hozgul
Hocam tek tek cevap vereyim.
1-) Jetty JT-100 model sandalyeyi kullanıyorum. Katlanabilir bagaja vs. atmalık bir sandalye (benim için önemli bir konu)
2-) Arabam maksimum 33 amperlik bir akü boyutunu desteklediğinden üst amperlerde kullanmam mümkün değildi. Bu kapsam da SB piyasa da medikalcilerin satmış olduğu iyi sayılabilen(Sader Battery - Jel) - BB (B.B. Battery - Kuru) var bunları kullanmıştım normal piyasa malı akülerinden 1 tık daha iyi 1 yıl gidiyor hemen hemen. Bunun haricinde en son Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu KİJO marka akü kullandım bunun ömrü 6 aydan fazla gitmiyor.
3-) Şuanki yaptırmış olduğum LifePo4 batarya 66 amper 33 amperlik akülerden daha hafif ve erim konusunda 3/4 katı fark var amperin yüksek olmasından ötürü.
4-) Normal akülü sandalyelerimizde bulunan şarj aleti ile şarj ediyorum herhangi bir sorun teşkil etmiyor, çünkü bataryanın üstünde Akıllı Kart diye tabir edilen SMART BMS var volt ve amper kontrolünü pillerin sağlığı kendisi kontrol edip ona göre şarj işlemini başlatıp ve bitiriyor.
5-) Yanılmıyor isem Joystick te bununla ilgili ufak bir ayarlama yapılabiliyor ben bunu henüz denemedim, önümüzdeki günlerde deneyeceğim. (Yazılım cihazı ve programı lazım bunun için, kendi uğraşlarım sonucunda yazılım cihazını yaptım programını da buldum deneyeceğim). Bunun haricinde pilin durumunu SMART BMS üzerinde Bluetooth modülü olduğundan telefonla bağlanıp anlık durumları kontrol edebiliyor ve görebiliyorum. Bunun haricinde "Batarya Kapasite Voltaj Göstergesi" diye adlandırılan bir gösterge var onu yaptırabilir onun üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.
6-) Gerek duymadığımdan ölçmedim ama ölçebilir buraya ekleyebilirim herkes de bilgi sahibi olmuş olur.
7-) LifePo4 bataryalar da 1 yılda performans kaybı yaşamanız olası değil. Telefon şarjlarından örnek vererek gidelim bu soruya. Telefonunuzun şarjını doldurdunuz %70 olunca şarja taktınız doldurdunuz sonra tekrar %70'e düşene kadar kullandınız tekrar şarja taktınız normal aküleri bu şekilde kullanırsanız ortalama 300 defa çevrim döngüsü verirler yani 300 defa doldur boşalt. (Ben bu değeri hiç yakalayamadım ve yakalamakta mümkün değil gibi). LifePo4 bataryalarda ise telefonu şarjını doldurdunuz %20 düştü tekrar şarja taktınız doldurdunuz ve sonrasında yine %20'ye düşene kadar kullandınız sonra tekrar şarja taktınız bu şekilde bir kullanımda lifepo4 bataryalar size 2000 defa çevrim döngüsü verirler. Yani normal akülerde 5/1 kullanım sonrasında 800 defa kullanabiliyor iken lifepo4 bataryalarda 5/4 kullanım sonrasında size 2000 defa kullanabiliyorsunuz. Buda takriben 5/6 yıl yapıyor. Ben 1 yıldır kullanıyorum herhangi bir performans düşüşü yaşamadım. İnşaAllah anlattıklarım havada kalmamış aklınız bulanmamıştır.
Ben bu firmadan yaptırdım "
https://pilpaketi.com/" kendilerinin de şuanda hiç bir firmanın yapmadığı bir güzel kampanya yaptılar "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla %30 indirimli kampanyası var.
Buraya tıklayarak akülü sandalyenize uygun 24 volt değerinde değişken amper değerinde ürünleri görebilirsiniz, fiyatları var. Fiyatlar indirimli değil kendileriyle irtibata geçerken engelli olduğunuzu belirtirseniz sizlere indirim kodu veriyorlar o kodu sipariş esnasında girerken alacağınız ürün üzerinden %30 indirim tanımlanıyor.