Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lordoz'a ne kadar oran verilmektedir?

ameliyat olmadıysan şuanın şartlarında % 25 engel oranı alırsın sadece Lordozdan eğer ameliyat olmuş ve platin takılıise %30 un biraz üstünde oran veriliyor

bunu öğrenmenin tek yolu Sana en yakın eğitim ve araştırma hastanesine sağlık kuruluna gidip bu soruyu sormandır en sağlıklı cevabı kurul doktorları verecektir...

Lordoz- Engel oranı bilgisi?

Arkadaşlar engelli raporumu yeniletmeyi düşünüyorum. Fotoğraftaki gibi rahatsızlığım var
İnternetten baktım lordozmuş. Dik duramıyorum. Pantolon giydiğim de bel bölgesinde çukurluk olduğundan bel ile pantolon arasında 1 parmak genişliğinde boşluk kalıyor. Bel çökük olduğu için zayıf olduğum halde göbekli görünüyorum. Acaba bundan da engelli oranı alabilir miyim alsamda kaç olur? 23 yaşındayım. Omurga kemiği sertleştiği için düzelme olacağını zanetmiyorum. Ona göre oran eklemesi yapmayı düşünüyorum.
sRvup9.jpg

4wp5Pb.jpg

ameliyat olmadıysan şuanın şartlarında % 25 engel oranı alırsın sadece Lordozdan eğer ameliyat olmuş ve platin takılıise %30 un biraz üstünde oran veriliyor

bunu öğrenmenin tek yolu Sana en yakın eğitim ve araştırma hastanesine sağlık kuruluna gidip bu soruyu sormandır en sağlıklı cevabı kurul doktorları verecektir..

Bende de bu şekilde Lordoz mavcut bunun adı ''Lomber Lordoz'' hatta benim engelli sağlık raporumda hangi bölüme giriyor bilmiyorum ama Fizik doktoru ''lomber lordoz ileri derecede artmış'' diye yazıyor ama oranı yazmamışlardı.. Hal bu ki Rapor Yönetmeliğe bakınca orada oranlar yazıyor

uNiQuE_54

Hocam peki oran vermedikleri için şikayet etmedin mi diğer arkadaşlar %25 oran verildiğini belirtmiş.

esmeradamm aldığım rapor işime yarıyordu ve vakit yoktur o sebepten ilgilenememiştim siz de oran aldınızmı?

uNiQuE_54

Yok. Bende yakın zamanda rapor çıkartmayı düşünüyorum. Öncesinden sorayım dedim. Ozamna büyük ihtimal aynısı benımde başıma gelecek....

Eğer Lordoz sorunun için ameliyat olmamış ve ağğrılrın yanmaların gibi sorunlarını dile getirerek gittiğin bir kurul muayenesinde sana %35 oran anca verirler

yada
Lordoz sorunun için ameliyat olmuşsan sana ortopedi doktorları verecekleri en yüksek oran % 20 civarı olur
benim yaşamış olduğum ecrübelere dayanarak söylüyorum

@gutur

hemen hemen her eğitim araştırma hastanesi AYNI oranları verir
aralarında sadece 1 veya 2 puanlık bir derece oynar
ama vücudunda lordozun yarattığı başka sağlık sorunları da olması lazım
onlar içinde farklı poiikliniklere muayene olman gerekmektedir.

Lustral100 lük kullanıyorum ve belimde lardoz düzleşmesi var ne kadar rapor alabilirim

Lomber Lordoz düzleşmesene ne kadar oran verilir bilen var mı??

Merhaba servikal lordoz ve lomber lordoz düzleşmesi ile birlikte fıtıklara yüzde kaç oran verilir bilgisi olan varmıdır?

Duygu Hnım Merhaba;

ortalama olarak ortopedi bölümü muayenesinde iken size yaklaşık %25 oran alabilirsiniz
ancak
Bu ortopedi sıkıntınızdan dolayı göğüs kafesiniz ve nörolojik sisteminizde deformasyona uğramıştır
kendimden bilerek söz ediyorum
saydığım bu bölümlerden de alacağınız oranlar ile %40 seviyesini geçebilirsiniz

Kolay gelsin

Üst Alt