Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Özel sektörde tekrar çalışabilir miyim?

ali ceyhan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
özel sektörden 01.07.2011 tarihinde malülen emekli oldum özel sektörde ssk lı olarak çalışmak istiyorum emekli maaşımda herangi bir düşüş olurmu bilgilendirirseniz sevinirim.

Malulen emekli olarak ssk'lı çalışmak istediğinizde emekli maaşınızda düşme olmaz lakin tamamen kesilir.
Malulen demek çalışamayacak derecede demek. Eğer çalışırsanız malulluk durumu ortadan kalkar haliyle.
Bu durumda maaş tamamen kesilir.

Özür diliyerek bir yanlışı düzeltmek istiyorum benim emekliliğim malulen diil ilk işe başladıktan sonra engelli olduğum için 1984 işe başlama tarihi prim 4760 ve 26 yıl sgk lı yım %53 raporla 3600 üzerinden yaşlılık emeklisi olarak geçiyor sanırım malulen emekli olmak için %60 ve üzeri rapor ve 1800 gün prim gerekiyor bu yüzden benimkisi yaşlılık emekliliği olarak geçtigini söylüyorlar ikilemde kaldım.

Engellilere sağlanan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmuş iseniz bu emekliliğin adı yaşlılık emekliliğidir. Ve malulen emekli olmadığınız için evet özel sektörde SGDP ödeyerek çalışabilir hem emekli maaşınızı alır hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim yanlız benim öğrenmek istediğim SGDP nekadar yani maaşın%kaçı kesiliyor ve kesilen miktar emekli maaşındanmı yoksa çalışırken aldığım ücrettenmi kesiliyor,teşekkürler

Ben emekliyim hemde çalışıyorum emekli maaşımdan hiç bir kesinti yok normal çalışma maaşımdan şakır şakır vergi ve sigorta kesiyor.

edipbalkan;

NORMAL MAAŞINIZDAN KESİLEN VERGİ ORANI MAAŞIN % KAÇI normal vergi ve sgk primimi yoksa extra bir kesinti varmı açıklarsanız sevinirim öğrendiğim kadarıyla %30 bir kesinti oluyormuş brüt maaştanmı yoksa net maaştanmı ,teşekürler

teşekürlen bülent bey aradığım cevabı buldum yardımlarınız için çok teşekkür ederim ,diğer arkadaşlarada faydası olur umuduyla ,emekli maaşından bir kesinti olmuyor yeni işe başladığın maaştan %30 kesinti oluyor (SGDP) Sosyal güvenlik destek payı ,bu % 30 un 4/1 i bizdem 4/3 ü işveren ödüyor yani %7,5 bizden kesiliyor %22,5 işveren tarafından ödeniyor.

Size emekli olmanızın dolayı hiçbir olumsuz etkisi olmaz,aksine olumlu etkisi olur.
Normal çalışanda sgk primi işçi payı %14 iken sizden %7,5 kesilir.
Bu da asgari ücrette bile 50 tl gibi bir artı fark yapar.

Üst Alt