Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için bugün başvurdum. Ne zaman cevap gelir?

murat_3854

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
S.a

Ben ankara dan murat %91 raporum ve 3.000 gün sigortam var (bkz) .malülen emeklilik için bugün başvuru yaptım. ne kadar sürede bana cevap gelir, bilginiz var mı?

şimdiden teşekkürler

murat kardeşim bende 30 ekim 2008 tarihinde malüllük aylıgı için baş vurdum halen beklemedeyim yani 7 aydır cıkmadı işlemim saglık kurulu onayı bekliyorum bagkurda işler biraz yavaş yürüyorda seninki kabul edilsinde gec gelsin biliyosun mürcat tarihin geçerli ... hastaneye sevk işlemin yapıldımı yapılmadıysa sevki bekliyeceksin bunu eldende takip edeebilirsin..seni ya ankara hst sine yada numuneye gönderirler..

SSK (raporda bir tereddüt yoksa) 2-3 ayda sonuçlandırıyor aslında. Bu aralar SGK bilgisayar yazılımı arıza veriyor diye biraz uzattı işleri. Bir de yeni oluşturulan Maluliyet Bölge Sağlık Kurulları'nın çalışmaya başlaması işleri biraz yavaşlattı. İşleyiş oturana kadar biraz uzar işler, ama sonra hızlanacaktır...

Murat, mayıs 2008 de malulen emeklilik için başvurdum. Hala sonuçlanmadi. Bilgilerinize....

Malülen emekli oldum gibi

Selamlar, hala konuyla ilgili bir gelişme olmadı

Bence bu ay sonu ya da temmuz başında emeklik kararı verilir. Ve Ağustos ayında dönem maaşını alırsın.

Malülen emekliliğim yine red olmuş

Selamlar hepinize ya arkadaşlar daha önceleride sizlerle görüşmüştük .lütfen yardımcı olun.
Ben 1978 dogumluyum.
Ilk askerlik yoklaması geldiginde 1997 yılında askerlik şubesine gittigimizde bana askerlige elverişlidir.raporum var. Askerlige daha 1 sene var diye 1 daha öncedende çalıştıgım şirkette sigorta başlangıcımı yaptırdım.1997 yılında sigorta girişim var.ama 1998 yılında askere gidecegimiz zaman 1 hastalık sonucu hastaneye gittigimde müsküler distrofi( kas hastalıgı) oldugu ortaya çıktı.1998 yılında askere gitmeme 1 ay kala askerlige elverişli degildir. raporu aldım g.a.t.a hastanesinden ve askere gitmedim.ama çalıştıgım şirkette sigortam yattı. 2006 yılında 1.800 iş günümü doldurdugumda malülen emekli olmak için başvurdum.ama red kararı geldi. Benden daha önce sağlıklı olduguma dair rapor istediler.

benim 1996 yılında b sınıfı ehliyetim vardı onu götürdüm.başka varmı dediler askerlik şubesine gittim ve 1997 yılında askerlige elverişlidir raporunun fotokopisini getirdim.tamam dediler yeni tarihli 1 raporla % oranın belirten yeni 1 rapor aldım. % 91 raporum var.3000 iş günüm var.
Sigorta başlangıcımdan sonra hastalıgım başladı ve öncesinde sağlam olduguma dair raporlarım var. 20.05.2009 tarihinde tekrar emekli olmak için başvuru yaptım raporlarla ama 01.07.2009 tarihinde gelen bilgi yazısında 15 yılı doldurdugunuz taktirde malülen emekli olabilirsiniz yazıyor.şimdi bu nasıl 1 iş.bana neden emekli olamadıgıma dair hiç 1 bilgi yazmıyor yardımcı olursanız sevinirim.valla şu anda moralimde sıfır.

5510 sayılı sgk yasası
MADDE 25- Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûllük sigortası bakımından malûl sayılır.
Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özürü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz
a) 25 inci maddeye göre malûl sayılması b) En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise en az beş yıldan beri sigortalı bulunup toplam 900 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması

murat tam emın degılım ama sgk calıstıgı donemde bu hastalıga yakalananları ıs kazası meslek hastalıkları statusune sokuyor. Ama senın rahatsızlıgın sıgortalılıktan once basladı ıse sgk bu sonuca varmıs olabılır. bu durumda 2,5 yıl bekleme durumun dogdu. Ama bunu bızzat ılgılı emeklılık servısıne basvurarak yada bılgı edınmeden ogrenebılırsın

bilgi için tşk

hakan bilgi teşekkür ederim ama.ya valla 1997 yılında ilk sigotta başlandıgında ve öncesinde rahatsızlıgım yoktu.
hastalık 1998 yılında başladı ve dedigim gibi hastaneye gittigimde kas erimesi hastalıgı ortaya çıktı.beni gata ya sevk ettiler ve oradanda askerlige elverişli degildir raporu aldım.arada 1 sene oldugu içinmi emekli etmiyorlar 1997 yılında saglamdım ve sigorta başladı.1998 yılında hastalık başladı raporum var.çelişkilimi geliyor acaba onlara.

