ewet beyler oncelıkle selamun aleyküm diyorum hepinize saygılar sewgıler sunuyorum
babam babam 21-22 yıldır bagkur lu herhangı bır prım borcu yok malulen emeklılık basvurusu yaptık ret edıldı ondan sonra bu sıteyı gordum bu sıtede bana
5510-28.maddeden emekli olabılır dedıler bızde gıdıp bagkura basvurduk bole bole bı yasa varmıs dedık bu yasadan faydalanmak ıstıyoruz dedık bıze gereken ewrakların lıstesını verdıler bızde onları tamamlayıp teslım ettık bıze hastaneye sevk ettı raporun cıkmasını beklıyruz bugun heyete cıktı ıste 1 hafta ıcınde raporu hazırlayıp bagkura gonderceklerını soledıler bende ıste takıpteyım bu ışın pesını bırakmıyacagım stabı sızlerın desteğiyle beraber ınsallah mutlu sona ulasırız.
he bu arada babam onceden hasta deıldı yanı 10 ay fılan oldu sıgara ya baglı damar tıkanıklıgılığı sonucu sag bacak dız ustunden kesıldı bıde buerger hastası yanı bı tur damar hastalıgı buna %50 veriolar amputasyona ise %38 ortalama ne cıkar bılmıyorum malulen emeklılık ıcın aldıkları rapor %77 idi bakalım bu ne olucak ve bu kanunun bagkura gırıs yaptıgında ozurlu olanlar ıcın gecerlı oldugunu da ılk defa senden duydum jony bıze burda ole bısey demedıler ewet ole bı yasa var dedıler sana neden ole dıyolar onada bir fikrim yok açıkçası
yorumlarınızı ve tavsıyelerınızı beklıyorum hepınıze teşekkürler
----------
sayın con 83 babam askerlık yaptı hıcbır rahatsızlıgı yoktu yanı bagkurdan once daha yenı hasta oldu bagkur bızı hangı maddeden sevk ettı bılmıyorum bana talep tahattut belgesı verılmedı ben sadece bı dılekceyle basvurdum ışte
5510 sayılı kanun 28.madde 5. fıkrasına gore ısgucumu %40 we uzerınde kaybettıgım ıcın emeklı olmak ıstıyorum dıye bı dılekce verdım onlarda bana verdıklerı sevk kagıdın da 5-6 tane şık vardı bızımkınde şu kısım işaretliydi "çalışlma gucunun ve iş kazası veya meslek hastalıgı sonucu meslekte kazanma gucunu en az ne oranda kaybettıgi '' ben maddelerı kanunları bılmem ama bıze onceden sakatmıydı yoksa sonradan mı oldu dıye bısey sormadılar bız sadece bole bole bı yasa varmıs bızde o yasaya ıstınaden emeklı olmak ıstıyoruz dedık onlarda tamam dedıler baska da bısey yok askerlık subesınden durum belgesı ıstedıler falan fılan yanı oncesı sonrası dıye bıse demedıler ben hakkaride yim
----------
ben bole bısey buldum bu ne anlama gelıyor galıba jon 83 un dedıgını dogruluyor
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.