Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet Cetveli dışında kalan bir hastalıktan malulen emekli olabilmek..?

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selam bir arkadaşımız sgk ile mahkemelik oldu sebebi ise arkadaşım malulen emeklilik etmemeleridir 4 kez başvuru yaptı kez red geldi sebeb olarak ise birden fazla rahatsızlıgı oldugunu öne sürdüler arkadaşda dava açtı ve mahkeme ankaradan yeniden rapor istedi arkadaş 8 kez böbrek ameliyatı olmuş artık ameliyat ola ola tedavi yapılamaz hale gelmiş ben size aldıgı raporu tanısı kaç aldıgı yazıcam bu raporla emekli olabilirmi
karar ve diger düşünceler:malüliyet cetvelinde belirtilerin dışında olan ve tek hastalıkları grubuna dahil olan ürüjolik hastalıklar...
hastanın devamlı sık takibi ve ilaç tedavisine ragmen tam sonuç alınamayan bilateral kronik üst üriner sistem bozuklugu olup süregelen hastalıktan kaynaklanan daha öncede tedavisi için geçirmiş oldugu birden çok bilateral üst üriner sistem cerrahisi oldugu yapılan tetiklerde böbreklerinde ve üretelerinde hastalıga baglı kalıcı parankin kayıpları vardır hastanın devamlı takibi ve sürekli ilaç kullanması gerekmektedir hastalıgı süreklidir hastanın çalışma gücünü etkileyen kayıplar mevcuttur...
tanı:bilateral kronik üst üriner sistem bozuklugu...malüliyet cetvelinde belirtilenlerin dışında olan ve tek hastalık grubuna dahil olan ürolojik hastalıklar...
(ıcd10:kesin tanı n:20 bilateral böbrek taşları
n28 9 böbrek ve üreter bozuklukları tanımlanmamış
n39 9 bilateral kronik üst ürüner sistem hastalıgı
op bilateral nefrolitotomi perkutan
2 kez eswl tedavisi arkadaşlar raporda aynen bunlar yazmaktadır bu arkadaş bu raporla emekli olabilirmi olamazmı acil cevap bekliyoruz

malülen emekli olabilmesi için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılması ya da tek bir hastalıktan %60 ve üzeri rapor almasi şart. hastalığı tek değil ise alamaz malesef ...

mahkeme kararıyla bir çok hastalıktanta malulen emekli olunabiliyormuş bülent hocam yada konuyu bilen arkadaşlar bizim arkadaş rapora söyle bir şey yazdırmış bu yazı maluliyet cetvelinin en altında yazıdır
diger:birden fazla hastalık ve arızasının bir arada bulundugu tedaviye ragmen çalışma olanagının olmadıgı durumlar arkadaşlar tanıyı rapordaki yazıları yazdım sizce arkadaş bu raporla emekli olabilicekmi

durum bikldirir raporu kurumlar arasında yazılıyor!! şu sebepten sordum! bende baş vuru yapcamda.. fakat benim de %94 özürlü raporum var.. umarım maluliyet başvurumda raporu %60 altına düşürmezler!!! korkum bu açıkca:( ikinci sorumsa ki benim için çok önemli;malulen emeklilikte tek hastalık bunu biliyom..alt ekstremite üst ekstiremite diye vücut ikiye ayrılmıyor demi? vücut toplamından veriliyor demi?? hastalığım kas hastalığı??? bu hafta heyete gircem cvplarınızı bekliyom!!! şimdiden teşekürler..

lgmdbkrmd slm bende cevap bekliyorum oturanboga bülent hocam cevap yazarsa iyi olucak arkadaş raporda bir oran belirtmediler hakimde tekrar ankaraya gönderip oran yazdır dedi diyor acaba siteye yazdıgım rapora kaç verirler diyor bülent hocamdan yada ürolojik rapor hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Zaten konu yargıya taşınmış jon83 biz ne desek boş en güzeli tekrar rapor alıp göndermek
Size ulaşan mahkeme kararı ile Raporunu tekrar alsın en alta da ekletin o yazıyı dr biliyordur zaten o kadar ameliyat geçiren bir adam için yazılacak şeyleri yazar herhalde.Ondan sonra gönderin Ankara'ya

lgmdbkrmd;
Konuyla ilgili zaten açıklama yapılmış bu vatandaş 4 kez müracaat etmiş ve sgk olmaz kardeşim sen malulen emekli olmazsın demiş ve vatandaş konuyu yargıya taşımış.sende 1 den çok hastalık/rahatsızlık ile müracaat ediyor isen sana da aynı cevabı verecek sgk..
Bence rapor a müracaatta ilgili dr lara bu kanunu uygulamayı istemeniz ve rapor a ilgili bilgileri dr tarafında yazdır malısınız ve yargı daha kolay karar verebilsin..
Konu zaten yargıya taşınmış sen bu yargı kararını beklemen ve ona göre hareket etmen gerekli diye düşünüyorum...

yorumlar için tşkler arkadaşlar mahkeme sonuçlandıgında sonucu yazacagım

ilker bey;
benim zati hastalığım tek rahatsızlık kas hastalığı genetik!! (LGMD) tüm vücutta!!! vücut ikiye ayrılır mı? değerlendirme yapılırken? alt exstremite üst exstremite diye!! yani sadece bir kısımdamı olması gerekiyo %60?? üste ayrı alta ayrı hastalık yok yani? tek bir hastalık!!!

ilker bey bülen abi lütfen bildiklerinizi söylermisiniz??

arkadaşlar arkadaş ankaradan aradı şu sorunun cevabını ögrenmek istiyor acil malulen emekli olmada oran yazılıyormu mahkeme oran yazdır diyormuş raporu veren docdor ise malulen emeklilikte oran yazılmıyor diyormuş hangisi dogru arkadaşlar docdor biz rahatsızlıgı teşisi yazarız oran yazamayız demiş mahkeme ise rapora oran yazdır demiş ne yapması lazım hangisi dogru acil cevap bekliyor

Maluliyet tespitinde oran yazılmıyor. Ama mahkeme ille de oran talep ediyorsa (ki etmesi daha lehte), buna dair kaşeli bir yazı versin, ona karşılık doktor mecburdur rapora oran yazmaya...

tşkler arkadaşı arıyıp söyleyim

jon 83 kadeş sonuç ne oldu bir haber yokmu

mahkeme devam ediyor bu işler uzun sürüyor karar açıklanınca sonucu yazarım

Üst Alt