Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte kontrol muayenesi sebebiyle aylığımız durduruldu!?

Edaeymen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba babam Koah hastası 66 yaşında 2 yıl önce 1831 gün ile malulen emekli oldu yüzde %80 göğüs hastalıklarında %68 kalp %28 iç hastalıkları %5 diğer olarak Sağlık kurulu raporu süresiz verdiler sonra altına 2 yıl sonra kontrol muayensi var yazıyordu biz bu haziran da gittik sevkimizi aldık hastaneye tekrar babamı götürdük 1 ekime kadar süremiz vardı hastane işlemlerini tamamladık fakat sgk KMT ara karar sevk yazıp Hacettepe den göğüs den ve kalpden ek tahliller istemiş Burdada haftada 1 muayne olduğu için eylülün sonuna kaldı dün tamamen o işlemlerinde hallettik e devletten baktım maaş durdurulmuş gözüküyor babamların başka geçim kaynağı yok bu maaş ile geçiniyorlar evleri kira bu ay evrak gider mi biliyormusunuz veya biz hak kaybına uğrarmıyız teşekkürler

Bu arada röntgen de de akciğerin iki tanesinden birinin yarısı yok ameliyat ile alındı kalan yarımda sırta yapışmış hiç görev görmüyor yani akciğerin tek lobu çalışıyor kısmen

Bu arada röntgen de de akciğerin iki tanesinden birinin yarısı yok ameliyat ile alındı kalan yarımda sırta yapışmış hiç görev görmüyor yani akciğerin tek lobu çalışıyor kısmen

Eğer kontrol muayenesi son günü dolmadan başvurup sağlık kuruluna raporu almak için kayıt oldu iseniz merak etmeyin.

Maaşı malüliyeti kabul edildikten ve maaş tekrar bağlandıktan sonra kaç tane aylık almadı iseniz toplam verirler.

(Ama... Eğer siz 2 yıl dolduktan sonra başvurup rapor aldı iseniz ve malüliyet kabul edilir ise yeni emekli olmuş gibi sadece bağlandığı ay alırsınız).

:

Not: (Benim 2 yıl önce rapor alırken (Süre bitmeden başvurdum) aradan 3 ay geçti ve maaş kesildi ama 4. ay karar çıkıp, bağlanınca o 3 aylık verilmeyen maaşı da toptan verdiler).

Yok hayır rapor gün sonu ekimin 1 ydi biz haziranda gittik eylülün 1 inde aslında işlemimiz bitti hastane sgk ya raporu sevketti fakat sgk kmt ara karar diyerek başka bir hastaneye bizi sevk etti ek tahlil istedi bu sebeple rapor süremiz yetişmedi kaç günde evrak gider tekrar bilginiz varmı işlem sizin 1 ay da mı sonuçlandı

Ara kararda ara muayeleri yapıp gönderdiğinize göre ara kararda süre aşımı olmaz.

Maaş tekrar bağlanınca toplam geçen kaç ay almadı iseniz hepsini toptan veriyorlar.

Sonuç genelde 1 ya da 2 ay içinde belli olur.

DYS'den takip edin ve en son "MALİ BİRİMİNE" GİDEN EVRAK OLARAK GÖRÜRSENİZ emekliliği kabul edilmiş ve maaş bağlanacak demektir.

