Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl işler ve sonuçlanır?

zorlu

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Malülen emekli olabilmek için araştırma hastanesinden 5 poliklinikten rapor aldım, Ankara'ya gönderdim. ne kadar süre sonra emekli olabilirim?

Raporda bir sorun çıkmazsa, en geç 2 ayda tamamlanır süreç ve maaşın bağlanır.
Ama Bağkurlu isen, onlar insanı çileden çıkartana kadar uzatıyorlar işi!

iş kazası geçirdim malüllük ve iş kazası param ne zamandan itibaren başlar

Slm 21.02.2008 tarihinde servisle işyerine giderken kaza geçirdim t-5 o.f li oldum. emeklilik için yaklasık 1 hafta önce başvuruda bulundum. kaza iş kazası olarak geçti
Malülen emeklilik ve iş kazası aylıkları kazadan hemen sonra mı yoksa başvurduğum tarihten itibaren mi geçerli oluyor?

Bu arada yaklaşıK 1 seneden beri cüzzi miktarda rapor aylığı almaktayım. şimdiye kadar aldığım bu aylıklar alacağım malüllük ve iş kazası aylıklarından kesilir mi :confused::confused::confused:

Sürekli iş göremezlik geliri iş kazasının olduğu tarihten itibaren başlar/birikir
Malulen emeklilik ise malulen emeklilik için kuruma başvurup tahsis talep tarihi aldıktan sonra başlar.

Rapor aylıkları malulen emeklilik maaşından kesilmez. Benim tahminime göre sürekli iş göremezlik gelirinden de kesilmez.

malülen emeklilikte birikmiş maaş olmuyormu

Slm 02.21.2008 tarihinde iş kazası sonucu engelli kaldım
İşgörmezlik maaşını birikmişleriyle beraber aldım 3 ay önce
Emeklilik maaşının bağlandığına dair belge bugün geldi emeklilik için bir sene önce başvurmama ragmen içerde birikmiş maaşın olmadığını gördüm
Benim bildiğim kadarıyla emeklilik için başvuru yaptığın tarihten itibaren içerde paran birikiyor
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

benim bildigim malulen emklilikte sgk ya başvurduktan sonra aldıgın raporu takib eden ay başından itibaren baglanması gerek.... sgk yı ara malulen emeklilik servisine sor ben sordum böyle dediler ayrıca kanunlarda öyle diyor.... bilgine arkadaşım...

Malullük aylığı
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar.

Üst Alt