Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurulda söylenmeyen hastalıkları nasıl ekletebilirim?

buket8574

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Annem bugün kurula girdi. Kurulda sadece onkoloji raporu (yüzde 80) ve yüksek tansiyonunu zikrettiler. Annem de "evet tansiyon hastasıyım." dedi. Ama bu kadının diabetes mellitus raporu var. Acaba demeseler de orana katarlar mı? Afedersiniz idrar kaçırmadan da raporu vardı. Bunları benim söylemem mi gerekirdi? İlaç raporlarını dosyasına koydurmadı işlemleri yapan memur. Bu oranları bilgisayar mı belirler? Yoksa kurulda bizim dememiz gerekir miydi? Acemiyiz. 1 dakika kalmadık kurulda kimbilir neler sorarlar diye beklerken.

Sağlık kurulundaki o en son heyete toplu görünme sürecin en önemsiz kısmı. Benim gittiğim hastane de çoğu kişi için kurul toplantısına çağrılma yok. Nedenini söylemişlerdi ama unuttum. (muhtemelen ağır engelli, bakıma muhtaç vs. olanları son bir kez görmek için istiyorlar)

Gelelim senin asıl soruna. Kurulda bir şey söylemenize gerek yok, siz söyleyeceğiniz her şeyi tek tek doktorları dolaşırken söylediniz ve doktorlar da tek tek kaydetti. Önemli olan hastalığınıza ait bilgi ve belgeleri doktorları dolaşırken sunmanızdı. Elinizdeki belgeler hastalığa dair oran vermeye yeterli ise o branşın doktoru oranı kaydetecektir ve rapora yansıyacaktır.

Kurul sadece hastayı görür. ilk başvurunuzda çoklu rahatsızlıklarınızı belirtmeniz ve ilgili polikliniklere muayene olmanız gerekirdi. Sonradan sisteme ekleme yapılmaz. onkoloji muayenesinde belirtiyseniz Dr. onlarıda not almış olabilir.

Ben bilemedim. Daha detaylı araştırmam gerekirdi. Polikliniklerde hep dosyaya kurulda bakılacak kafasındaydılar. Dosyamı da memur kuşa çevirmişti, sadece kanser hastalığı ile ilgili kısımları koyalım diyerek. Sağlık olsun diyelim.

Yeni başlık açmayıp konuyu hortlatayım dedim. İtiraza başvurduk. Annemin kanser hastalığı nedeniyle rahmi, yumurtalıkları alındı. Kadın doğum bu nedenle puan verir mi? 65 yaş üstü annem. İki ayda bir otobüsle kontrole gitmek çok zor. Puanı 90 a tamamlamaya çalışıyorum. Cevap yazarsanız çok sevinirim.

Gelelim senin asıl soruna. Kurulda bir şey söylemenize gerek yok, siz söyleyeceğiniz her şeyi tek tek doktorları dolaşırken söylediniz ve doktorlar da tek tek kaydetti. Önemli olan hastalığınıza ait bilgi ve belgeleri doktorları dolaşırken sunmanızdı. Elinizdeki belgeler hastalığa dair oran vermeye yeterli ise o branşın doktoru oranı kaydetecektir ve rapora yansıyacaktır.

Bunun dışında nasıl bir bilgi istiyorsun ben anlamadım. Kurul tecrüben zaten var. İlk raporu alırken birebir yaşadın, deneyimledin. Şuan en iyi bilgiye sen sahipsin zaten. Doktorun puan verip vermeyeceğini ve/veya kaç puan vereceğini burdaki hiç kimse bilemez. Sadece kuruldaki doktor bilir.

Üst Alt