Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulakta şiddetli çınlama için ne yapılabilir?

pasam1

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
kulağında çınlama ugultu ısıltı gıbı ses olanlar varmı bunun hangı tedavıler uygulanır bılenler bılgılerınıze saygılar

yıllar önce betaserc isimli bir ilaç önermişti doktor.. kullanmıştım ama faydasını görmemiştim...

malesef çınlamanın henüz bir tedavisi yok...

1) sigara kahve stres vb. şeylerden uzak duracaksınız..
2) çınlamayı kafanıza takmayacaksınız....

eğer işitme kaybınız düşük seviyede ise tinitus (çınlama bastırma özelliği olan) işitme cihazlarını deneyebilirsiniz...

kulak cinlamasini artiran en onemli sey asiri yorgunluk ben kendimi hic acimadan her yapacagim ise sonuna kadar verdigimdenmidir asiri yorulunca o cinlamalar hayatimdan bezdirir
birde yaz gunlerinde cereyana mecbur maruz kaliyoruz bu cok cok etkili oluyor cinlamaya klima bile yapiyor bende alabildigince uzakta durmaya gayret ediyorum

işitme testi yaptılar duyu iyi %93 -94 her iki kulak bu bende 5 ay once bır anda basladı bir ameliyat gecırdım ıkıncı gun çınlama basladı amelıyat yapan hastane ve doktorlar anlattım gecer dedıler gecmedı ucuncu defa gıtttım ılgılenmedıler baska hastaneye gıttım işitme testi yaptılar sitoral diye bir tablet verdiler kullanıyorum daha çok gece yatarken rahatsız edıyor

arkadasım bence senin hafif hafif işitmen gitmeye baslamıs. kulak cınlaması işitme sinirlerinin hareketlenmesiyle olusur ve de uzun sureli cınlamalarda işitme kaybı görülür 40 db kayba kadar da hissetmezsin. hiperbarik oksijen tedavisini bir arastır, bnm cınlamam o tedaviden sonra durdu.

Benimde sol kulağımda aşırı çınlama vardı, doktora gidip muayne oldum. Çınlamanın sebeplerini doktor sırayla bana söyledi ama senin için eğer ne kadar faydalı olur bilemem. 1.si kulağında sç kesimi sonrası kalan kul orta kulakta kalmış olabilir, 2.si dişindeki çürük vs. bunlar sıkıntı yaratabilir. 3.cü olarakta Birde ağızda bol bol sakınçiynemelisin. Benimde aşırı derece çınlıyordu. 2 ve 3.cü uygulamaları yaptım geçti. Birde ayak parmak aralarında soyulma mantar vs var mı? buda etki yapmaktaymış. Bu söylediklerimi bi yapmanı tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun.

kulak ameliyatlari sonrasi sinirler hirpalaniyor yoksa cinlama az olur dayanabilirsiniz
her ameliyattan sonra katlanarak buyuyor benim sayisini unuttum koklear yuzunden koleastotam ameliyatlarinin buna bir carede bulamadim iste isitme cihazini devamli en cok onun icin takiyorum implant cikarilan kulak icin degil obur kulakda olsa daha dayanilir oluyor sesler
uyuyamadigim zamanlarda kalkar cihazi takar oyle uyurum bazen
cinlama icin kendinize yasaminiza dikkat edecek antioksidanin dedigi gibi kulagim cinliyoru kafaya takmamayi ogreneceksiniz
bisilerle mesgul olup ses dinleyince dayanilir oluyor bu meret

Benim de yıllardır çok çınlıyor, işitme engelliyim. sesleri madem yok edemiyorum ben de beynimde müziğe dönüştüreyim bari dedim, bazen keman bazen piyano bazen NEY... Enstrüman seçimim o an ki psikolojime göre değişiyor :D

verdıgınız bılgılerden hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım hepınıze allah şifanızı versin

doktor diyomuski sakiz cignersek adaleler kuvvetlenir cinlama icin iyi gelir:eek: hah bu eksikti
o kadar severek cignedigim sakizi cinlamalarimi kotulestiriyor diye biraktim artik hic sakizin yanina ugramiyorum
isteee doktor sagir degil cinlamanin ne oldugunu bise:D

Gerçekten benim de dikkatimi çekti, dişlerimi sıkınca ve başımı sarsınca şiddetleniyor.

çınlama lanet birşey. benimde kulak çınlamam var. lipoflavonoid bile kullandım yine verim alamadım.
şimdi lazer kullanmaya başlıyorum.
kullanıpta faydasını gören var ise yazabilir mi lütfen..

aekadaşlar bende bu dertten muzdaripim bende cınlama harici ağrıda oluyor başım catlayacak gibi oluyor.tabi benim sol kulak zarım yıllar önce delinmiş ve bu delinme nedeni ile daha önce cok doktora gittim ameliyat gerekir dedi doktor tabi mecburi degil ama ben ameliyat olmadım.korktum işin acığı yarın yine doktora gidecem bakalım nasıl bir tedavi verecek doktor...

