Bipolevent 3 yıl önce sosyal yardım almaya başladığınızı, malulen emekli olduğunuzu ve almakta olduğunuzun sosyal yardımın kesilip kesilmeyeceğini soruyorsunuz.
size yardım edebilmem açısından hangi sosyal yardımdan yararlandıgınızı bilmem gerek. faydalandığınız sosyal yardımın ne olduğunu bilmeden size yardımcı olamam ki.
hangi sosyal yardımdan yararlandığınızı biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız, tespit edebilmem açısından şu sorularımı cevaplayınız:
1) 3 ayda bir mi, ayda bir mi aylık alıyorsunuz? en son hangi ayda kaç lira aldınız?
2) aldığınızı söylediğiniz sosyal yardım için hangi kuruma baş vurdunuz? (SYDV, Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü, SGK vs)
ayrıca şu sorularımı da cevaplayınız?
1) aldığınız sosyal yardıma engelli sağlık kurulu raporuyla mı başvurdunuz? o raporda oran kaçtı?
2) %45 oranlı engelli sağlık kurulu raporu aldığınızı ve sosyal yardımlaşmaya teslim ettiğinizi söylemişsiniz. bunu hangi sebeple yaptığınızı söyler misiniz? önceki raporun süresi mi bitmişti?
hatırlatma: malulen emeklilik için alınan raporla engelli hakları için başvurulan raporların farklı mevzuata tabi olduğunu biliyorsunuz di mi?
malulen emeklilikte
maluliyet cetveli esas alınırken, engelli haklarında (2022 aylığı,evde bakım aylığı, vakıflar tarafından yapılan çeşitli sosyal yardımlar vs, engelli kimliği vs)
sakatlık oranı cetveli esas alınır.