Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyete Girişten sonra engelli olup 1 yıl süreli raporu alan memur emekli olabilir mi?

atakan81

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Memuriyete giriş tarihi 18.08.2008 toplam gün sayısı 7170 gün daha önce 2003 yılında çiftçi bağkurum vardı eksiksiz memuriyete kadar yatırıldı. Yaşım 43 engelli oranım yüzde 60 ancak 1 yıl süreli verildi. Emekli olabilirmiyim. Emeklilikle ilgilenen şubemizi arıyorum malulen emekli olabileceğim söylüyor. Ancak ben engelimi vergi dilimine tanımlattım ve malulen değil normal emekli olmak istiyorum. Malulen emeklilikte maaş düşüklüğü oluyormuş benim sürem herşeyim tutuyor.

Emeklilik için 5510 4c'ye tabisiniz. Kurum sevki ile SGK Hastalık Listesi'ne göre hastaneden alacağınız rapordaki tanı düzeyi emekliliğinizi belirleyecek. SGK'ya erken emekli olmak istediğinize dair başvuru yapabilirsiniz, 4c'den emekli olacağınız için vergi indiriminin ve elinizdeki raporun önemi yok. @atakan81

bagkur.PNG

@KKELEBEKK

bu bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı? Devlet Memuruyum SGK değil de kurumum emekli işlemlerini yapmayacak mı ?

@atakan81

Artık emeklilikler HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ ndeki bilgilere istinaden olacak. Rapor oranın, kaç gün primin olduğu bununla beraber eğer SSK hizmetleriniz var ise HİZMET BİRLEŞTİRME yapılmış olması gerekiyor.

(ÖRNEKLE BEN, 5434 SK TABİ bir çalışanım. SSK hizmetlerimle ben HİZMET BİRLEŞTİRME yapmıştım ben. %65 EMEKLİLİĞE ESAS RAPORUMDA KAYITLIDIR. 5.760 gün primim olması gerekiyor benim. Sadece 280 gün eksiğim var. Bunların hepsi benim HİTAP proğramında kayıtlıdır)

Üst Alt