Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte başvuru anındaki yasa mı geçerli, yoksa kabul edildiği tarihteki mi? [Soru]

canbolat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2009 yılında malulen emeklilik

merhaba ben kby hastasıyım ve %93 oranında elimde rapor var vergi indirimindende yararlanıyorum 30 kasım 2007 tarihinde artık çalışma zorluğundan dolayı malulen emeklilik isteğiyle ssk ya başvurdum ancak işlemler uzadıkça uzadı ( evrak eksikliği ssk ya sevk sonra üniversiteye sevk gibi ) yani işlemlerin uzamasından dolayı 2009 yılında malulen emekli olursam maaşım düşükmü olacak prim günüm yaklaşık 2800 gün teşekkürler

Ne zaman başvurursanız o başvuru üzerinden sizi Hastahaneye sevk edeceklerinden başvurduğunuz tarih geçerli.

Bilgi edindirme biriminin cavabı...

Sayı : B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/ 08.09.2008
Konu : 03.09.2008 Tarih ve 849 numaralı başvurunuz.

Sayın : CANBOLAT
MERSİN

Soru : merhaba kronik böbrek yetmezliği hastasıyım %93 oranında raporum var ve 1.dereceden vergi indiriminden yararlanmaktayım 30 kasım 2007 tarihinde çalışma güçlüğü çektiğimden dolayı malulen emeklilik için ssk ya başvurumu yaptım ancak işlemler sonuçlanmadı ( evrak eksikliği, ssk hastanesine sevk, üniversiteye sevk vb nedenlerden dolayı ) bilgi almak istediğim konu şu ; Malulen emeklilikte başvuru anındaki yasa mı geçerli, yoksa kabul edildiği tarihteki mi?

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Ek rapor temini için Hastaneye sevkiniz yapılmış olup, raporun Müdürlüğümüze gelmesi halinde işlemleriniz devam edecektir.Yasalar sizin maluliyete başvurduğunuz ana göre yada kabul edildiği tarihe göre değişmez.Maluliyetteki baştan beri varolan yasa geçerlidir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi

bu cevaba göre malulen emekli olma şartlarım yeni çıkacak olan yasayamı göredir yoksa eski yasa şartlarındanmı malulen emekli olurum ( yeni yasada emekli maaşları düşük olacakmış bu neden dolayı soruyorum ) yorum yaparsanız sevinirim.

Maluliyete göre şu andaki yasa geçerli.01 ekimden sonra yeni yasa geçerli olacak.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU....

şimdi lütfen bu CANBOLAT adlı arkadaşın sorusuna cevap verin.çünkü aynı sorun benim içinde geçerli.hazır bilgi edinme servisi cevapta vermiş.07.01.2008 de malulen emeklilik başvurusu yaptım.ssk'ya sevk üniversiteye sevk derken hala işlemler devam etmektedir.eski yasadan mı faydalanacaz?yeni yasadan mı?

Müracaatınız eski yasaya göre olduğu için eski yasadan yararlanacaksınız.

Üst Alt