Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli aylığı eş ve çocuğa kalır mı?

Karaca761

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Başlıktada yazdığım gibi kanserden dolayı %80 raporla 1800 günden emekli olan (2630 gün çalışmışlığı var) kişi vefat ederse. Net bilmiyorum ama 1100 küsür aylığı geride kalan eş veya çocuğu alabilirmi. Alabilirse ne yapması lazım.?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için tşk ederim.

Dul ve Yetim ayligi

Merhaba
Karserden dolayi 29 yasinda 2634 calismisligi olan yakinimi yakin zamanda kaybettik.geride esi ve 3,5 yasinda cocugu kaldi..Sormak istedigim esi vefat eden kisinin emeklilik maasini ve ayni zamanda dul maasi alabilirmi.ayriyetten cocugu icin yetim maasi baglanirmi.?
Alabilirse maaslarin ikisinidemi ful alir yoksa birinden biri kesintiye ugrarmi, basvurusu nereye yapilmasi lazim..

Karaca761
Vefat eden birinden geride kalan eşe hem emekli, hem dul gibi iki maaş birden bağlanmaz.
Tek bir tane ölüm aylığı bağlanır.
Tabi aylık almaya uygun çocuklara da belirli oranlarda aylık bağlanır.

Üst Alt