@samedo99
demezler.
1-) Sen Malulen emekliliğe başvurdun, SGK da seni hastaneye sevk etti değil mi ?
Sağlık kurulu bittiğinde rapor sana verilmedi, doğrudan kuruma gönderildi. Rapor e-devlete yansımadı değil mi ?
bendeki süreç yukarıdaki gibi oldu. Rapor bana verilmedi, rapor e-devlette gözükmedi, rapor doğrudan Ankara'ya gönderildi.
Malulen emeklilik ve Engelli Yaşlılık Aylığı farklı şeyler.
Senin Malulen emekliliğe başvurma hakkın var. İkinci başvuru için en az 6 ay beklemek gerekir.
Senin Engelli Yaşlılık Aylığına başvurma hakkın var. İkinci başvuru için en az 6 ay beklemek gerekir.
Malulen emekliliğe başvurdun, engelli yaşlılık aylığına başvurmak için şu kadar beklemen gerekir diye bir şart yok. ben görmedim, duymadım.
Yine bendeki süreçten devam ediyorum.
Malulen emeklilik başvurumdaki raporda "tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen" tanısı ile yeterli oranı alamadım. Bende senin gibi hiç olmazsa yeni rapor alıp şansımı engelli yaşlılık aylığında deneyeyim diye düşündüm.
Aynı hastaneye kendim başvurdum. Durum Bildirir Raporu almak üzere. Raporu alıp dilekçe ile engelli yaşlılık aylığına başvurdum. Tek fark engelli yaşlılık aylığına kurum sevki ile değil önce raporu alıp (son 6 ay içinde alınmış rapor ile) dilekçe ile başvurdum.
2-) Tecrübelerimizi paylaşıyoruz, işe yarar ya da yaramaz. Sonuçta herkes kendi işi için koşturuyor. Hastaneler farklı, doktorlar farklı, kurumdaki memurlar farklı, onların söyledikleri farklı, bizim anladıklarımız farklı.
Yazılan mesajlardan işine yarar kısmını al, yaramayan kısmını salla gitsin, takılma mesajlara.