20.000 Sözleşmeli Öğretmen Alımı
Arkadaşlar hayırlı günler. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bu konuyla ilgili çeşitli kaynaklara başvurdum ancak hepsi farklı bir şey söylüyor.Bildiğiniz gibi 20.000 sözleşmeli öğretmen alınacak. Öğretmenlere KPSS yanında bir de sözlü mülakat yapılıyor.
Kimi KPSSP121 puanının hiç etkisi olmadığını sözlü mülakata göre atanacağını söylüyor kimi kpss puanı daha etkili olacak mülakatın etkisi az olacak diyor kimi de ikisi %50 etki edecek diyor. Bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan biri varsa yardım edebilir mi? Ayrıca şunu da merak ediyorum. Sözlü mülakat puanı tüm branşlar için 50 olarak belirlendi. Eğer sözlü mülakat puanı kpss puanının 1 puan üstü veya aşağısı olacaksa neden devlet böyle bir zahmete giriyor.
Neticede kontenjanlar sınırlı. Eğer atamada sözlü mülakat 1 puan artırıp azaltıyorsa atanacaklar zaten 70-80 civarı puanlar. Ben işin içinden çıkamadım. Ben Sınıf Öğretmeniyim. KPSS puanım 60 şimdi mülakata girdiğimde atanma şansım var mı yok mu? Yoksa bileyim ki boşuna ümitlenmeyeyim.
Birde 2018 Temmuz Ayı Sözleşmeli Öğretmenlik İlk Atama Kurum ve Alan Bazlı puanlar var. Bu taban puanlar kurumun belirlediği taban puanlar mı yoksa atanan adayların taban puanı mı? Şimdiden teşekkür ederim.