Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet için son 6 ay içinde alınan durum bildirir raporu ile engelli yaşlılık aylığına başvuru yapılabilir mi?

@samedo99

Maluliyet için başvurduğun durum bildirir raporunu sana verdiler mi ki ? E-devlette de görünmüyordur maluliyet için aldığın rapor.

Engelli yaşlılık aylığı için sağlık kurulu sürecini yeniden yaşayacaksın diye düşünüyorum.

Maluliyet durum bildirir raporu aynı gün e devlete yansıyor

@ucuncubahar Ya demezler mi adama bu adam 15 gün önce zaten durum bildirir almış hemde biz göndermişiz SGK olarak 15 günde ne değişecek te tekrar kurula gönderelim. Bence burada herkes bir tahminde bulunuyor kimse bir şey bilmiyor. En iyisi SGK'ya sormak

@samedo99

demezler.

1-) Sen Malulen emekliliğe başvurdun, SGK da seni hastaneye sevk etti değil mi ?
Sağlık kurulu bittiğinde rapor sana verilmedi, doğrudan kuruma gönderildi. Rapor e-devlete yansımadı değil mi ?

bendeki süreç yukarıdaki gibi oldu. Rapor bana verilmedi, rapor e-devlette gözükmedi, rapor doğrudan Ankara'ya gönderildi.

Malulen emeklilik ve Engelli Yaşlılık Aylığı farklı şeyler.
Senin Malulen emekliliğe başvurma hakkın var. İkinci başvuru için en az 6 ay beklemek gerekir.
Senin Engelli Yaşlılık Aylığına başvurma hakkın var. İkinci başvuru için en az 6 ay beklemek gerekir.

Malulen emekliliğe başvurdun, engelli yaşlılık aylığına başvurmak için şu kadar beklemen gerekir diye bir şart yok. ben görmedim, duymadım.

Yine bendeki süreçten devam ediyorum.

Malulen emeklilik başvurumdaki raporda "tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen" tanısı ile yeterli oranı alamadım. Bende senin gibi hiç olmazsa yeni rapor alıp şansımı engelli yaşlılık aylığında deneyeyim diye düşündüm.

Aynı hastaneye kendim başvurdum. Durum Bildirir Raporu almak üzere. Raporu alıp dilekçe ile engelli yaşlılık aylığına başvurdum. Tek fark engelli yaşlılık aylığına kurum sevki ile değil önce raporu alıp (son 6 ay içinde alınmış rapor ile) dilekçe ile başvurdum.

2-) Tecrübelerimizi paylaşıyoruz, işe yarar ya da yaramaz. Sonuçta herkes kendi işi için koşturuyor. Hastaneler farklı, doktorlar farklı, kurumdaki memurlar farklı, onların söyledikleri farklı, bizim anladıklarımız farklı.

Yazılan mesajlardan işine yarar kısmını al, yaramayan kısmını salla gitsin, takılma mesajlara.

@ucuncubahar Demek istediğimi anlamadınız yada ben anlatamadım, ben malulen emekliliğe başvuru yaptım, ara karar çıktı, onların sevk ettiği hasta neye gittim orasıda benim lehime durum bildirdi, durum bildirir sgk ya gidince elden teslim ediyorlar,. Ben diyorum ki malulen başvurum onaylansa yada onaylanmasa bile o gelen durum bildirir raporu ile engelli emekliliğe başvuru yapabileceğimi düşünüyorum. SGK daki memur gelecek olan durum bildirir ile engelli emekliliği dilekçeni veririz bir daha heyete girmezsin demişti. Bende teyit amaçlı burada bilen var mı diye sordum. Saygılar

Vergi indirimi emeklilik kalktığı için zaten sevk olunca hastane engelli raporu değil, durum bildirir raporu veriyor yani çalışma gücü kaybı, engelli emeklilik içinde, malulen içinden de aynı oran yazmıyorlar, umarım anlaşılmıştır. Demek istediğim buydu

durum bildirir sgk ya gidince elden teslim ediyorlar.
Bak bunu ben bilmiyordum, bana bişi vermediler. Bana kurumdan sadece malulen emeklilik başvurumun ret olduğuna dair yazı geldi. Rapordan hiç haberim yok.

SGK daki memur gelecek olan durum bildirir ile engelli emekliliği dilekçeni veririz bir daha heyete girmezsin demişti.
Sorduğun sorunun cevabı bu işte. Memur böyle dediyse, bu şekilde yap gitsin.

Yukarıda yazdığım gibi gittiğimiz memurlar farklı, söyledikleri farklı, anladığımız da farklı. Yani farklılıklar olması doğal.

Sonuç istediğin gibi ya da istediğimiz gibi olur diye tatlıya bağlayalım konuyu. :)

@ucuncubahar ama benim ve memurun dediği mantıklı değil mi daha yeni durum bildirir gelmiş neden tekrar sevk etsin tanı ve görüş orada yazıyor tekrar aynı yere göndermenin zaten mantıklı açıklaması yok, hayırlısı olsun herkes hakkında👍

Herkese selam, ben de %40 net oranla psikiyatri den 1 yıl kontrol şarti ile emekli oldum 2021 de. Ve 3. Ve son kontrolde siroz da eklendi net %58 oranla süresiz emekli oldum. 2023 yılında emekli olarak sgdp ile çalışmaya başladım 25.Gün iş kazası geçirdim sol bacağım kırıldı. Plak vidalar takıldı. Kırık bacağını 3.5 cm kısalık oldu kalıcı olarak.is kazası davası açıldı sgk beni durum bildirir raporu için hastaneye sevk etti. Bütün gün bölümleri ve gezdim. Kurula girdim. 35 gün oldu rapor e-devlette de görünmeyince kurula gittim e devlette görünmezmis hastane kendisi sgk ya yollayacakmis

Üst Alt