Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte maaş başlangıç tarihi ve maaşın birikme süresi nedir?

M.ALİ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
14.04.2008 tarihinde başvurduğum malulen emeklilik talebim bir sürü rapor istenmesinden sonra bu yıl haziran ayında yüksek sağlık kuruluna yine benzeri bir raporlu itiraz başvurum sonucunda "bütün raporlarınız incelenmiş ve malulen emekli olabileceğinize karar verilmiştir" şeklinde sonuclanmış ve tahsis için itiraz başvurusunda bulunduğum van sgk müdürlüğüne gitmem istenmiştir.
van sgk müdürlüğünün bana posta yoluyla gönderdiği kağıtta birikmiş başlangıç tarihi olarak ilk başvuru tarihimin (14.04.2008) yerine 01.07.2009 tarihi geçiyor.

bunun düzeltilmesi için van sgk tahsis karara tekrar geri döndüğümde benim çalışıyor olduğumu iddaa etti. ben de itiraz ederek başvuru tarihimden bu yana çalışmadığımı zaten bunun hizmet dökümünde yer aldığını söylememe rağmen bu seferde tahsis talebinde bulunduğum tarihin geçerli olduğunu ve bunun birikmiş başlangıç olduğunu iddaa etti.

size göre doğrusu nedir? öğrenebilir miyim?

1 Ekim 2008'den önce başvuru yaptığınız için işlemler 506 sayılı kanuna göre yapıldı:
Aylığın başlangıcı:
Madde 56- Sigortalı olarak çalıştığı işten ayrıldıktan sonra yazılı istekte bulunan ve malüllük aylığına hak kazanan sigortalının aylığının ödenmesine, kendisinin yazılı isteğinden, malül sayılmasına esas tutulan raporun tarihi yazılı isteğini takibeden takvim ayından sonraki bir tarih ise bu raporun tarihinden sonraki ay başından başlanır.
Benim görüşüme göre maluliyetinizi onaylamayan kurum bu gecikmenin de sorumlusudur. Onun için hakkınız olan yukarıda mavi ile alıntıladığım ibarenin size verilmesi gerek. Raporun gecikmesinin sorumlusu kurum... Zararı da siz değil onlar çekmeli...

Bence bu minvalde itiraz edin kuruma. Israr ederlerse de dava açın...

sayın oturan boğa kurum derken itiraz dilekçemi direk genel müdürlüğemi yoksa şu an bağlı bulunduğum van sgk ya mı gönderecem.

Bağlı olduğunuz sigorta müdürlüğüne yazın.

8 yıl, 1900 prim günü ile emekli oldum. Ne kadar emekli maaşı alırım.?

8 yıl 1900 günle malulen emekli oldum.ssk lı çalışıyordum en az ne kadar maaş alırım.

Bu 1900 gün çalışma süresince ortalama geliriniz neydi? Ve, maaşın başlangıç tarihi ile ilgili olarak itirazını ne oldu?

Üst Alt