Kurum, ilk sigortalı olduğunuzda sakat olduğunuzu öne sürerek emekli etmek istemiyor! Hep bunu yapıyorlar zaten... Ama sakatlığınızın ilerlediğini öne sürerek hukuki yola başvurabilir ve malulen emekli olabilirsiniz. Derhal hukuki süreç başlatın:
Malul Sayılmaya İlişkin Usul ve Esaslar
Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların çalışma gücü kaybı tespiti
MADDE 12 – (1) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların sigortalılık süresi içinde;
a) Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen hastalık veya arızaların meydana geldiği,
b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir arızanın, Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen seviyelere yükseldiği,
c) Çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmiş hâliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık veya arıza nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az %60’ını kaybettiği,
ç) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60’ını kaybettiği,
Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılır.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/huk...rtaya-dava-acsam-kazanabilir-miyim-hukuk.html

sayın oturan boğa verdiginiz bilgi için tşk ama size ulaşabilecegim 1 telefon numarası varmı. tam olarak bu konuları bilmedigim için nerede kime baş vuracağımı bilmiyorum.bana yaşın tutmuyor diyorlar yaşla 1 alakası varmı malülen emekli olmanın.
benim dogum tarihim:19.02.1978
ilk sigorta başlangıcım:1997
sakatlık raporum:1998 % 50 idi
2009 da yeni aldıgım rapor: % 91
toplam sigorta günüm:3.000
sağlam olduguma dair raporlarım var onlar ise
1996 yılında b sınıfı sürücü belgesi
1997 yılında sigorta başlangıcından önce ilk askerlik muayenesinde askerlige elverişlidir.
raporumda var. bunlar yeterli degilmi malülen emekli olmam için.

Malulen emeklilik başvurunuzu "ilk sigortalı olduğunuzda da aynı sakatlığınız vardı" diyerek resmi olarak reddeden SGK'nu yukarıda yazdığım argümanlarla dava edeceksiniz.
Bir avukatla konuşup, yukarıdaki mevzuatın da çıktısını alıp dava sürecini başlatın...

tşk vermiş oldugunuz bilgi için. umarım bu sefer olur.

sayın oturan boğa.
biliyorum biraz fazla olacak ama.sizlerlede paylaştığım gibi bütün istedikleri raporları vermeme rağmen ve hepsinin % ve gün olarak fazlasıyla aldıgım raporlarda kanıtladığım halde neden emekli olamıyorum.1 avukatla görüşsem ve mahkemeye başvursam ne kadar sürede emekli olabilirim.ve 2006 yılında ilk müracatımı yapmıştım. otarihten beri maaşımı öderlermi yoksa mahkemeye verdigimiz tarihten sonramı maaşı bağlarlar.sizlerin yazdıklarına göre ve bendeki raporlara göre mahkemeyi % 100 kazanırız ama ne kadar sürer mahkeme ve tazminatta alabilirmiyiz.bilgi verirseniz sevinirim.

Kurum hep böyle yapıyor... "Sen zaten sakattın" diye emekli etmiyor. Ancak hukuki süreçle emekli ediyor... Neden? Bizler küfredelim diye sanırım. Aklıma başka bişey gelmiyor!

Başvurudan itibaren yasaya aykırı olarak emekliliği onamayan kuruma geçmişe dönük maaş alacak şekilde dava açılabilir. Avukat daha iyi bilir abii, ama bence ilk başvuru olmasa da ortalarda bir yerden (bir rapor tarihinden) itibaren maaşı başlatabilir mahkeme.

Sayın Murat kardeşim Sizin duygularınızı anlıyanlardan taze olarak biriside benim.
Maluliyetim red olduğu için dün öğrendİm Benimde hikayem biraz uzun
Acaba siz Şu an çalışıyor olupta SSK Pirimleriniz ödeniyormu evet ise Ret cevabı bundan olmasın

malülen emeklilik için bende 7 ocak 2008'de başvurdum.şimdi mahkemisiyle uğraşıyorum.10 ay sonra başvurum rededilince sgk'ya dava açtım o açıdan...ama inşallah sende sorun çıkmaz.

şu anda çalışıyorum ve sigortam devam ediyor .sigortamı iptal edince yine malülen emekli olamazsam saglık hizmetlerinden nasıl yararlanabilirimki.çalışmaya mecburum ama malülen emekli olsam hemende işi bırakacagım .çok zor oluyor benim için 3.kat merdiven in çık bütün istedikleri raporları fazlasıyla verdim.hala ne istiyor bunlar anlamadım.1 de 3.600 günü doldur diyorlar benim 3.000 gün oldu .3600 günde maaşıma etkisi olurmu bilemiyorum.

3000 ila 3600 prim günü arasında ne kadar maaş farkı olur.?

slm 3000 gün ile malülen emekli olsam ne kadar maaş alırım.
3.600 günle olsam ne kadar maaş alırım.
çok 1 fark var mı aralarında bilen varmı.

sizlere sunduğun belgeler ve raporlarla dava açsammı sgk ya nasıl 1 sonuç çıkar.yardımcı olurmusunuz.

