif de olsa geceleri çınlama uğultu oluyor benim herhangi bi başka akut ya da kronik sağlık sorunum yok kulakta sebep bulamazlarsa onlara da bakmışlardı

çünkü her sene de odyo yaptırıyorum sorun yok yani 16 yıldır uğultu çınlamaya rağmen işitmede sorun olmadığı için anladım ki benimkisi basit bi orta kulak iltihabının ki antibiyotiklerle 10 günde iyileşmiştim bana armağanı eğer sizde de kulak veya kulak dışında sebep bulunamaz ve alışacaksın derlerse ki inşallah olmaz düzelir sakın korkma çünkü insan alışıyor ve zamanla neyin iyi neyin kötü geldiğini deneyimliyor insan geçmiş olsun kulak basıncı da oluyor yukarıda yazdığım durumlarda ancak geçiyor siz ağrı ve basınçtan daha çok rahatsızsınız sanırım çınlama ile başladı dediniz devam ediyor mu bilmiyorum ancak işitme kaybı da varsa iyi KBB doktoru bulun teşhis kesin olarak bulunursa sorun çözülebilir ağrı olması iltihap olduğu için olabilir bu arada aşırı öfkelenmek de yapıyor

Son düzenleme:
Pluvia
iltihap filan olmasa agrimazdi bence. devlete gittiysen kovidle mesgullar, sallamistir seni.
aile hekimi oyle seylerden anlamaz.
her antibiotikte her hastaliga iyi gelmez. sen iyi bir doktora git. en azindan hacettepede ogretim uyelerinden ucretli randevu al. ama o da kimbilir kac gune randevu verir.levent beyi oneririm ama oda dunya paraya maloluyor:(
daya aksam yatarken bol sarmisakli yogurdu. korolasi kovid boyle ortaligi birbirine katmisken galiba kendi caremizi gorucez.
gecmis olsun canim. tez sifalar...

GRAHAM BELL içip duruyom antibiyotikleri bişide geçtiği yok sesler gelip duruyo hala😒😒😒

Gazide tanıdığın hocası varmış onagitcez sanırsam

İşlah emar ister

Sağol tatlım ❤️❤️❤️
Bahtsızbedevi18 benimde senelerdir var kayıp😒2 3sene önce kulak ağrısı ve ateşle uyandım orta kulak iltigabı dediler dayadı ilacı geçmedi ikinci kutıyo içtim sonra geçti.dahasonraları kulakta sanki yoğunluk hissettim arada bişi kemiriyodu gittik kameraylan baktı bişi yok sonrageçti.bu senede böle oldu bide boyunda fıtıkta var oda yapıyo olabilir

Bu kbbcilere sinir oluyom biışıkla bakıp savuyolar😒😒😒

O kamerayla baksa içini görecek bakmuyolar

O dediğin vasoserçten içtim midemi bozdu attım kenara.başka var onu kullanmadım daha içim ilç oldu😒

Bu durumdaken geçen ay kulak testi ettirdim hzlerde düşüş varmış 😒😒😒

Oda bozuk çıkmıştır bu durumda testlen

Bende işitme kaybı yok çok şükür sadece çınlama ve uğultu var sol kulakta sadece geceleri çok az duyuyorum uğultu motor çalışması şeklinde daha çok biraz da çınlama var 16 yıldır böyle işte yani 16 yıl önce orta kulak iltihabı olduktan sonra başladı bendeki bende ilaçlar faydalı olmuş 10 günde iltihap geçmişti ancak çınlama kaldı sadece KBB doktorları da çınlama konusunda çaresiz çok iyi hatırlıyorum gittiğim KBB doktorlarından biri çınlamanın çaresi olsa en önce kendi kulaklarımı tedavi ederdim demişti bi keresinde ancak alışıyor insan evet

