Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olup aynı zamanda üniversite okuyabilir miyim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Benim hukuk okumak gibi bir hayalim var fakat bu sene hayalimi gerçekleştirecek puanı elde edemedim. Diğer taraftan EKPSS'den 89 gibi bir puan aldım, şey düşünüyorum: Bu sene EKPSS atamasıyla bir yere yerleşip arkaplanda gelecek sene için üniversite sınavına çalışmaya devam etsem nasıl olur acaba? Ama o noktada da, eğer gelecek sene üniversite kazanırsam, ikisi bir arada olur mu, zorluk yaşar mıyım vs. Yaşım da 20 oldu, bir sene daha her ikisinden tercih yapmayıp sadece sınava hazırlansam mı diye düşünüyorum ama zaten bu sene de mezundum, tekrar 365 gün evde kalıp çalışmak, gözümü korkutuyor. Siz ne düşünüyorsunuz, lütfen bana bir fikir verin.

olur tabiki neden olmasın atandığın ilde 2. öğretim istediğin bölümü yazarsın iş çıkışından çıkar gidersin olur biter bu şekilde yapan çok adam var mesela ben seneye sınava girip aöf okuyacam inşallah benim tanıdığım birisi var adam lisede rehber öğretmen ama 2.öğretim elektrik-elektronik müh okuyor okul bitince kurum değiştirecem diyordu adam sende ilerde öyle yapabilirsin...

isyankar_

Ama işte hocam benim istediğim bölümün 2. öğretimi yok. Ne karar vereceğimi bilmiyorum ya.

yasada hem çalışıp hemde okumak için uygulama yok bizde. şöyle yapabilirsiniz. atandığın şehirde okuyacagın bolumunun yoklama almıyorlarsa işten izin alıp sadece sınavlara girer cıkarsın. hem gündüz okula gideyim hemde çalışayım yok öyle. ama açıköğretimi varsa veya akşam okulu varsa ona kimse birşey demez. hem çalışıp hemde o şekil okuyan çok insan var günümüzde.

Benim fikrim. Önce bir işe başlayın. Sonra sınavı kazanırsanız duruma göre hareket edersiniz.

ozgurluk

Hocam ama sonrasında hem aile, hem de çevre o memuriyeti bırakmamam konusunda baskı yapar diye düşünüyorum. Harbiden ne karar vereceğim konusunda çok muallaktayım.

PCKurdu1903 Bu baskı her şekilde yine gelecektir size. Diyelim memur olma şansın varken "ben memur olmak istemiyorum, üniversitede okuyacağım" dediniz. Üniversiteye başladınız masraflarınızı kim karşılayacak? Masrafların çok olduğu zaman baskı yapan yine yapacak " memur olsaydın bunlar olmazdı " gibi.
Benim fikrim önce karşınıza hangisi gelirse ona yönelin. Ama şunu da unutmayın, bir işte çalışır iken ders çalışmak zordur. Sebebi işin yoğunluğundan değildir. İş hayatında insanlarla uğraştığınızdan dolayı bunun yarattığı yorgunluktur.

ozgurluk

Hocam peki sizce bir yeri yazmayıp mezun kalsam yine, 21 yaş üniversiteye başlamak için çok geç mi olur?

PCKurdu1903 yaşa takılma okumanın yaşı yoktur. Yalnız bir üniversiteye başlamazsan askere çağırabilirler. Üniversiteye başlarsan da öğrenci olduğun sürece en fazla 28 yaşına kadar tecil ederler. Benim fikrim hala aynı, önce memur olabiliyorsan ol kendi paranı kazan, bu arada çalışabiliyorsan ders çalış ya da kurslara git, birikim de yapabilirsin. Ondan sonra rahat rahat oku üniversiteni.

Gece nöbetleri varsa vardiya değiştirirsiniz.. Öyle de okuyan arkadaşlarım var: aile ve iş sıkıntıya girmediği sürece rahat okursunuz.

Üst Alt