Ne için malülen emekli olamıyorum?

Arkadaş defalarca yazmama ve sizlerle fikir alış verişinde bulunmama rağmen hala malülen emekli olamadım lütfen yarcımcı olursanız sevinirim.
Ben 1978 dogumluyum.ankaralıyım.
1995 yılında sigorta başlangıcım var lisedeyken stajda.asıl sigortam okul bittikten sonra 1997 yılında oldu.askerligimin gelmesi sebebiyle ilk askerlik yoklamasını yaptırmak için askerlik şubesine gittigimde bana askerlige elverişlidir raporu verdiler. Daha askerligime 1 sene var diye çalıştıgım özel şirkette sigorta başlangıcım oldu 1997 senesinin 11.ayında
1998 yılında 5.ayda askere gidecegim sıra bende müsküler distrofi (kas erimesi )hastalıgı çıktı ve askere elverişli degildir raporu verdi ankara gata hastanesi. Sonuçta askere gitmedim.5 sene sonra malülen emekli olmak için başvuruda bulundum.benden 1.800 iş gününü doldurmamı
% 63 heyet kurulu raporumun olmasını ve hastalıktan önce sigorta başlangıcımın olmasını istediler.
Benim 1.800 yerine şimdi 3.000 günüm oldu.
Sigorta başlangıcım 1997 ve sakat oldugum tarih 1998 yılı
%63 rapor istediler ve benim şimdiki raporum %91
bütün bunları vermeme rğmen malülen emekliligim red oldu.itiraz ettim benden 1998 yılından önce sağlam olduguma dair raporlar istediler.bende 1996 yılında almış oldugum b sınıfı sürücü belgesini gösterdim ve fotokopisini aldılar.sonra 1997 yılında askerlik şubesinden askerlige elverişlidir.raporunu getirdim onuda aldılar ama yinede malülen emekli olamadım .bana bu yazdıklarımı okuyanların 1 çözüm yolu önermesini istiyorum.şimdiden teşekürler.

murat,
anladığım kadarı ile bu sürede bir şekilde çalışarak bu günlerini kapataksın.bence vergi muafiyetini düşünürek,bir başvuru yapsan,aşağı yukarı aynı gün şartına tabi olacaksın.onaylandığında,erken emekli olma pozisyonun olur.,ve bildiğim kadarı ile malulen emekliliğe kıyasla,bağlanan maaşının daha yüksek olabilir diye düşünüyorum.
yanılıyormuyum arkadaşlar...

murat tam siteden cıkarken formunu gordum bende seningibi bagkurla 7 yıldır ugraşan bir kas hastasıyım BU YAZDIKLARIMDAN BİLGİLEN hikayem 21/11/2003 de maulen emeklilik icin muracat ettim ve raporu alıp bagkura yerdim gelen cevap cakışma gucunun 3/2 kaybet mediginizden red ıtıraz ediyorum aynı şekilde yeni raporu bagkura veri yorum gelen cevap calışma gucunun 3/2 kaybetme diginizden red :) kendim calışamasıgımdan dolayı iş yerimi kapatıp bagkurdan cıktım mecmuren :) iki ay sonra bagkura geriye donuk haklarım icin dava actım makkeme kanalı ile bir itiraz daga yaptık aynı şekilde CERRAHPAŞA TIP FAKULTESİNDEN YÜDE 90 OZÜRLÜ raporu alıp bagkura verdim gelen cevap cok degişik cocukken gecir digim ameliyattan dolayı askerlık yapmasım onlarda daha onceden boyle rahatsızlıgın vardı deyıp yine red ettiler bende red belgesi ile c sınıfı şofer ehliyetimi ve denizcilik müşteşarlıgı istanbul liman başkan lıgından aldıgım liman kaptanı ehliyetimi mahkemeye sundum mahkeme adli tıpa yolladı 15gün once gittim bir yanlışlıktan dolayı olmadı şimdi yeni gün bekliyorum EGERSENİ BİRAZ AYDINLATA BİLDİİSEM NE MUTLU BANA :) eger mahkemeye verceksen bu davalara bakan bir avukat tut

Ya arkadaşlar mahkemeye başvuracağımda mahkemenin kaç ay yada kaç sene sürecegi beli degil diyorlar.benim şu anda 3.000 iş günüm var 3.600 iş gününü doldurmama 600 gün kalmış yani 1 sene 6 ay mahkeme bu 1 seneden fazla sürerse beklemek istemiyorum.mahkemeyi 1 iyi yönü var ne kadar toplu para biriktiyse alıyormuşuz ama alana kadarda avukat bizden baya 1 para istiyor.gerek yok diye düşündüm.ama yinede ankarada bu işlerle uğraşan 1 avukat tanıdıgı olan varya yada beni yönlendirecegi 1 kişi varsa yazabilir şimdiden teşekkürler okuyan ve cvp yazanlara.

Üst Alt