Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlar yılda kaç ay heyet raporu kullanabilirler?

BALDAN

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
18 yıllık devlet memuruyum... Sağ kalçada çıkık var... Hiçbir aksamam ve problem yoktu.... 5 ay önce doğum yaptım... Ve aksayarak zorla yürümeye başladım 45+30 gün ortopediden heyet raporu kullandım... şimdi yıllık izin aldım...
Yeniden ortopediden rapor kullanabilirm iyim... Kullanırsam işyeri bilirkişi doktora gönderir mi? Veya aynı bölümden üst üstte rapor kullanmanın sakıncası var mıdır...
memurlar yılda kaç ay heyet raporu kullanabilirler...

memurların yıllık 20+ 20 40 gün rapor hakkı vardır ve bu heyet raporundan bagımsızdır. 2010 yılı içinde heyet raporu haricinde aldıgınız raporlar 40 günün altındaysa 40 güne tamamlayacak kadar rapor alma hakkınız vardır ve 1 ocak 2011 den itibaren yine bir 40 gün(20+20) rapor hakkınız olacaktır. Heyet raporu için yıllık bir kısıtlama yoktur. sadece 6 ayı aşanraporlarda kurum amiri memuriyete elverişli olup olmadıgınızı sorgulatabilir. ama türkiyede senelerce hiç işe gitmeyip memuriyetini raporla geciren memur örnekleri de var ve bunlar zaman zaman basına da yansıyor.
kendim 1 yıl önce kol kırılması nedeniyle arka arkaya 3 kere 1 er aylık heyet raporu ve sonrasında da 20 gün istirahat raporu kullanmıstım. üstelik kurum amiri devamlı acıgıma arayan birisi olmasına ragmen raporlara itiraz edememişti. sizde rahatsızlıgınız gercek oldugu için heyet raporu alırsanız amiriniz cok fazla müdahale de bulunamaz çünkü büyük bir ihtimalle kalca cıkıgı gibi sabit bir hastalık nedeniyle rapor alacaksınız.

Üst Alt