Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Yeni iş yeri açacağım. Maaşımdan kesinti olur mu?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar malul emekliyim 750.00 tl maaş alıyorum . ufak bir iş yeri açacagım kendi üzerime .yeni iş yeri açınca maaşda kesinti oluyormuş

bilgisi olan varmı ,eşimin üzerine açarsam nasıl oluyor gene maaş dan kesinti oluyormu.
Bilgilendirriseniz sevinirim

malül emeklilerin her hangi bir iş yeri açamıcagını biliyorum aksi halde tüm maaşınızın kesilecegini okumuştum. eşinizin iş yeri acması sizi engellemicek diye biliyorum umarım yanılmıyorumdur . bu konudaki bilgi sahibi arkadaşlarımızın size daha aydınlatıcı bilgi verecegine eminim..

malülen emeklilikte kendi üstüne işyeri açarsan maaşın kesilir. Yani kesinti olmaz maaşının tamamı kesilir. Bence bu ekonomik şartlarda bu riske girme. işlerin yolunda gitmez ise tekrar emekli olmak için uğraşırsın.

Ne kadar komik kısaca deniliyor ki ; Özürlüler sadece maaşını alıp otursun,bir baltaya sap olmasın. Mantığa bak hakikaten bu habere çok şaşırdım.

malülen emekliler işyeri açabilir maaşından sadece emekli destek primi yani 80 ile 85 tl arası bir para kesilir maaşının tamamı kesilmez ssk li bir işte çalışırsa maaşının tamamı kesilir iyi günler

Malulen emekli kişiler iş yeri açarsa ve veya çalışma hayatına atılırsa EMEKLİ MAAŞI kesilir....

sizden bir alıntı;
Merhabalar malul emekliyim 750.00 tl maaş alıyorum..
Erken emekli iseniz SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz....

Sakatlık indirimi ile erken yaşlılık emekliliğinden yararlanan kişiler sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilir.

Malulen emekliler de bağkur statüsünde işveren oldukları sürece (yani çalışan olmadıkları sürece) sgdp ödeyerek işveren olabilirler:

arkadaşlar kocaeli sosyal sigortalar kurumundan kardeşime verilen bilgiye göre;
ssk dan malulen emekli olan bir kişinin tekrardan sigortalı olarak çalışmadığı sürece malulen emekli maaşında bir kesilme olmuyormuş, yani ben kendim şirket kurucağım ve işyeri sahibi olacağım için otamatikmen bağkurlu olmuş olacağım , dolayısı ile sadece bağkura destek primi yatıracakmışım oda 90 ytl gibi bir rakammış....kısaca ssk dan malulen emekli olan bir kişi şirket açabilir ve maaşından bir kesilme olmuyormuş, tek yapılan bağkura destek primi ödeyecekmişiz...benim öğrenebildiğim bilgiler bu kadar arkadaşlar...herkese acil şifalar diliyorum...

oturan boğa vermiş olduğun bilgiler için tesekurler ama hala tam anlamıyla tatmın olamadım maaşım kesilirse diye korkuyorum tesekurler

MALULLÜK AYLIĞININ KESİLMESİ VE YENİDEN BAĞLANMASI
Madde 10- (1) Malullük aylığı almakta iken;
a) Kanuna tabi sigortalı olarak veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların, çalışmaya başladığı tarihi,
b) Kanunun 94. maddesine göre yapılan kontrol muayenesi sonucu malullük durumunun kalktığı anlaşılanların, bu durumlarını gösterir rapor tarihini,
takip eden ödeme dönemi başında aylıkları kesilir.
(2) Çalışmaya başlamaları nedeniyle aylıkları kesilenlerden, Kanuna tabi çalıştıkları süre zarfında Kanunun 80. maddesine göre belirlenen prime esas kazançları üzerinden Kanunun 81. maddesi gereğince kısa ve uzun vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortasına ait prim alınır. Bunlardan sigortalılığı sona erip malullük aylığı bağlanması için yeniden yazılı istekte bulunanlara, kontrol muayenesine tabi tutulmak ve ilk aylığına esas malullüğünün devam ettiği anlaşılmak kaydıyla, istek tarihlerini takip eden ödeme döneminden itibaren yeniden malullük aylığı bağlanır.

Ben erken emekli olup, kendi işimi kurmayı hayal ediyordum, o zaman tüm planlarım suya battı :( malülen değil de erken emekli olsak, aynı şartlar geçerli mi acaba, sitede hiç emekli olup da kendi işimi kuran yok mu ? biraz daha bilgi isteyeceğim bende...

avcıkomando;
benim aradığım cevap işte budur abiciğim zahmet oldu sağolasın.
Benim sigorta girişim 2006 ve özürlü kadrosun girdim. O zamanlar raporum %40 idi ve vergi indirimi için yeniden almaya çalıştığımda %19 da kaldı. Şimdilerde vergi indirimini almaya çalışıyorum :) benim hayaller epey uzayacak galiba çünkü daha yolun başındayım ::)

erkan kardeş daha erken.vaktin gelsin o zaman kafa yorarsın

Üst Alt