Tamam teşekkür ederim inşallah bir sorun çakmaz

Malulen emeklilik kontrol muayenesi ara karar

Merhaba arkadaşlar bilgisi olan beni bilginlendirirse çok sevinirim babam 66 yaşında yaklaşık 2 yıl önce malulen emekli oldu 1831 günü gögüs hastalıkları koah %80 iş kaybı gücü kalp den %68 oranla kontrol muayenesi vardı son tarih Eylül dü biz babamı haziranın 12 sinde sevkini alarak Ankara eğitim araştırma hastanesine kontrol muayenesini götürdük o raporu da e devletten görüyorum aynı oran verilmiş detayları işte koah da oksijen ölçümü felan yapıyolar o dahada düşük çıkmış emekli olduğu raporuna göre yani daha kötü durumda olarak hastalığı sgk kmt ara karar verip Eylül de babamı Hacettepe tıp a gönderdi ek tahlil istedi göğüs ve kalpten Eylül ün 9 unda bu ek tettikleride verdik ve adam oksijen tüpsüz bir saat bile duramıyorken o hastane bu hastane sürüklediler 1.5 aydır bakıyoruz evrak giriş çıkış yok en son annem gitti Hacettepe ye fotoğraf eksik sağlık kuruluna vermedik demişler 1.5 aydır babamı annemi arayıp da fotoğrafınız yok bu evrak gitmez demiyorlarda bu arada maaş durduruldu eylülde ve çok zor durumdalar evleri kira ikisidr yaşlı babam ekmek almaya bile çıkamaz iki aydır biz kardeşlerimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz ama nereye kadar hepimizin ailesi var asgari ücretle geçiniyoruz üzülüyoruz yaklaşık on gündür de o fotoğrafı da verdiler hala yok işlem ne zaman sonuçlanır uzar mı bi ek tahlil raporu ne kadar sürede gider hemen gidince sonuç gelirmi bilgisi olan bizi yönlendirirse çok memnun olurum

Edaeymen

Geçmiş olsun öncelikle. Bende sizinle aynı uğraştırıcı süreci yaşıyorum. Temmuzda malulen emeklilik başvurusu sonucu Etlik Şehir Hastanesi' ne sevk edildim ve raporum SGK'ya gönderildi. Sağlık Kurulu olumlu yada olumsuz bir karar veremedi ve ara karar sonucu İbn-i Sina Hastanesi' ne sevk edildim tekrar. Eylül ayında sağlık raporuna başvurup muayeneleri bitirdim fakat halen raporumun SGK'ya gönderilmesini bekliyorum. Arıyorum soruyorum net bir bilgi verilmiyor raporunuz yazılınca biz göndereceğiz diyorlar.

Sizin durumunuz da aynı Üniversitesi Hastanesi olduğu için işleyişi çok farklı. Devlet Hastanesi'nde olduğu gibi hızlı olmuyor bu süreç. İşlemlerinizi bitirmişsiniz zaten gidip hastanenin Sağlık Kurulu ile yüz yüze görüşerek maaşımız kesildi diye durumunuzu anlatıp rica etmekten başka yapılacak birşey yok gibi.

Son olarak giden son ek tahlil olan raporunuz tekrar SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve buna göre karar verilecek. Rapor SGK'ya ulaştıktan sonra 10-15 gün kadar sürebilir. Siz zaten takip ediyorsunuz galiba Dys Evrak Takip bölümünden. İnşallah tekrar bağlanır maaşınız. İyi Geceler.

Merhaba evrak gitmiş gözüküyor babamın adı soyadı yanında “C…..D….. HK”yazıyor ne anlama geliyor biliyormusunuz “emeklilik servisi gelen evrak beklemede “yazıyor

Merhaba bugün dys de gene girilmiş emeklilik servisi gelen evrak kaldırılmış yazıp yanında tc yazıyor ben nasıl anlıcam evrak ın onaylanıp veya reddedildiği biliyormusunuz

Edaeymen

Geçmiş olsun.... Özür dileyerek soruyorum. Babanızın maaşı ne kadar? Benimde bağlanacakta, merak ediyorum.

Tespit = emeklilik servisi giden evrak kayıtlı = kmt ara karar rapor Kocatepe Ssgm’ye gönderildi

Tespit =Kocatepe sağlık sosyal Güvenlik merkezi =gelen evrak kayıtlı =kmt arar karar rapor Kocatepe ssgm’ye gönderildi

Tespit= sosyal güvenlik merkezi il müdürlüğü merkez müdür yardımcısı(Nilgün yıldız) =gelen evrak beklemede

Böyle yazıyor suan bilen biri açıklayabilir mi

Ara karar verilmiş.

