Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik maaşı hangi tarihten itibaren birikir? Bu arada sağlık güvencesi..?

BİROL YÜZER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar, benim abimin sol kısmı felç. 2009 nisan 10 da sgk ya malulen emeklilik isteğimiz için başvurduk ve bakırköy devlet hastanesine sevk olduk. % 78 sürekli ağır özür raporu aldı. fakat gerekli nöroloji ve fizik tedavi detaylarını eksik bulan sgk bizi 16 temmuzda bizim tercih edeceğimiz bir üniversite hastanesinin noroloji ve fizik tedavi ünitesinden ayrıntılı tanı raporları almak için tekrar sevk etti. biz raporları alıp sgk ya teslim ettik ve halen cevap bekliyoruz.

1. sorum: maaş ilk rapor tarihinden itibaren mi (10 nisan 2009 ) işliyor yoksa cerrahpaşa tıp fakultesinden aldığımız ayrıntılı noroloji ve fizik tedavi kliniklerinden aldığımız rapor tarihinden (20 temmuz) itibaren mi işliyor?
2. sorum: ise şu an sağlık hizmetleri alamamaktayız. işyeri prim ödemediği için abimin ilaçlarını almıyoruz. bunun çözümü nasıldır?

saygılar

1. sorunun cevabı SGK nun malullük daire başkanlığınca abine vereceği çalışma iş gücü kaybı oranın tarihi maaşının başlama tarihi olacaktır. Yani hastanelerin verdiği değil.

2. sorunun cevabına üzgünüm bir yorum yapamıyacağım.

Abine çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun... Sevgi ve saygılar....

evet zaten ikinci kez sevk olduğumuzda üniversite hastanesine oradanda rapor aldık ama maluliyet % si yoktu sgk koyacak bunu sanırım saygılar

Bu konuda saçma sapan bir uygulama çokluğu var gibi! Ben mesela malulen emekli oldum ve maaşım kuruma emeklilik için başvurup tahsis talep tarihi aldığım günden itibaren birikti. Ve tahsis talep tarihinden sonra hastaneye gidip rapor çıkarttım vs. Rapor sadece maluliyetimin tescili işini gördü, onun dışında bir anlamı olmadı benim başvurumda. Ama 5510'da durum şu:
5510:
Malûllük aylığının hesaplanması, başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması
MADDE 27
[...]
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar
Yani, 20 Temmuz 2009'dan itibaren maaş birikiyor gibi görünüyor.
Artık işgücü kaybı ve maluliyet tespiti için alınan raporlara hastaneler oran yazmıyor. Sadece tanıyı belirtiyorlar. Oranı SGk sağlık kurulları belirliyor.

Emeklilik işlemleri sürerken emeklilik başvurusu yapan kişinin sağlık güvencesini düzenleyen bir mevzuat bilmiyorum. Yoktur!
Bence, aylık sağlık harcaması çok yüksekse, tek seçenek Genel Sağlık Sigortası primi ödemektir. SGK'na başvuracaksınız ve en yüksek sağlık primini ödeyerek sağlık güvencesine kavuşacaksınız. Eğer gelir durumunuz düşükse, o zaman gelir durumunu tespit için kaymakamlığa başvuracaksınız:
"Yapılan gelir testinde aile içi kişi başı geliriniz;
· 231 TL'den az çıkarsa sağlık primi ödemeyeceksiniz (yeşil kartlı sayılacaksınız),
· Geliriniz 231 ila 693 TL arasında çıkarsa aylık 27,72 TL,
· 693 ila 1.386 TL arasında çıkarsa 166,32 TL sağlık primi ödeyeceksiniz.

