Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik için gerekli evraklar?

yakamoz_sulo

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar.
Ben 2 hafta önce % 96 özürlü raporu aldım. Su an 1845 gunum doldu ve hala calısmaktayım.
Emeklı olmam ıcın nereye basvurmam gerekiyor? Ilceye de olur mu? Yoksa ıl mi olmalı?

Tesekkurler?

Bu durumda tek yapmanız gerken şey çalıştığınız yerin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gitmek ve şu dilekçeyi vermek (Aşağıdaki dilekçe matbu olarak sigorta müdürlüğünde de vardır):
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…………… SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE
SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE​
………..​

[FONT=TimesNewRomanPSMT]Kurumunuzda …………………. sigorta sicil no ile kayıtlıyım. Halen çalışıyorum/çalışmıyorum. Aşağıda belirttiğim maluliyet durumumun tespiti için ikametgahıma yakın bir hastaneye sevk işleminin yapılmasını, maluliyetimin tespiti ile birlikte malulen emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilerek emekliliğimin sağlanmasını saygılarımla arz ederim.[/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]
Tarih​
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Adı Soyadı/imza[/FONT]​
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Sigortalının[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]T.C. kimlik no :[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]En son sigortalılık hali [/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]:[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Adresi[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Tel :[/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT]( ) Sürekli iş göremez duruma girdiğimi,[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT](X) [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]Çalışma gücümün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]gücümü en az % 60 oranında kaybettiğimi,[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]( ) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığım tarihten önce malul olduğumu,[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]( ) Erken yaşlandığımı,[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]( ) Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğum bulunduğunu,[/FONT]​

merhaba bülent bey. ben zate raparu almıstım. neden tekrar hastaneye gıtmelılyım? bunu anlamadım?

Eğer iş kazası sonucu belgelenen bir rapor yoksa, malulen emeklilik başvurusu yapıldığında mutlaka kurum sevki olur. Eldeki raporlara dayanarak kurum asla emekli etmez.

anladım bülent bey ama ben bu raporu almadan önce emeklı olmak ve özürlü kartı cıkartmak ıcın alıyoru demıstım. simdi ben tekrarmı rapor cıkartmak ıcın ugrasacagım... ırde askerlık belgesı felan lazım olurmu?

Sevk kaçınılmaz...
Askerlik belgesini de götürün tabii. Bi zararı olmaz.

askerlik ıle ılgılı herhangı bır belgem yok sartmı o
yada ben ılk once ıl sıgorta mudurlugune gıdıp dılekce mı vereyım?

Bülent Bey'in dilekçesi eksik. Şu ibarede eklenmelidir.

' Malulen emekliliğim uygunsa malulluk maaşimin da bağlanmasini saygilarimla arz ederim.'

Yoksa bir daha dilekçe yazman gerekir.

Malulen emeklilik başvurusunda bulunabilmek için iş akdinin son bulması gerek. Yani çalışmıyor olmak lazım. Eğer işten çıkıp malulen emekliliğe başvuracaksanız, evet d_iskenderin vurguladığı ayrıntı önemli.

Bülent Bey ayni hataya ben düştüm. 6 Aylik maaşimdan oldum.

bülent bey merhaba simdi ne yapmam gerekiyor son olarak. illaki isten mı cıkmam lazım.... ben burda calısıyorum

Eğer malulen emekli olmak istiyorsan, işten çıkıp, malulen emeklilik talebiyle başvurman gerek.

Merhaba Arkadaşlar Yalnışım var ise düzeltin lütfen,
Arkadaş anladığım kadarı ile çalışmaya devam etmek istiyor. Bu durumda özürlü emekliliğine başvursa tabi şartlar yerine geldiğinde 1 derece raporu olduğundan 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim günü. Bu şekilde emekli olduğunda çalışmaya da devam edebilecektir. Saygılar.

Evet, doğru Ercannn. 3600 gün primle emekli olursa (malulen emekliliğin aksine) sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilir.

Bülent Bey,
verdiğiniz dilekçe örneğinde altta sıralanmış olan tesbiti istenen hususlardan neden 3.şık seçili durumda? Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce malul durumda olan birisi malulen emekli olamaz ki.
Arkadaş için uygun olan 2.şık değil mi?

Üst Alt