Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvuru formu doldururken nelere dikkat etmem gerekiyor?

RenaL

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar;

malulen emeklilik başvuru formunda halen çalışıyorum/çalışmıyorum ibaresi var. benim sigorta primlerim çalışıyor gibi yatıyor fakat fiilen çalışmıyorum.
diyeceksiniz ki doğal olarak çalışıyorum işaretleyeceksin diye. öğrenmek istediğim başvurumu olumsuz etkiler mi? sigortadan çıkış mı yapmam lazım yoksa çalışıyorum diye mi işaretliyelim.

saygılar.

doğrusunu işaretlemen gerekir dodtum çünkü sen suçlu duruma düşmüş olursun etkilemez önemli olan doktorun kararıdır

İki tür emeklilik durumunuz var,
1.Malulelen Emeklilik:
Malulen emeklilik şartına göre çalışamayacak derecede malul olman gerekmektedir.Dolayısıyle işten çıkış tarihin belirlenmesi gerekir.

2.Engelliler için getirilen Kademeli erken emeklilik;
Kademeli erken emeklilik şartına göre ise çalışıyorum şıkkını işaretlemek lazım.Sigorta emeklilik için başvurduğunuzda size emekli olur veya olamaz şeklinde bir yazı gönderecek ve bu yazıda işten çıkış tarihini gösterir Sigortalı hesap Fişi isteyecektir.Vergi indirimi elde etmemişseniz sizi engel derecenizin tespiti için hastaneye sevk edeceklerdir.

Eğer "halen çalışıyor"u işaretlerseniz, daha doğrusu, sigorta priminiz halen yatıyorsa ve bu halde malulen emeklilik için başvurursanız, bu durumda kurum malulen emekli etmek için değil, işgücü kaybı oranının ve prim/gün şartlarının malulen emeklilik için yeterli olup olmadığını değerlendirmek için inceleme yapar ve sonucu size bildirir. Siz de sonuca göre malulen emeklilik için başvurursunuz...

Eğer "çalışmıyor"u işaretlerseniz, bu durumda emeklilik işleminiz başlatılır. Şartlarınız uygunsa hemen emekli edilirsiniz.

Bazı kişiler, "acaba malulen emeklilik şartlarım var mı" diye tereddüt eder ve ister ki işten ayrılmadan bunu tespit ettireyim ve eğer malulen emekli olabileceksem ondan sonra işten ayrılayım.
Bazıları ise malulen emeklilik konusundan emindirlşer ve hiç zaman kaybetmemek için işten ayrılır ve malulen emeklilik talebinde bulunur.

Malulen emekli olmak için ÇALIŞMIYOR OLMAK ŞARTTIR.

daha önceki açtığım konuda 2006 sağlık raporu düşürülmesi mağdurlarından olduğum için ve özürlü emekliliğini beklemem gerektiği ortaya çıkınca SGK dan tekrar başvuru yapmayı düşünüyorum. hayırlısı ne ise o olsun.

bülent bey, bu konuda da beni net aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Üst Alt