Ara kararda neden verildiği ve ne tektikleri yaptırmanız gerektiği yazar.

Ara karar tebligatı size gelince o sevk kağıdı ile hangi hastaneye gönderdiler ise o hastanenin o istenen kiliniğinden doktora görünüp gerekli tektiği yazacak ve o belgeyi hastanenin sağlık kuruluna teslim edeceksiniz.

Not: (ARA KARARLAR genellikle eksik yapılan bir muayeneyi tamamlamamız için verilir).

Sizin emeklilik kararı bu "ARA KARAR" işini hallettikten sonra verilecek.

Ara karar kağıdı adresinize gelecektir.

...

(Eğer siz bu ara karar denen şeyi yaptırdı iseniz, hastanenin ara karar raporunu SGK'ya gönderdiğini yazdığına göre sonuç yakında DYS'de yazacaktır).

Edaeymen

Sizin Hacettepe Hastanesi' nden aldığınız raporda eksik bir tahlil ve fotoğraf eksikliği durumu vardı raporun SGK'ya gönderilmesini bekliyordunuz.

Yazdığınız dosya hareketlerine göre raporunuz SGK'ya ulaşmış. SGK da sağlık kuruluna göndermiş dosyanızı. Sağlık Kurulu dosyanıza bakacak ve maaşınızın devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Maaşın devam edip etmeyeceğini dys de ne olarak yazar bilginiz varmı nasıl anlayabilirim

Bende sizin gibi Sağlık Kurulu' nun vereceği kararı bekliyorum. Dys Evrak takibinde ki en sağdaki boş yere belki sonucunu yazabilirler.

Dys takibini yapmaya devam edin 15 gün sürebilir. Sağlık Kurulu sonucu oraya yazmazsa, dosyanız Emeklilik Servisine geri gönderildikten sonra SGK'ya gidipte öğrenebilirsiniz.

Tamam teşekkür ederim inşallah sizin içinde hayırlı haber alırsınız

Teşekkürler. İnsan ister istemez her gün açıp bakıyor Dys Evrak Takibine. Sizinde maaşınız devam eder ve bu süreçte alamadığınız maaşlar inşallah toplu şekilde ödenir. Hayırlısı olsun iyi akşamlar.

Teşekkürler inşallah hepimize hayırlı haberler çıkar

akciğerin biri alınmış ameliyat raporu önceki kayıtlar vs hepsi vardır akciğer yeniden mi çıkacak bu eziyet nedir kolay mı hastayı ordan oraya taşımak .ben de hastayım yürümek işkence kalp akciğer sorunu olana daha da eziyet . ne diyeyim çok şey yazılır da artı bu ülkeden utanıyorum.

Arkadaşlar zaten sağlık sistemimiz doktorlarımızın tahammül seviyelerini yerle bir eden şartlar yüzünden neredeyse çökmek üzereyken birden ve doğru düzgün hazırlık yapılmadan EYT kanunun başlatılmasıyla da sgk hizmet binaları çok yoğun ve de haklarını alamadıkları bir mesai sürecine girmiştir. Bu koşullarda zaten ekonomik olarak tüm ülkenin sıkıntı içinde olduğu da ortadayken lütfen işinin başında ki memura, işçiye ve amire bir sert söz ne bileyim bir idari zerzeniş veya kurumsal şikayette bulunmayalım. Hayat herkes için bu kadar zorken bizlerde biraz anlayışla bilmediğimiz veya idrak edemediğimiz durumlarda anlık sinirle, öfkeyle hareket etmeyip sitemize forum sayfasından erişip yani tamda burada arkadaşımızın yaptığı gibi önce bir danışalım. Bizim öfkeyle, sinirle aşmaya çalıştığımız bir sorun belkide içimizden birinin aşıp kolaylıkla atlatabildiği bir meseledir ki bizlerede yol yordam gösterebilir. Hepimizin hakkında hayırlısı ve en önemlisi hakikatin en hakkaniyetli olanını nasip etsin inşallah rabbim. Hayırlı cumalar.

