Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen Emekliliğim 15 ay sonra kontrol muayenede iptal edildi..?

hakanbayrak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hakan BAYRAK – Taksici Esnafı Emeklisi
20.08.1796 doğumluyum.
30.06.1997 Bağkur başlangıcım.
1996 Gata dan askerliğe elverişli değildir raporum var.
24.02.2009 Karaelmas Üniversite Hastanesi Kalp Damar Cerrahisinin vermiş olduğu raporla (Kronik Venöz Yetmezlik - 2 ayakta da var) Malulen emekli oldum, 15 ay maaş aldım.

01.12.2010 da kontrol muayene sonucu Bağkur İl Müdürlüğünden 5510 sayılı malul sayılma başlıklı 25. maddesi ile çalışma gücünün kayıp oran tespitinde çalışma gücünün %60 ını kaybetmediğime dair karar gelmiştir.

Bu gelen yazıya itirazım sonucu 11.02.2011 Yüksek Sağlık Kurulu iş gücümün %60 ını kaybetmediğime dair oy birliği ile karar verildi yazısını tarafıma bildirmiştir.
Geçen zaman içerisinde hiçbir tedavi görmeden rahatsızlığımın ilk verilen rapordaki gibi aynen mevcut olması ve elimden maluliyetimin alınması ile tamamen mağdur durumdayım. Emekli olma koşullarına göre işimi devrettim Taksimi ve durağımı sattım borçlarımı ödedim.

Şimdi Ne yapmalıyım ?
Özürlü aylığı alabileceğimi de söyleyenler var, ne yapmalıyım ?

Hakan bey, çok geçmiş olsun. Bu iptal kararına karşı itiraz edin ve durumunuzun sosyal güvenli kurumu yüksek sağlık kurulu'Nca yeniden değerlendirilmesini talep edin. Yine reddedilirse, o zaman o red kararına karşı dava açacaksınız... Davada mahkeme sizi adli tıp kurumu'Na sevk edecek. Oradan malul olduğunuza dair rapor çıkarsa, malulen emekliliğiniz kaldığı yerden devam ettirilecek (tabii, bu, kaldığı yerden devam ettirilmesine dair talebi de davayı açarken avukatınız belirtsin)

teşekkürler. özürlü aylığı alabilmem mümkün mü? teşkkür ederim cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Hakan bey, 2022 maaşı için başvuru yapabilirsiniz eğer şartlar uygunsa: http://www.engelliler.biz/forum/202...zurlu-cocuga-maas-baglanir-mi.html#post859402

Yalnız, dava süreci sonunda eğer malulen emekliliğinizin devamına karar verilirse ve o aylıklar ile olası bir 2022 aylığı çakışırsa, bu durumda o çakışan dönemde aldığınız 2022 maaşları için ceza işlemi yürütülür ve 2022 maaşları faiziyle geri alınır.

Bence önce dava açın ve malulen emekli aylığının devamı için bastırın... Bu arada ihtiyaç sahibi iseniz belediye ya da kaymakamlıktan sosyal yardım almaya çalışın.

Üst Alt