Normalde bu gelir testinin yapılması görevi SGK'ya verilmiş durumda. Ancak uygulamaya dair hazırlıklar tamamlanıncaya kadar düşük sağlık primi ödemek isteyen vatandaşlara kaymakamlıklar hizmet verecek"

aslında bu işin bu kadar uzamasının nedeni bakırköy sadi konuk devlet hastanesi ilk oraya gittiğimizde ben onlara ayrıntılı olması gerekmezmi demiştim ne mr çektiler ne kas testlerini yaptılar sgk bu konuda haklı çünkü verilecek rapor ömür boyu olack bu kadar az tanı ve teşhisle olmamalı makul olan ayrıntılı bir rapor halinde vermeleri gerekirdi ftr kliniğinde 3 dk sürdü muayne ama cerrahpaşada tıp fak.sinde yarımsaat kasların gücü konusunda uğraştılar çok detaylı bir rapor yazıldı hem norolojide hem de ftr kliniğinde

ne diyim geçirilen zaman bize pahalıya mal oldu
bu arada ilginiz için minettarım.....

Kanun açık, SGK'ye verilen rapor ilgili sağlık kurulundan onay aldıktan sonra sizin emeklilik için yazılı istekte bulunmanız gerekiyor. Yani nezaman raporunuz onaylanırsa bir sonraki ay başından itibaren emeklilik tarihiniz başlıyor. Ve bu tarihe kadar eğer işi terk etmemişseniz bu tarihe kadarki primleri ödemek zorundasınız aksi takdirde emeklilik tarihiniz başlamaz. Bu yeni kanunla getirilen yeni uygulama, bundan sonra raporla rapor onaylama arasındaki geçen süre emeklilik süresi olarak sayılmıyor. Bu durumdan kurtulmak için işi bırakmanız gerekiyor.

yeniden sevk ettiler bizim raporu eksik bulmuşlar yahu ben yazıyorum sanki onlar istedi cerrahpaşadaki yazdı benim suçum ne sonuçta ftr kliniğine yine sevk olduk :( saygılarımla....

selamlar..maluluk için emeklilik başvurusu yapmadan kesinlikle ve kesinlikle..sigortaya veya bağkura prim borcunuz varmı öğrenin yatırın ve ondan sonra emekli başvurusu yapın... ne kadar eski başvuru yaparsan yap..para borcunu son ödediğin tarihten itibaren birikiyor..bunu ben sonrada öğrendim ve 14.000 tl me mal oldu..bilginize..

selamlar... Bana öle bişi demediler askerlik belgesi istediler vukuatlı nufus örneği 2 resim siz söleyince haberim oldu yinede sağolun....

selamlar.... sevk olduğumuz cerrahpaşa tıp fakultesinde analmonometrik tetkik yapılamadığından çapaya gideceğiz :D yani tıp fakultesinden mezun olan hekimler bu cihazı görmeden mezun oluyorlar benden bu tetkiki istiyen doktor nerden mezunsa o fakulteye gitmeyi istiyecem :Dbu arada çapada varmı yokmu onuda bilmiyoruz:Dolursa sizede yazacağım saygılarımla.....

merhaba
istanbuldaki 3 üniversite hastanesinin genel cerrahi bölümüne gittim ana manometri tetkik için gerekli olan cihazın ucuna takılı aparatı bulamadım yok diyorlar (600 euro verirsen oluyor) bu nasıl saçma bir şey
:(

Cihazın bozuk olduğuna dair bir yazı alıp hastaneden, başka hastaneye sevk isteyin.

istedim ama vermiyorlar çünkü cihaz bozuk değil bu vihazın ucuna talılacak aparat yok diyor doktor ve hemen oradaki şirket çalışanına yönlendiriyor o diyor zaten 300 euro diye bir önceki msj da 600 euro yazmışım düzeltirim yani sistem açık eğer aylarca beklemek istemiyorsan vermek gerekiyor

SGK'na gidip durumu anlatsanız, belki bi insan evladına rastlarsınız ve başka hastaneye sevk eder. Başka bir şey gelmiyor maalesef aklıma (küfürden başka tabii!).

sonunda :)

6 aylık bir koşturma yağmur çamur hastane rapor derken sonunda malulen emekli olma hakkı kazandık nisan 2011 de kontrol verdiler zor oldu ama oldu :) verdiğiniz değerli bilgiler için sağolun

malulen emeklilik

bağlansın yazarım tüm bilgileri sorun değil saygılar

Üst Alt