Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için nereye başvurmalıyım?

kantutar42

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar son 6 aydır iş göremezlik paramın yatıp yatmadıgını internetten ögrenebiliyordum ama şuanda SGK sistem kulanıcı adı ve parola istiyor ne yapacagım bilmiyorum 2. problem ise malulen emeklilik için hataneyemi yoksa sgk kurumunamı basvuracagım yardımcı olursanız sevinirim HEPİNİZE GECMİŞ OLSUN

malulen emeklilik için sgk ya başvuracaksın onlarda en yakın hastahaneye sevk edecek

selamlar 1981 dogumluyum 1997 de sigorta başlangıcım var yalnız 2004 ocak ayına kadar hiç pirim gün sayım yok 2004 -2010 tarine kadar kesintisiz 2250 pirim günüm var askere gidemedim çürük vermişlerdi işitme probleminden dolayı % 40 raporum vardı 2005 te işte calışırken iş için tekrar % 40 rapor aldım 17.04.2010 tarihinde evde talihsiz bir kazadan dolayı yürüyemiyorum topuk ve belim kırıldı belde 10 platin var omirilik zedelenmesi var yürüyemiyorum bunun için daha rapor almadım ama toplam % 80 rapor alırım
bulur diyorum ben emekli olabilirmiyim ne kadar maaş baglanır bilginiz varsa paylasırsanız sevinirim gecmiş olsun cümleten

kantutar42;
Evet sen malulen emekli olabilirsin malulen emekli olmak için sgk ya müracaat edip tek hastalık/rahatsızlıktan %60 v üzeri rapor almanız gerekli...

ilker bey tesekür ederim malulen emekli aylıkları ne kadar mesela ben çalışırken 950 tl maas alıyordum iş göremezlik ödemesinde bu 700 tl felan alıyom bunu nasıl belirliyorlar ben emekli maası 700 alırmıyım

o civarlarda bir şey olur tahmini olarak 650-750 arası gibi ayrıca biz buradan ne kadar tahminde bulun sakta yatırılan prim tutarı ve primler emekli maaşına etki eder..

peki mesela malulen emekli olmak için basvurduk kurum hastaneye yolladı emeklilik için rapor aldık diyelim yani birde ankaradan birde onaymı bekliyecez 3-5 ay öyle ise biz ayvayı yedik
aydınlatırsanız sevinirim

son bir sey daha bu 3-5 ay süresince iş göremezlik raporu alma işi veya iş göremezlik parası alınır mı
ben şu anda 3. raporu aldım 9 aydır raporluyum doktorun dedigine göre 1 seneyi doldurunca emeklilik için basvur demişti çünkü 18 aydan fazla iş göremez raporu ve ödeme alamazmışım

Hastane raporu sgk'ya gönderdikten sonra 1 ayda süreç tamamlanır. sgk sağlık kurulu bundan fazla süründürmez... Yeter ki gönderilen raporda bir sorun olmasın.

Malulen emeklilik talebinde bulunabilmek için sigortalılığın son bulması şart. Dolayısıyla o süre zarfında iş göremezlik geliri almak mümkün değil.

% 70 raporum var

selam arkadaslar benim bazaltı % 70 agır özürlü ve daimi raporum var 2289gün pirim günü ama 7 yıl 10 ay sigortalık süresi var 10 yılı aşamadım işe ilk giriş tarihi ocak 2004 sormak istedigim bu rapor ile malulen emeklilige başvursam beni tekrar hastaneyemi sevk ederler yoksa buna binayen mi işlem yaparlar raporu ssk hastanesinden almıştım bu rapor ile ayrıyeten bakım ücreti baglandı yardımcı olur isenizi sevinirim hepnize geçmiş olsun

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda, emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'nın sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorundasınız maalesef.

Üst Alt