Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye ek bilgi veya yeni rapor istiyor. Başvurduğum raporu kabul etmiyor..?

CAHİT1974

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
18 Temmuz güncel: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ndirim-hakki-ile-emekli-olunursa-ne-olur.html

Değerli arkadaşlar

ben nisan 2009-da Ankara Numune hastanesinden %44 rapor
ankara eğitim ve araştırma hastanesinden % 41 rapor aldım
ankara numune hastanesinden aldığım raporla vergi indirim belgesi almak için maliyeye müracat ettim. maliyeden 45-gün sonra ek bilgi veya raporun tazelenmesiyle ilgili bir yazı geldi.

bu durumda benim maliyey müracat ederek sevk yazısı alıp hastaneye sevkedilip , ek bilgi belgesi veya yeni rapor almam istenmekte. benim engelim %30 psikisatri %19 ortapedik

hastaneden raporla uğraşmak o kadar zor ki tereddüt ediyorum hastane raporumu bozar mı diye sizce bu durumda ne olur acilen bilgilerinizi bekliyorum

yada hastaneden ek bilgi belgesi verirlerse birde ankara eğitim ve araştırma hastanesinden almış olduğum raporum var ondada rapor oranım %41 onuda versem bana bir sıkıntı olurmu
biri %44 biri % 41 yoksa bilgi bakımından zenginleştirmemi olur

Maliye yasa gereği sizi Hastaneye sevk etmediği için yeni rapor istemekte.Rapor oranınızın düşme durumu söz konusu ise,biraz sabredin.Yönetmeliğin değişme ihtimali var.

ek belge de korkulacak bişi yok bendede olmuştu hastane maliyeye sadece % gönderiyor hastalıkların detayını göndermiyor maliyede bu durumda hastalıgın detaylarını istiyor detaylarını yazdırıp maliyeye ek belge olararak vereceksin bende öyle olmuştu %41 alarak onaylanmıştı

Sevkle alınmayan raporları aslında maliye kabul etmemeli. Ama, bi şekilde ediyorsa, o zaman da Ankara sorun çıkartıyor.
Sevk alıp eksiklikleri gidermekten başka yol yok maalesef. Dilerim bir sorun olmaz ve hakkınız alırsınız.
Gelişmeleri bizimle de paylaşın lütfen...

Arkadaşlar maliye ek belge istedi istedi hasteneden bende malieyeden sevk alıp hastaneye gittim tekrar rapor alır gibi yine doktorlar muayne etti

ek bilgi belgesini hastane maliyeye gönderecekmiş

bu ek bilgi belgesini maliye aldıktan sonra raporumu bozarmı

bozarsa benim ikinci bir raporum var başka bir hastaneden aldığım %40
engelli olduğuma dair bu raporumla maliyeye tekrar müracat edebilirmiyim
vergi indirim belgesi için belli bir süresi varmı müracat etmenin

2006 yılndan önce alınmış raporları maliye kabul etmiyor ancak 2006 yılnından sonra vede yeni tarihli ise maliye biraz nazlanrak kabul ediyor siz ginede maliyeden sevk alarak vergi indirimine muracat etseniz iyi olur zaten konudanda anlaşıldıgına göre müracat etmişsiniz ek balgeleri tamamlayıp maliyeye vereceksiniz ondan sonrasını bekliyeceksiniz olumlu veya olumsuz olumsuz olması durumunda 6 ay beklemelisiniz

Maliye vergi indirimi başvurumu reddederse ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben 2009 yılı nisan ayında ankara numune hastanesinden rapor aldım. maliyeye vergi indirim belgesi için müracat ettim. maliyeden ek bilgi istendi onu da yaptırdım numune hastanesinden
bana bilgi vermedi ankara numune hastanesi fakat maliyeye göndermiş maliyeden aldığım bilgiye göre ek bilgi olarak gönderilerek verilen cevabta hastane rapor oranı belirtmemiş

sadece konu hakkında bilgi vermiş buna göre maliye benim raporumu bozarmı . Bozarsa maliyeyi mahkemeye versem mahkeme yoluyla albilir miyim .mahkeme nekadar süre zaman alıyor

