Tamamen benim cahilliğim sürekli kulak çubukları ile oynama sonucu zarlarımı delmiştim. O an çok iyi hatırlıyorum kulağımdan kan gelmişti ve korkudan ailemden saklamıştım ilk zamanlar sorun yoktu sonra iltihap akmaya başladı ve doktora gittim delik olduğunu söyledi anneme hemen ameliyat ettirin demişti, ama annem takmadı öyle şeymi olurmuş zar ameliyatı mı olur sağır ederler diyerek saldı napsın kadın bilgisizlik suçlamıyorum asla.derken böyle böyle 5 sene geldi işitmemde sıkıntı yoktu taki insanları kısık duymaya başladım ve evde kendi sesim bile derinleşmişti sonra doktor aradım iyi bir doktor buldum özelde fakat para konusunda anlaşamadık babamda uyduruk bir özelden olmaktansa devlette ol prf ler var dedi neyse bir doktora oldum sağ kulak, 8 ay oldu evet gürültü sesleri arttı araba sesleri ve ben çok sevindim galiba iyileştim dedim çünkü testte sonucum iyi çıktı doktor iyisin dedi taki dışarda ortamda deneyene kadar annemle çıktık bir cafede oturduk annem karşımda konuşuyor ama ses aşırı kısık, garson konuşuyor ses yok gibi bir şey ağlayarak eve döndüm. Bu ameliyat ne yaptı kulagma eskiden yine idare ediyordum dedim. Ama testler iyi çıktı 3 defa yapıldı gürültü araba her ses çok yükseldi evde sesler çok iyi dışarıda sorun ne ve şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Doktorum iyisin diyip başından saliyor sosyal hayattan koptum dışarı çıkmak istemiyorum psikolojim bozuldu diğer kulak ta ameliyat olmalı ama korkuyorum demem o ki asla kulak çubuklarını kullanmayın! Parmakla bile kurcalamayın ve delik varsa bekletmeden iyi bir doktora ameliyat olun!