Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için aort anevrizması olması yeterli mi?

Nickverildi

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
SGKnın yönetmenliğine göre belirlenen malulen emeklilik hastalık listesinde yer alan hastalıklardan birisi ""TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BÜYÜK ARTER ANEVRİZMALARI"". Bende buna ilişkin Raporum var. Fakat "Büyük Arter Anevrizması "" denilmiştir ve ne kadar SANTİM genişliğinde olması gerektiği belirtilmemiştir. Buna göre sadece Raporda Anevrizma yazması yeterli mi yoksa belli bir GENİŞLİKTE olması mı lazım? SGK kısaca "bilmiyoruz kurum karar verir" diyorlar. Bilgi Rica ediyorum.

soruyu tam olarak anlamadım? ben 2011 yılında AORT anevrizmasından dolayı açık kalp ameliyatı oldum. devlet memuruyum.

Nickverildi

Maluliyet cetvelince "2. Tedavisi mümkün olmayan büyük arter anevrizmaları (aort v.b.)" diyor.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavisi mümkün olmayan veya cerrahi yada girişimsel yöntemlerden fayda görmemiş büyük arter anevrizmaları (aort v.b.)

@OturanBoğa Merhabalar, izninizle şöyle sorum olacaktı: Aort anevrizması 4.0 cm olarak tehşis edildi. Bu durumda Listeden alıntı olarak paylaştığım Hükme göre koşulsuz ve şartsız Malulen emekli hakkını elde etmiş olurum doğru mu?

Çok az farklılıklar olsada..normol kabul edilen aort damar çapı 2,5-2-6..3,7..3-8 cm aralığında değişir..bu değerler normal kabul edilebilir.

Anevrizma her türlü risk faktörüdür..ALLAH korusun baloncuk patlarsa yaşamı ciddi anlamda tehdit eder..

@Nickverildi,

@OturanBoğa,

4.0 olması ağır tanı gerektirir mi?

Anevrizma genelde ilerler..eğer her yıl 1 cm büyüyorsa evet ağır tanı alır...şuan için 4.0 ağır tanı gerektirmez.

Takip şart..gerekirse opere edilmeli.

Son düzenleme:
Bu durumda Listeden alıntı olarak paylaştığım Hükme göre koşulsuz ve şartsız Malulen emekli hakkını elde etmiş olurum doğru mu?
Ne yazık ki listeden alıntı yaptığınız hükme göre doğrudan malülen emekli olamazsınız.

Öncelikle anevrizmanın tipi önemlidir. İkincisi yeri ve boyu önemlidir. Üçüncü ve sizin alıntı yaptığınız maddeye göre "TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN" veya "TEDAVİDEN FAYDA GÖRMEYEN" kişiler malülen emekli olabilir.

Yani, eğer ki biz buna stent koyalım, veya ameliyat edelim diyorlarsa malülen emekli olamazsınız. Sadece "ameliyatı mümkün değil" denirse bu haktan yararlanırsınız. Ameliyata gerek yok, tıbbi tedavi verelim derlerse yine emekli olamazsınız.

@OturanBoğa

@OğuzHan112 @MeTePe

Cevaplarınızdan ötürü Sizlere çok teşekkür ederim.

Şöyle 8 yıldan fazla Aort Anevrizma hastasıyım ve direkt Kalp. Pulmoner Hipertansiyondan dolayı Kalsyumantagonist kullanmaktayım.

MR çekilmişti Sonuç ise bu şekildedir:

TORASİK AORTA YÖNELİK BT ANJİOGRAFİ TETKİKİNDE; Asenden aort transvers çapı 40 mm duvarında izlenen lineer dansitelerin ilk planda aretefalkta ait olduğu düşünüldü. Arkus aoırt transvers çapı 25 mm desenden aort transvers çapı 20 mm olarak ölçüldü. Pulmoner trunkus, her iki ana pulmoner arter normal kalibrasyonda olup patent olarak izlenmektedirler.

Yanı sıra Aort kapak yetmezliğide var.

Ameliyat bu durumda Riskli göründüğünden "Tedavisi mümkün olmayan" kategorisine girme olasılığı varmıdır veya geçiçi Malulen emeklilik olma ihtimali taki Ameliyat olasılığı uygun görülene kadar?

Eğer hekimler ameliyatı riskli görüp opere etmiyorsa ilaç tedavisi ile devam edecektir.

Tedavisi mümkün olmayan kategorisine gireceğini zannetmiyorum.

@Nickverildi,

TORASİK AORTA YÖNELİK BT ANJİOGRAFİ TETKİKİNDE;

Angioyu görmeden bir şey söylemek doğru değil ama bu yazdığınız rapora göre zaten aort anevrizması yok görünüyor. Çok ufak tefek biri değilseniz değerler normal sayılabilir.

Size ameliyatın riskli olduğunu mu söylediler, yoksa gerek yok mu dediler?

Üst Alt