Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meme kanseri ile süreli rapora sahip eşimin emekliliği..?

Damar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
7
Oturan boğa beyefendi sizlere danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Ben ve eşim engelliyiz. Eşim son üç yıldır meme kanseri tedavisi görmektedir kendisi iki yıl önce onkoloji hastanesinden % 80 Beş yıl süreli engelli raporu aldı biz daha sora engelli vergi indirimi için başvurduk sonuç başvuru tarihinden itibaren 5 yıl süreli % 80 olarak onaylanıp geldi

Şimdi size sorum eşim erken emeklilik için pirim gün sayısını tamamlamaktadır biz sgk ya başvursak daha sonra rapor süresi bitince tekrar engelli raporu aldığımızda raporumuz süresiz olarak onaylanır mı
emeklilikte bir sıkıntı yaşarmıyız cevap için çok teşekkür ederim

Damar

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Öncelik le çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için .Eşimin doğum tarihi: 20/10/1977 işe başlama tarihi tescil tarihi:5/10/1993 primler sürekli 4a kapsamında yattı.toplam pirim gün sayısı: 4625 günü var efendim. Çok teşekkür ederim.

Damar

20.10.1977 + 18 = 20.10.1995 emekliliğe temel olacak sigorta başlangıç tarihi. Emeklilik için gerekli süreyi de prim gününü de çoktan tamamlamış. Hemen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Süreli de olsa sgk emekliliği süresiz olarak onaylayabilir. Kontrol de koyabilir. Olası 5 sene sonraki kontrolde süresize de döndürebilir... Bugünden düşünmeye gerek yok bence.

2008_oncesi.PNG

Eşimin, %80 beş yıl süreli olan sağlık raporu ,beş yılın sonunda onkoloji hastası olduğu için % 40 süresiz rapor olma ihtimali yüksek mi sizce Teşekkür ederim.

onkolojide, beş yılın sonunda onkoloji hastası olduğu için en az % 40 olur. Konuna göre hiç bir sorun yok, emekli olabilir.

aesacus

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Beş yılın sonunda en az %40 olur dermişsiniz,efendim. Benim kafama takılan konu şu tekrardan alacağımız rapor süreli mi süresiz mi olur sitede örnekleri var mı efendim.

%40 lık raporun süresiz olması gerekiyor ama bazen hastane veya sgk kontrol koyabiliyor. Buna kesin olarak cevap vermek zor.

Öncelikle buradan sorularıma cevap veren. arkadaşlara çok teşekkür ederim. Üşenmeden sorularıma cevap verdikleri için çok teşekkür ederim. Sizlerin tavsiyesi üzerine eşim engelli erken emekli olmuştur. Sgk 5yıl sonra kontrol şerhi koymuş .Hepinizden, Allah razı olsun

Üst Alt