Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Marmaray neden engellilere ücretsiz değil?

OnurcanG

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu durum çok saçmadır her toplu taşımaya ücretsiz binen biz marmaray için akbil mi doldurmak zorundayız lütfen bimere şikayetlerinizi yazınız.

Eskiden de TCDD banliyö seferleri bizlere ücretsiz değil idi. Bırakın ücretsiz olmasını indirimli bile değildi. Büyükşehir belediyesinden alınan ücretsiz seyahat hakkı sağlayan toplu ulaşım kartları TCDD banliyö seferlerinde geçerli değil idi. Bunun nedenini Sirkeci Garında bir müdür yardımcısı ile gidip odasında konuşmuştum. Bu zat da banliyö seferlerinin sakatlara ücretsiz olması hususunda ilgili merciler arasında yapılmış bir antlaşmanın bulunmadığını ifade etmiş idi. Marmaray da TCDD bünyesinde hizmet veriyor, belediye ile ilgilendirilmiş değil. Ve ilgili merciler arasında demek hala bu konuda bir antlaşma yapılmamış ki bizlerden ücret alınacak. Umarım bu konu kısa zamanda netleşir.

Başbakanlık kartı ile sorun haloluyor sanırsam.

nasıl yani,bizim elimizdeki ücretsiz mavi kartı, otobüslerde kullanıyoz orada da kullanamayacak mıyız.

kullanamıyoruz malasef 97 kuruş basıyor yüzde elli indirimli.

marmarayda sonuçta toplu ulaşım ve belediyeye bağlı üşçretsiz olması gerekir tabi

turan belediyeye baglı olmadığı için ücretli zaten TCDD bağlı malasef.

“TCDD’nin engellilere uygulayacağı indirim konusunda bir Bakanlar Kurulu kararı söz konusu. Özür oranı yüzde 50 ve üzerinde olanlara, hem kendilerine hem refakatçilerine yüzde 50 indirim var. Özür oranı yüzde 40 olanların yalnız kendilerine yüzde 50 indirim var. TCDD, engellilere ‘bedelsiz’ bilet verilmesi için çalışma yapıyor. Çalışmalar tamamlandığında özür oranı yüzde 50 ve üzerinde olanlara, hem kendilerine hem refakatçilerine bedelsiz bilet verilecek. Özür oranı daha düşük (yüzde 40) olanların yalnızca kendilerine bedelsiz bilet sağlanacak.”
Herkese indirim olacak, çamur atmaya gerek yok ki...

Sevgili dostum belki başlarda bu konuda bir sıkıntı var idi bilemiyorum ama marmaray ve metro, ücretsiz toplu ulaşım kartı almış olan sakatlara ücretsiz, tekrar ediyorum bu kart sahibi olanlara ücretsiz.. Daha bugün hem marmaraya hem de Kadıköy-Kartal metrosuna bindim tek kuruş da ödemedim, turnikeye bastırdım kartımı geçişimi yaptım.. Bilginize..

Ben engelli kimlik kartımı güvenlik görevlisine gösteriyorum içeri alıyorlar.Bunu deneyiniz...

Üst Alt