Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyete %90 raporumla başladım. Malulen emekli olabilir miyim?

byghost

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam, ben diyaliz hastasıyım, devlet memuruyum. 14/08/2003 tarihinde ilk defa işe başladım. daha önce hiç sigorta girişim v.s yok. YAni % 90 özür raporu ile engelli kadrosundan memur oldum.
Sormak istediğim, yeni SGK da diyor ki ''malulen emekli olabilmek için 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim ödeme veyahut sigorta süresine bakılmaksızın bakıma muhtaç raporu ve 1800 gün prim ödeme yeterlidir.
'Şimdi ben bu yasadan yararlanamam mı? sonuçta % 90 az değil hatta bugün hastaneye gitsem daha fazla bile alabilirim yoksa illene memur oldum diye 15 yıl çalışmak zorunluluğu mu var?
Çünkü hastalığım artık işimi yapmama engel olmaya başladı.
Yada şöyle bir önerim var bizde ard arda 36 ay boyunca rapor alan memur maluliyete düşüryor otomatik olarak bunu istanbulda daha önce bir memur arkadaş 3 ay 4 ay 6 ay gibi ard arda rapor alarak yapmış.
peki bende böyle sürekli rapor alabilirmiyim ne yapmam lazım.şimdiden çok teşekkür ederim.

Hayır, memuriyete maluliyet derecesinde başlayan kişiler malulen emekli olamaz. 15 yıl hizmet süresini (5400 gün) tamamlamak zorundasınız emekli olabilmek için. Başka hiç bir yol yok.

Üst Alt