Bahtsızbedevi18 benimki yabasınçtan varsa şayet yada fıtıktan😒

Çınlamadan sonra ağrıdı ağrıkesci içince geçti ağrı

Pluvia senelerdir kulak burun bogazdan hastayım sanırım alerji
genizlerimi senelerdir değişik tuzlu karbonatlı sularla temzilemeye calıştım
en iysisi elma sirkeski yarım cay bardağına 3 damla
burun sprey kutusunu koyup sıkıyorum
gecen sıkıldım bıraktım 1 ay

sol kulağımda basınc basladı gene sıkınca rahatladım dene istersen

kulağın içinede direk susuz sirke damlatıp temizliyorum arasıra senelerdir

Basınçla alakalı sorunun varsa odyo yaparken kulaklara bişi sokup basıncı ölçüyorlardı yaptılar mı orta kulak östaki borusu burun boğaz bağlantıları ile alakalı sorun olabilir bence uzmana tekrar git sıkıntını anlat evet

Bahtsızbedevi18
Yok öle bişi yapmadı kıytırık bitestti

Basma aparatı bile yoktı ben söledim duydum duymadım

Kulak geçmeden pek sağlıklı çıkmaz test sanırsam

soneman
Elma sirkesi asitli zarar vereblir kulağa damlatma

Antibiyotikli damlayı damlatıyom bide o ilacı içicem

Vestaralin benzeri

Pluvia seneler önce hurriyet gazetesi internet sitesinde çıkan
uzman kbb dr tavsiye yazısında okuyup korkarak denedim
fakat senelerdir deniyorum bende en ufak sorun olmadı kulağı cok iyi temziliyor
kulak çubuklarından daha iyi ve daha az zararlıdır
kulak zarında delik olanlarda ne olur bilemem

kulağımı en rahatlatan burnuma genizlerimi sirkeli su ile günde 1 kez 2- 3 gün temizlemek oluyor
herkese geçmiş olsun

pluviaya katiliyorum. burdan okuyupta uygulamaya kalkan olursa sirkeli su sagirlari cogaltir.

gazetelerde reklami cikip duruyor bi alet. telefonla eslestirip kendin goruntulu kulak temizligi yapabiliyormussun. buna bile suphe ile bakiyorum ikibi kulak temizletme ihtiyaci olan cihaz kullanicisi olarak.

soneman

Dışını sil içine damlatma

Yarın prıfösere gtcz bakalım ne dicek

Bide sağlık ocaktaki doktor burnun tıkanmasın dedi benim burunda hep kuru

Odaya nemlendirme aleti lazım sanırsam

Pluvia ben senelerdir yaptıklarımı yazdım herhangi bir sorun yaşamadım elma sirkesi ile
sanırım buydu okuduğum https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/kulaga-alkol-yerine-sirke-damlatmak-daha-yararli-34284772

burun kuruluğu bende 15 senedir var burun tıkanıklığı kuruluğu ağız kuruluğu kulak kaşıntsı ne senelerdir istanbulda nemli ne memlekette anadoluda kuru ortamlarda olsamda yaz kış gece gündüz hep kuru çay sigara icmeyi bıraktım gene olmadı anca elma sirkesi arasıra kullanmak genizlerdeki pisliği akıtarak basıncı azaltıyor

soneman

Gttim doktora sadece işitme testine yolladı gene içine bakıp yok bişi dedi😒😒😒

Testte farklı çıktı artmış vaziyette

Şayet içi bozuksa kulağın testte kötü çıkar ne emar istedi ne içine baktı kamerayla napacam ben habile cihaz al diyolar

Bıktım işitme testlerinden😞😞😞

Hepsi farklı çıkarıyo

Basınçtan bahsettim aleti bozukmuş
@GRAHAM BELL

İlaç bitti antibiyotik.çınlama devam ince cızırtı sesi

Merdiven inincede düşecekmiş gibi hissediyom

Hepsini yazdım kağıda isteye isteye işitme testi istedi😒

antibiotik bittiyse gene alma. antibiotik kullanmakta insani fena ediyor.ben kullanirken elim ayagim tutmaz, hicbisi yapamazdim.
artik iltihaptan suphem olursa aksamlari dayarim bol sarmisakli yogurdu. bana antibiotik kadar is goruyo.
emarida cok takma sen. ameliyat olacakta inceleme icin lazim genelde kulakta.
iyi bir odyologa, ama bak odyometrist degil denk gelirsen o isitme testiyle derdini teshis edebilir.
KBB doktorlari odyologun testini tercume ediyor bize bence.

