Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisede staj görmemin emekliliğime faydası var mı?

uctun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
stajdan doalyı ssk kartım 01/12/1995 de aldım
çalışma hayatım 02/06/1997 de oldu
şuan ssk primim 3863
engelli oranı %50
mali indirim uygulanmakda ssk da

öğrenmek istediğim emeklilik şartı hangi tarihi baz alır.
son yasalardan önce ssk ya sorduğumda emeklilik primi yatmaya başladığı tarihi baz alırız dediler... ama avukata sorduğumda benzer davaların olduğu ve kartın sana verildiği tarih baz alanır denildi..

sizce hangisini baz alıp 15 tam yılı düşünmem lazım

1. si önemli olan 18 yaşını doldurup doldurmadığın ki lise de muhtemelen 18 yaşını doldurmamışsındır.
2.si de lise stajında genel de sadece sağlık sigortasından faydalanıyorsun yani yatan prim günü vs olmuyor ( en azından bizde öyleydi) bu söylediğim iki kriteri baz alarak baman lazım
Bu arada avukat neyi kasteddi bilmiyorum emeklilik de de 18 yaş baz alınır. daha önce sigortayın olması bişey değiştirmez sadece prim gün sayıyın artmış olması bu da emeklilik de 3-5 kuruş daha fazla maaş alman gibi bir durum ortaya çıkarabilir. başka bir etkeni yok

Okul yıllarındaki zorunlu staj nedeniyle yapılan sigortalılıkta, sizi emekli edecek olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak adlandırılan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmez. Kısa vadeli sigorta kolları olarak adlandırılan, hastalık, işkazası ve meslek hastalığı ve analık sigortasına prim ödenmektedir. Dolayısıyla sigorta başlangıç tarihi olarak; kısa vadeli sigorta kollarına prim ödemeye başladığınız staj başlama tarihini değil, uzun vadeli sigorta kollarına prim ödemeye başladığınız tarihtir.
Bu tarihte 02.06.1997 tarihidir.

fakat bende prim doldu yıla bakmam lazım başlangıcı baz alması 02.06.1997 olması saçma geliyor..

15 yıl 3600 de emklisin diyecen ssk no verdiğin tarihi baz almıyacan....... garip!!!
avukat bana başlangıcın ssk no verdiği tarih dedi ve temsil davaların olduğunu söyledi

Staj sigortalılığı emeklilik açısından etkisizdir. İlk sigortalılığınız 02.06.1997 olarak alınır.
Buna göre (02.06.1997 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabilirsiniz.
Prim gününüz dolsa bile süreyi -ister çalışarak ister çalışmayarak- beklemek zorundasınız.

Üst Alt