Müdürüm rotasyona girdi, 10-15 güne kadar gidecek. Bende geçen Perşembe günü Milli Eğitim Müdürümle konuşmaya gidiyorum dedim hadi git bir görüş gel dedi. Çıktım Milli Eğitim Müdürü müsait değildi. Gıyaben benide tanıyor ama görüşemedim. Sekreteri ise Atamadan sorumlu Şube Müdürümüzle görüştünüz mü diye sordu. Görüşmediğimi belirterekten bir görüşün, sonuç alamazsanız tekrar gelin dedi. Gittim Şube Müdürüne ayaküstü 1-2 dakika konuştuk. Durumumu izah edip, memleketime izniniz olursa tayin almak istiyorum dedim. Dediği şu: Tamam sen ver dilekçeni, seni gönderelim dedi. Bunu da Okul Müdürüme ilettim bir nevi şaşırdı ve O şube müdürüyle yine bir konuşuruz dedi. Bu durum sonrasında da bende müdürüme açık açık sordum böyle bir durumda siz ne düşünüzsünüz? Dediği şu: Ben senin rahat olabileceğin yani ailenin yanında olmanı isterim dedi. Tabi bu beni biraz umutlandırdı. Milli Eğitimide bağlamışken hoş bir yaklışımdı elbette.
Bugün müdürüme dedim izniniz olursa dilekçe mi hazırlayım!
Dediği şu: Dur bakalım Göktürk acele etme, daha eğitim-öğretim yılı bugün açıldı. Bu hafta Milli Eğitimde de çok iş vardır ve yoğundur birde senin işinle meşgul etmeyelim. Bende dedim hocam ben zaten evrağımı elden takip edeceğim pek meşgul edeceğimi zannetmiyorum. Dur bakalım gelecek haftayı bekle acele etme gelecek hafta telefon açar görüşürüm dedi. Sanki dilekçemi havale edip üst yazıda "memurumuzun gönderilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır" diye belirtip yazıyı işleme koysa hiç bir şey yok. Bende sabır ve sükunetle karşıladım. Müdür Başyardımcısı da beni destekliyor. Gidip rahat olmamı o da istiyor. O el altından bir müdürü yoklayacak bakalım. Ya bizi oyalıyor gelen müdüre bırakacak bizim işi, ya taş koyacak gider ayak ya da muvafakiyet verecek... Belirsiz yani..
Ayrıca rapor oranı ve teşhisim şöyle: % 68, Merdivenli ve engebeli alanlarda yürümekte güçlük çekiyor. Sağ elini kullanamıyor. Desteksiz yürüyor.
Çalıştırılamayacağı iş alanları: Ayakta durmayı gerektiren işler (ki ben çoğu gün Milli Eğitim binasına gidip geliyorum) + el becerici işleri (ki ben bilgisayarı fevkalade kullanıyorum)
Düşündüklerim:
- Şayet yeni müdüre kalırsa işim raporumda ekte olmak kaydıyla hemen dilekçe mi sunacağım. Olumlu olursa gideriz. Olumsuz olursada sırasıyla Milli Eğitim Müdürü çıkacağım olmadı il valiliğiyle görüşeceğim o da olmazsa gerekirse bakanlık şube müdürleri bölümünden tanıdık vasıtasıyla baskı kurduracağım. Hadi diyelim o da olmadı bu sefer yargı yolu nezdinde mahkemeye dava açacağım. (ki mahkeme sağlam olur ve kazanırım, Çünkü yaşanmış bir örnek var gözümün önünde. Bir Müdürü ilçeye atamışlar, müdür ben merkezde kalmak istiyorum diye dava açıyor ve kazanıyor. Hatta 3.5 yıldırda görevini sürdürmekte. O da olumsuz olursa şayet, bana oraya buraya git dedikleri zaman çekmecemden raporumu çıkaracağım teşhisleri okutacağım. Başkası gitsin diyeceğim...
Bilgi ve düşüncesi olan arkadaşlara soruyorum ki; bu işin akıbeti ne olur? Bilgi ve tevzileriniz varsa yazın lütfen. Şimdiden çok teşekkürler...