çok sinirli olduğum andan 10 dk sonra çınlama olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim..ve stresli olmayacağım gürültülü ortamlardan uzak duracağım.. çınlama başladığında şiddetlenmeden uyuma imkanı bulursam çabucak geçiyor..

uyku problemim yok çok şükür. çalışan biri olduğum için yorgun haldeyken yatağa girdiğin gibi uyuyorum uykum var ise.
ama tabikide gece ve sabahları uyandığımda çınlamayı çok bariz şekilde hissediyorum. işyerinde çok gürültülü bir ortamda olmadığım için her daim çınlamayı hissediyorum.
sanırım ölene kadar bizimle var olacak :(:(

şu lazer tedavisini yaptıran varsa verim lıp almadığını ve fiyatını bizimle paylaşabilir mi?

merhaba bu konuyu ilk ben başlatmıştım bend esol kulagımda çınlama var 9 aydan berı basladı ankaradayım gazi hastanesınde kulak çınlama tedavisi var 3 ayda bır kontrole gıdıyorum tedavi şekli kulagıma kulaklık takıp ses verıyorlar sesin türü araştırılıyor şu anda 10 gunden berı dr bana flşbelleke çınlama sesi eşliginde sanat müzigi yukleyıp bana verdi evde kulaklık takıp dinliyorum bu şekilde cınlama yok olacak dedi daha yolun başındayım iyileşme gelişme sürecini burda paylaşırım.

merhaba işitme engelli olup konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar 1 1yıldan berı sol kulagımda çınlama seslerı vardı ankara gazı hastanesınde tedavı olarak bana hoca ses verdı dınle dedı 6 ay dınledım gelışme olmadı bu gun kontrole gittim yine test etti sol kulagımda ince sesleri tiz sesleri duyma azalma oldugunu soyledı bana cıhaz yazmayı öngördü benım sol kulagım ıle ılgılı yani işitme cihazı bana önerecegınız cıhaz hangılerıdır ve sgk karşılarmı ne kadarını karşılar konu hakkında bigisi olup buraya yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

çok geçmiş olsun.. kaybınıza uygun cihazı bulmak için tek bir işitme merkezine bağlı kalmayın.. bir kaç yer gezin ve bir kaç marka deneyin.. sgk kurumu çok küçük miktarını karşılıyor ama ilk önce sizden talep ediyorlar o parayı sonra sgk size ödeyecek diyorlar.. ama dediğim gibi küçük bir meblağ.. en azından benim gibi kaybı çok ileri olanların cihaz paraları yanında..

Arkadaslar Merhabalar.
Aynı derdi 15 senedir cekiyorum. Artık Kulagımdaki seslere koca bir s... cektim yok sayıyorum.gormezden geliyorum... Birzamanlar kafamı duvara vurarak patlatmayı bile dusunmustum...
''Herkesin derdi ayni ama vucudumuzun verdigi tepki farklı.Bu yuzden birinde basarılı olan uygulama digerinde olmıya biliyor...'' .Bendende sizlere bir tedavi sekli...İnsallah birilerine faydalı olur...Ben kısmende olsa faydasını gordum. goruyorum...Uygulama soyle...Hergun sabah oglen aksam duzenli sekilde boyun ve kafa cimnastıgiii ve o bolgelere masaj yaparak kan dolasımını arttırmak...1-Sert bir yere sirt ustu uzanın, ayaklar bitisik, eller yukara kalkmıs bitisik, bir sopa gıbi up uzun uzanmıs sekilde sallanın(balık salınması gibi) sırt yere yapısık vucut bir butun sallanıyor. 50 tekrar 2-..Vucudumuz dik (ayakta veya oturarak) basımızı zorlamadan saga sola cevirin. 24 tekrar 3-. sag,sol bitince basınızı one arkaya hareket ettirin zorlamadan. 24 tekrar 4-. basınızı sag ve sol omuza hareket ettirin 24 tekrar 5-.Sag ve sol elinizle boynu tutarak ufalayın sıcaklıgı hissedin 6-.Basınızı sagdan sola ve soldan saga bir sarkac gibi sallayım(ceneniz vucudunuza degecek sekilde bir supurge gibi saga sola calıssın)24 tekrar 7-. Basınızı deve kusunun ıleri uzatması gibi , vucudunuz sabit olacak sekilde hareket ettirin. 24 kez 8-.Derin nefes alın sag elinizin ayasını sag kulagınızın ustune (basınıza) dayayın ittirin,aynı anda basınızlada karsı tepki olarak ittirin bu sekilde 5, 10 sn kalın sonra derin nefes verin...9-.7 maddeyi sol eliniz icinde tekrar ediniz.10-.7 maddeyi alınınız icin uygulayın. 11-.İki elinizi kenetleyin(parmaklar birbirine gececek sekilde ) bas arkası icin 7 maddeyi uygulayın.
Arkadasla bu uygulamayı hayatınızın bir parcası halıne getirin..Kulak bolgesıne giden kanın artması, o bolgenin onarılmasını saglar diye dusunuyorum...Birilerine faydalı olursa ne mutlu....

aslında bendekı kulak çınlama sorunu ıkı yıl once baklofen pompası taktırdım ve aynı gun çınlama başladı artık tesadufmu bılmıyorum buna baglı olup olmadıgını kulak emar çekdırdık bırsey cıkmadı 3 ayrı hastaneye gıttım sonuç aynı vastarel mr ilaç kullanıyorum faydası olmadı çınlama devam omurulık felçlısı oldugumdan dolayı dolaşım eksikliği var bundan dolayı bununda çaresi yok

Care yok diye birsey yok. Su an modern tıbbın nedenini izax edemedigi bir durum var. Oyle hemen umit kesmeyin

Ben su an yeni bir yontemi denemeye basladım. sonucunu 3 ay sonra sizlerle paylasagım. Doktorların bilgisi sinirlı
o yuzden tedavi etmiyorlar.. Gecistiriyorlar. Hic bir doktor bizlerle ciddi sekilde ugrasıp sonuca gitmeye calısmıyor..
Bundan dolayı umitsızluge kapılmayalım....Mevlam bir dert vermisse mutlaka caresinide vermistir arayıp bulmak bize kalıyor...

Üst Alt