Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. %40 raporum var. Erken emeklilik hakkım var mı? Ne yapmalıyım?

rind1981

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

2004 yılında öğretmen olarak memur kadrosuna girdim. %42 lık bir raporum var ve bu rapor milli eğitim bakanlığının veri sisteminde işlendi ve görünüyor.
Maliyeye ise şimdiye kadar vergii indirimi için başvurmadım ve maliyede sakatlığım ile ilgili bir kaydım yok.
Bu durumda 15 yılda emeklilik benim için de geçerli mi?
15 yılda emekli olabilmek için şimdiden yapmam gereken başka birşey var mı acaba?

Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

saygılarımla...

emeklilik

mrb arkadaşim sizin önce bağlı olduğunuz vergi kuruluna yani devtar darlığa vergi indiriminden yararlanmak için müracat etmeniz gerekir onlar raporunu ankaraya gönderir ankarada şuanki raporunuzu okeylerse 1999dan sonraki özürlüler 18yıl 4080pirim diye biliyorum ama önce raporunla bağlı olduğunuz devtar darlığa baş vurunuz.

Memuriyete başlamadan önce %40 ve üzeri sakatlığınız var mıyıdı, bunu raporla belgeleyebiliyor musunuz?
Evetse cevabınız, evet, 5400 gün hizmet süresi ile emekliliği hak edersiniz.

Ama yok, memuriyetten sonra sakatlanmışsanız, ya da memuriyetten öce %40 ve üzeri sakat olduğunuzu bugün belgeleyemiyorsanız, bu durumda emeklilik için 5510/Geçici 4. maddeye tabisiniz: 6480 gün hizmet süresi. Ve, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edileceksiniz, %40-49 arası rapor almak zorunda olacaksınız.

Üst Alt