VERGİ İNDİRİM BELGESİNİ MALİYE VERİRSE RAPOR ORANIM %44
SİGORTALILIK SÜREM 4000 GÜN
İLK SSK NOSUNU 1991 YILINDA LADIM
1974 DOĞUMLUYUM
SİGORTA MÜRACET EDİNCE HEMEN EMKLİ EDERMİ MAAŞ NEZAMAN ELİME GEÇER

bilgilendirirseniz memnun kalırım

selamlarımla

05.08.1991 yılı ve daha öncesi ise ssk girişiniz 15 yıl 3600 gün
06.08.1991 yılı üstü ise 16 yıl 3760 gün
vergi ind hakkı kazanır iseniz istediginiz zaman EMEKLİ olabilirsiniz..
3 ay gibi bir zaman zarfında maaşınızı almaya başlarsınız...

maliyeden red gelirse mahkemeye verirsen adli tıpa sevkin yapılır adli tıpın vereceği rapor önemli mahkeme süreside dava açtığın iş mahkemesinin yoğunluğuna bağlı ama ortalama 1,5-2,5 yıl arası sürer ama dediğim gibi mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak bu süre uzayabilirde kısalabilirde.ayrıca psikiyatrik rahatsızlığın teşhisi çok önemli acaba rahatsızlığın neydi? tedavi süreci ile ilgili neler yaptın tedavi edilebilirmi? bunlar belirleyici

psikiyatrik rahatsızlıklarda özellikle pzikozlar dışında kaln rahatsızlıklarda rapor almak oldukça zor alınsa dahi bu raporu vergi indirimi durumlarında onaylatmak oldukça zor 1 durum.maliye bu konuda size zorluklar çıkartabilir.

tunc kardeşim mahkemenin adli tıp a gönderdiği kimse oldumu ayrıca benim 2006 yılındaki çıkan yönetmelikten önceki yönetmelikler hükmüncede1992-ylında %40 2002-yılında %40 2003 yılında %40 ortapedik engelli olduğuma vede engelimin sürekli olduğuna dair ibare olan raporlarım var
bu son aldığım raporumda 2009 ylılında hem psikiyatri hemde ortapedik engelli olduğum için
ortapedik durumumdan %19-psikiyatri durumumdan %30-toplamda %44-rapor aldım
psikiyatri durumunda tanı depresyon dan dolayı tedaviyle kısmen işlevsel şeklinde tanı koydular 2007-yılından beride psikiyatri tedavisi görüyorum halende devam etmekte maliye benden psikiyatrik durumumdan ziyade ortapedik durumum için ek bilgi istedi ,psikiyatrik durumuma birşey demedi şimdilik

arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorum

benim şu anda ssk ile davam devam ediyor malülen emeklilik davası açmıştım 2,5 yıl önce adli tıptan raporu bekliyorum.maliye seni daha önceki raporları dikkate alacağını zandetmiyorum çünkü vergi indirimi alabilmek için maliyenin sevk etmesi lazım yasa öyle diyor

ilk önce sen maliyeye müracaat edip sonra senin oradan alacağın sevk kağıdı ile hastaneye gitmen lazım normalde prosedür böyle

ortapetik rahatsızlığını özürlü cetvelinde iş gücü kaybını kendin tesbit etmeye çalıştın mı

1 sonuç elde edemessen dava açarsan eğer adli tıp tarafsızdır ilaç reçetelerini, raporlarını gösterirsin depresyonunda yineleyici ise ortapetik rahatsızlığınla %40 aştığı için davayı kazanırsın ama önce psikiyatri ve ortapeti doktoru ile görüş derim

Ben rapor oranımın düşürülmesiyle ilgili 2004 yılında dava açtım. İdare mahkemesinde 2007 yılında karara bağlandı.Maliye Danıştay'da temyize gitti. Temyiz de nihayet Nisan 2009'da "onama" ile sonuçlandı. Karar elime geçmedi henüz. Tebligata çıkılmış. Bekliyorum. (Anlayacağınız 5 yıl)

ama arkadaşınki onaylanırsa hemen emekli olacak farzetki maliye reddeti dava açtı kazandı itiraz süresi vesaire 5 yıl geçti ve kazandı ve sonuç ta faizi ile geri alacak bütün alacaklarını maaşlarını

ayrıca seni adli tıpa sevk ettiler mi yoksa evrak üzerinden mi karara vardılar

benim maliyeye verdiğim rapordaki oran %4o'tı. Maliye %20'ye düşürdü. İdare Mahkemesi çukurova üniversitesi balcalı hast.'ni hakem hast. olarak belirledi. Hastane %54 verdi.

Üst Alt