Edaeymen

Sizin Sağlık Kurulu sonucu açıkladı mı ?

ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ *SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1

01.12.2023 Dosya İşlemde yazıyor benim evrak takip ekranında. 15 gün olmuş bakalım ne zaman sonuçlanacak.

Malesef hala bekliyoruz 1 ay önce evrak sgk ya gitti sağlık kuruluna girdi sgk da yaklaşık 15 gündür de Dosya İşlemde yazıyor bakıyorum hergün hala birşey girilmemiş bizdede aynen sağlık kurulu büro işlemler i dosya işlemde yazıyor 15 gün oldu o yazı yazalı

Merhaba evrak ı dys den hala girmemişler bugün 170 i aradık oradaki memur hanım yarın için ayın 28 i ne maaş ödemesi gördüğünü söyledi babamın almadığı 3 aylık toplu maaşı çok mutlu oldum darısı sizlere olsun inşallah birde birşey soracağım bu 29 ekimde yatan cumhuriyet bayramı ikramiyesi babama da yatar mı

Edaeymen

Alo 170 aramak yerine edevlet sisteminde herşeyi net olarak görebilirsiniz. İkramiyeler 29 ekimde yatmadı 10 aralıktan itibaren yatmaya başladı. Edevlet sisteminde aynı zamanda Cumhuriyet bayramı ikramiyesi değil seyyanen ikramiye ismi adı altında görüntüleme yapabilirsiniz. Babanız da hakkettiği için ikramiyenin de yatması gereklidir. Güle güle kullanın.

Merhaba teşekkür ederim bir de birşey soracağım babamların maaş kesilince durumları yok diye ben yanıma getirdim 1 2 aydır evrak sisteme düşmüş söyle yazıyor “hakkınızda yapılan işlemlerle ilgili olarak 17.01.2024 tarihinde tc kimlik numarası belge ile Yapıkredi bankası ufuktepe şubesinden birikmiş aylıklarınızı ve aylık tutarınız tarafınıza ödenecektir “ yazıyor babamla başka ilde benim yanımda burdaki yapıkrediden kimliği ile para yı çekemez mi birde normalde 2 yılda bir de kontrol muayenesi vermişti şimdi yazıyor 2024 10 cu aya vermiş tekrar kontrol muayenesi

Edaeymen

Banka şubesi önemli değildir. Önemli olan babanızın yanınızda olarak tc numarası ve kimliğini kendisi göstermesi gereklidir. 1 yıl süreli olarak bağlanmış tekrar. 2024 Ekim ayında tekrar kontrol olması için kısaca ne durumda olduğunu öğrenmek istiyor SGK.

Tamam çok teşekkür ederim cevaplarınız için inşallah tüm bekleyenler güzel sonuçlar alır

kadirgursoy

ne yapalım akciğeri yok hastanın senede bir kontrol nedir? yorum yapıyorum .yaşlı insanlara yürüyemeyecek konumdaki hastlara eziyettir bu .ne yapalım buna da mı şükür diyelim ? Bir birimlik işi 10 birime tanışına ihale verirse devlet 9 birimlik zarara uğrar düşünelim bakalım onca 9 birimlik farklarla kaç hastane yapılırdı kaç doktor kaç sgk memur istihdam edilirdi.hep beraber silinen milyar dolarlık vergileri düşünelim bu alınmayan tek kararname ile silinen vergilerle devlet hastanelerinde düzgün yemek verilirdi hastalara bir düşünelim..ben her hafta hem özel hem devlet gitmek zorunda olan bir hastayım.4-5 hastanede tedavi aldım devlette birinde bile yemek yenilir gibi değil..

Üst Alt