Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar gazi olan kişiye gazi statüsünü bildirmek zorunda değil midir? [Hukuk]

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir arkadaşımız kıbrıs gazisi yanlız bir saflıgından birazda ihmalinden dolayı 2007 yılına kadar ailesi dahil kendisi dahiç hiç kimse kıbrıs gazisi oldugunu bilmiyordu
asker arkadaşının gazi oldugunu ögrenince deniz kuvvetleri ordanda emekli sandıgı aracılı ile şeref aylıgı yani gazi aylıgı baglanmıştır
emekli sandıgı içeride olan diger aylıkların 5434 117 maddesine göre sandık lehine zaman aşımı oldugunu söylüyor yapmış oldugum araştırmalara mahkeme açılmış dava red edilmiş ama danıştaş 11 dairesi davaya bozmuştur gerisi ne oldu bilmiyoruz

şimdi sizlere bir kaç soru sormak istiyorum arkadaşımın adına arkadaşım askerlik şubesi ve gaziler dernegine müracatları 90 yıllarda gidip sormuş yanlız gazi olmadıgı söylenmiş yanlız ortada başvuru yaptıgına dahil belge yoktur işte bizi zora sokan noktada bu

1: kurumlar bir insanın emekli oldugunu gazi oldugunu söyleme haber verme zorunlulugu varmı
2: bir çok yasa mevzuat degişti bu konuyla ilgili herhangi degişen bir şey varmı
3: kişi öldü ailesi dava açabilirmi
4: mantık olarak dava açıılsa dagi bu maddlerden dolayı red edilicek sizce dava açılmalımı açılmamalımı
5: bu kişinin 3 tane erkek cocugu var 80 li dogumlu babasından dolayı hiç haktan faydalanamadı askeri okul vs gaziinin torunlarına bu hak devredilebilirmi bu konuyla ilgili dava açılsa
arkadaşlar burası engeliler sitesi yanlız fikirlerinizi bilmek istedik aranızda sgk tanıyan bilen insanlar emekli olan insanlar var bu kişi hem resmi gastede ismi hemde televizyonda gazi olduguna dair yazı var emekli sandıgının yada deniz kuvvetlerinin sizce ihmali yokmudur kişi emekli oldugunu gazi oldugunu bilmiyorsa bunu bildirmek kurumun görevi degil midir

cevaplarınızı merak ediyoruz saygılar

1. Kendisi kıbrıs gazisi ise elbette kurum gazi maaşı bağlaması gerek, kurum burda hatalı en önceden bağlamalıydı. Hatta o geçen senenin maaşlarını alma şansı bile var.

2. Gazilik konusunda bazı yasalar değişti. Ama gazi maaşı ile ilgili bir değişiklik yok.

3. Açabilir, dayanaklarını göstererek hakkım olanı isteyebilirsiniz. Deliller ve ispatlar muhakkak elinizde bulunsun.

4. Açılmalı. Açılsada maaş sadece ölen kişinin eşine bağlanabilir. Çocuklarına verilemez.

Bilginize.

aşagıdaki genelge tüm gazileri kapsarmı okuyan herkezin fikri almak istiyoruz

arkadaşlar arkadaşın babası kıbrıs gazisi vefaat etti eşine dul ve yetim aylıgı bagladılar içişleri bakanlıgı 20.08.2010 şu genelgeyi yayınladı sizlerden bu genelgeyi okuyup bu genelgenin tüm gazileri kapsayıp kapsamadıgını ögrenmek istiyorlar valilige sosya yardımlaşma bu genelgeyle yardım için başvuru yaptıgı zaman bu genelge sadece güneydogu gazileri için geçerlidir diyorlar ve yardım etmiyorlarmış sizinde bu genelgeyi okuyup bir yorum yapmanızı istiyorum arkadaşlar gazinin dogusu batısı olurmu kıbrıs kore istiklal gazileri malesef gazi sayılmıyor söyledikleri şu onlar gazi degiş şeref aylıgı alıyorlar sonuçta onların içinde yara almayanda var vs ama bana mantıksız geldi ve bi konu açmak istedim şuan güneydogu gazilerine malul kıbrıs kore istiklal gazilerinede muharip gazi diyorlar ve muharip gazilere hiç bir yardım yapılamıycagını söylüyorlar bu genelgeler sadece malul gaziler için diyorlar genelgeyi yazıyorum okuyup yorum yapan olursa seviniriz....

T.C.İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN AÇIKLAMASI
SAYI: 2010/68

ANKARA-(20.08.2010)- İçişleri Bakanı Beşir Atalay 81 İl Valiliği’ne “Şehit yakınları ve Gazilerimiz” ile ilgili bir genelge yayınladı.

Bakan Atalay’ın genelgesi şöyle;
“Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna gösterdikleri üstün cesaret, feragat ve kahramanlıkları ile herkese örnek olan şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi olan vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam şartlarını iyileştirmek, ihtiyaçlarını karşılamak millet ve devlet olarak bizim asli görevimizdir.

Bakanlığımızın bütün birimleri ile birlikte vali ve kaymakamlarımız tarafından, şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorunuyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenilecek ve onlara layık oldukları kıymet verilecektir.

Bu kapsamda, geçmiş yıllarda olduğu gibi Ramazan Ayında ve Ramazan Bayramında, vali ve kaymakamlarımızın yakın ilgi ve koordinasyonunda aziz şehitlerimizin milletimize emaneti olan yakınlarının ve gazilerimizin Ramazan Ayını ve Bayramı huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik gerekli yardımların yapılmasını,

Ayrıca, 2010–2011 eğitim-öğretim yılının başlangıcında, aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan yetimleri ile kahraman gazilerimizin çocuklarının eğitime yönelik her türlü ihtiyaçlarının tespit edilerek karşılanmasını,

Yapılan yardımların 15.10.2010 tarihine kadar Bakanlığımıza bildirilmesini önemle rica ederim.”
Kamuoyunun bilgisine sunulur.​

Üst Alt