Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte ödenen prim günü emekli maaşında ne kadar etkilidir?

arzu35

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar sadece1800 gününü doldurmuş ve emekli olmuş bir malulen emekliyle daha fazla günle emekli olan arasında maaş farkı olurmu.Benim bürütüm 1200 tl ve böyle gösteriyorlar bunun yanında tüm ikramiyelerim ve yakacak yardımımda sigortada gösteriliyor 2012 nin nisan ayında 1800 günüm doluyor malulen emekli olursam o vakit ne kadar maaş bağlanır bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim teşekkürler. sigorta başlangıç tarihim1992.

Toplam prim ve toplam kazanç çok önemli emekli maaşı hesaplamasında fazla ödemek de kast ettiğiniz 1-2 yıl ise fark etmez ama 5-10 yıl gibi fazla ödeme olur ise tabiki fark eder.
ayrıca malulen emeklilik şartlarını taşıyormusunuz?
ilk işe girişte rapor oranınız ney di?
Şuan rapor oranınız nedir?

slm

slm bende malülen emekli oldum vede şuan 350tl maaş alıyorum. 2070gün pirimle vedetarım bakurundan emekli oldum 80agır özürlüyüm

merhabalar malulen emeklılık sartları 10 yıl calısmıslık suresı 1800 gun pırım iş gucu kaybından dolayı en az %60 rapor alınması gereklı.( malul raporu bıraz acalım ; özurlu olarak ıse gırılmeyecek işte calısırken calısma gucunun %60 kaybetmesı ve buda saglık kurul rapor kararı ıle sonuclanmalı teşekkurler..

onlwolf arkadaşım aldığın maaş çok az bence hemde %80 ile emekli olmuşun.ilker bey ve toraman bey sigorta girişim 1992 engelli olma tarihim 1998 yani ilk sigortalı olduğumda engelliliğim yoktu.engel dereceme gelince 2007 de aldığım raporum%49 du malesef doktorların bakar kör olmasından dolayı vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine raporumu verdim bir süre sonra benden tekrar rapor istediler raporu anlayamamış vergi dairesi açılımını istediler hastaneye gittim heyete girdim beni bir hafta sonra geri çağırdılar heyetteki doktorlardan birinin gözü açılmış ve aaa bu hasta kanser ve boğazdan tedavi görmüş diye beni tekrar a dan z ye muayene edip rapor verdiler fakat ben görmedim.doğru vergi dairesine gitti ve ordan iş yerime gelen kağıtta %52 idi ama ben bana hastanenin daha fazla verdiğine inanıyorum hastanedeki raporu gittim istedim vermediler bana ben zaten kararsızım emeklilik isteyip istememekte benim günüm yok sadece yıl çok 5sene daha çalışırsam erken emekli olucam fakat iş hayatı insanı yoruyor birde engelliyseniz dahada yoruyor

arzu 35 senın yapman gereken ıtıraz etmek eger raporunu dusurduler ıse 3. itirazdan sonra hukuk kanalı ıle davayı kazanma sansın yuksek olabılır

slm bende malülen emekli oldum vede şuan 350tl maaş alıyorum. 2070gün pirimle vedetarım bakurundan emekli oldum 80agır özürlüyüm

Ben olsam, eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak konusunda bir tereddütüm yoksa, malulen emekliliğime son verir, 1 ay çalışan statüsünde sigortalı olur, sonra yeniden malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapardım. Böylece bağkur'dan değil, ssk'dan emekli olurdum. Yani, emekli maaşım o derece düşük olmaz, 700-800 TL olurdu.

oturanboğa;

bağkurdan ssk ya geçişte 1260 iş günü istenildiğini biliyorum. Bu engelliler içinde aynımıdır yoksa dediğiniz gibi 1 ay çalışması yeterli midir

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda, en son prim hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir.

Üst Alt