DOKTORUN ONERECEK ODYOLOGUNU KI ISE YARAYACAK
ahmet atas ankaradayken baya ugrasmıstı benle ama ıstabulda artık

Geçmiş olsun. Son zamanlarda stres altında oldun mu ya da kalabalık ortamda bulundun mu? İlaçlar pek fayda etmez. Dinlenmene bak.

Pluvia basınçla ilgili buruna genizlerine dogru tuzlu karbonatlı yada sirkeli su cekersen bir kac gün
sanırım cok rahatlarsın
ben hepsini denedim en iyisi elma sirkeli su
ne zaman hasta olsam sirkeli su burnuma
ciğerlerim hastaysa zencefil yerim
ilacsız idare ediyorum
genede son karar senin
geçmiş olsun

soneman

Burunda kuru ve kapalı
Kantıron yağı damlatıyom

lacivert21

Hergün evdeyim sıkuyo tabi
O maskelerde rahatsız ediyo burnum kuru hep

Pluvia
benim burunda kuru senelerdir çaresini bulursan yaz lütfen
Bu ara oluyorsa kışın yani evdeki peteklere su koy
Burun Akıntısına Bitkisel Damla; Adaçayı
https://mobile.donanimhaber.com/alerji-ve-geniz-akintisi--35506941-1
Neler neler denedim neler daha öncede yazdım
tuzlu karbonatlı sular adacayı nane kekik suları cörek otu yağı damlattım sıktım
Netten araştırıp okudum denedim
15 sene oldu denize tatile gidemez oldum basladı burun agız kurulukları sol kulak iltihaplanıyor deliler gibi kaşınıyor
Paket halinde hepsi geldi
ama psikolojik ama alerjik
sigarayı bırakma sebebim keyif alamaz oldum bıraktım kurtulurum dedim
gecmedi cok cay içmek vucutta kuruluk sebep oluyormus okudum
cay içmiyorum 6 aydır
Günde sadece 2 litre su içiyorum
İstanbul havası yapıyor havası kuru bölgelerde geciyor yazanlar olmuş kurtuldum diye
Emekli oldum havası daha kuru iç anadoluya geldim
Gecmiyorrr :)
Bazı hastalıkların tedavisi kalıcı olarak yok herkes deniyor cok ameliyat olan oldu nefes alamadıgı için 6 ay sonra tekrar eskiye döndüğünü söylüyorlar
Herzaman kuru olan burnum maske takınca çeşmeye dönüşüyor sanki başka burun geliyor anlamak mümkün değil
İlj seneler uzman docent kbb dr gittim bişey yok dediler antibiyotik burun spreyleri kullandım hep
Ya ilac kullanıcan devamlı zehirleride geliyor ilacların kanser olarak vucuda
Yada idare edecez sabırla

Son düzenleme:
soneman kantoran yağı rahatlattı burnumu .çınlama var gene iç kulaktan geliyo heralde

Yada boyun fıtığı yapıyo bakarken doktorda dedi

Çene ve boyun sorunu yaparmış

O spreyler zararlı evt kantoron yağı damlat

@tapasya

Sağol cnm🌺🌺

Facede bibayan yazmış çınlaması varmış kbbde bişi çıkmamış nörolojiye gitmiş siniruçları için ilaç vermiş

Hepsi temiz çıktı

Çınlama hala var😑

Çinkoyı bekliyom ne çıkcak

İyi kötü anlıyodum oda bozuldu nasıl geçcek bu😑

Pluvia Kulak ağrını dindiren ağrı kesicinin üstünde "Antienflamatuar" yazıyorsa, kulağında iltihap var demektir.
Antienflamatuar = iltihap çözücü.

Ayrıca çınlama ve/veya diğer sesler yıpranmış sinirlerle alakalı. Geçmesi biraz zor.
Eğer uykunuzu kaçıracak derecede rahatsızlık verici ise bu sesler; baş ucunua bir el radyosu vs. bırakın.
Sesi çok kısık açıp, boş bir frekansı ayarlayın. Radyodan gelen zırıltı gibi kısık ses, kulak seslerini bastıracaktır. Tecrübeyle sabit, annemden biliyorum. Çok geçmiş olsun ^^

Üst Alt