Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. İş kazası sonucu duyamaz oldum. Emeklilik şartlarım..?

gümledi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bir kurumda memurum (hizmetli ) olarak çalışıyorum
20 gün kadar önce kalorifer kazanının kapağı patladı ve şu an işitme kaybım var. En son kulak ölçümünde 80db çıktı
size sorularım şunlar.

1) 80 db % kaç işitme kaybına tekabül ediyor.
2) ben şu anki halimle malulen emekli olur muyum.
3) malulen emekli edilirsem hangi haklarımı kullanabilirim.
4) malulen emekli edilirsem ne kadar maaş alırım
12 yıllık çalışmışlığım var

şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler

Konuşmanız tamamen normalken hiç işitmeseniz dahi malul sayılacak oranda (%60) rapor alabileceğinizi hiç sanmıyorum.

İş kazası söz konusu olduğuna göre sigorta müdürlüğüne gidip mutlaka bunu tescil ettirin ve oluşan işgücü kaybınıza istinaden sürekli iş göremezlik geliri almak için başvurun.
Yok, işitme kaybınız geçici ise, o zaman yine iş kazasını tescil ettirin, geçici iş göremezlik geliri alın...

10 yıllık memurum. Emekli olursam ne kadar maaş alırım?

bu arada çalıştığım kurum yanılmıyorsam beni malulen emekli etmeye çalışıyor acaba başka bir kurum istesem geçebilir miyim
çalıştığım kurumda özürlü çalışan görmedim daha şimdiye kadar
Bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim

metrhaba ;

benim sorunumda AİK bu rahatsızlık malulen emeklilik için geçerli deil en çok %52 rapor veriliyor ben yapılan tedavi ile işitme cihazı ile duyuyorum ancak vergi indirimi alarak emeklilik için gerekli süren dolunca emekli olabilirsin .Fakat iş kazası olunca bişi değişirmi onu bilemem ben malulen de olsa olur diye şansımı denedim fakat olmadı vergi indirimi alarak emekli oldum, Bülent bey ve İlker beyin taimatları ile emekli oldum ii bir dr tarafından tedaviniz yapılır ve çok geç kalınmaz ise benim gibi işitme cihazı ile çok rahat duyabilirsiniz.ben 1 işitme cihazı ile çok rahat duyuyorum cihaz olmadan sa hiç duymuyorum.geçmiş olsun.

ilginize teşekkür ederim

benim konum şöyle bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışıyorum kazanın kapağının patlaması sonucu aik oluştu ve şu an duymuyorum şu sıra tedavim devam ediyor ama benim çalıştığım kurumda 10 yıdır özürlü görmedüm onun için acaba hemen malulen emekli edilirmiyim diye düşünüyorum ve birde acaba başka bir kuruma yatay geçiş ile gönderilirsem benim açımdan daha iyi olur diye düşünüyorum bu arada vergi indirimi alıyorsun % kaç ile almaya başladın vergi indirimini.
Bu arada eğer malulen emekli olursam ne gibi haklardan ne gibi gelirim olur acaba bilgi verirmisiniz
bu platform sayesinde bir hayli bişiler öğrenmeye başladım yoksa bilmeden kimbilir ne şekildemağdur olucaktık

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim sağolun

5434 S.K. ''adi malüllük'' sigortasından mı emekli olacaksınız?

geçmiş olsun kardeşim öncelikle emekli olmamaya çalış. emekli olduğunda maaşın oldukça düşer. memur olduğun için işçiler gibi sürekli işgöremezlik geliri(aktif/pasif dönemde) alamayacan hem de yukarıda arkadaşın yazdığı gibi çalışırkenkine oranla enaz %25-30 daha az maaş alacaksın.örneğin kurumun seni hastaneye sevkederek çalışamaz raporu aldırmaya çalışırsa sen de git kendin çalışabilir (en azından hafif işlerde) raporu al. Re'sen emekli ederlerse de idari yargıya başvur. Olası bir davada kazanma ihtimalin çok yüksek sevgili kardeşim.

erken emeklilik te sorun desenize

yapmayın arkadaşlar içime büyük bir kuşku düştü şimdi peki zorla emeklilik olursa işim harap desenize bu arada şimdi sgk emkli sandığı veya ssk gibi ayrım yapıyomu daha hala (EMEKLİ SANDIĞI,SSK,BAĞ-KUR )bunlar hepside sgk çatısı altında toplanmadımı bi ayrım yapılıyormu daha valla iyice aklım karıştı şimdi o zaman tek çare dediğiniz gibi ilk önce zamana bırakmak lazım daha sonra olmadı mahkemelerde alıcaz soluğu anlaşılan

ya usta acelen ne çalışmakta engelin yoksa çalış evde oturum ne edicen ne kadar çok çalışırsan emeklil,ğine yansır karlı çıkarsın

amacım çalışmak ama ileride olabileceklere de hazırlıklı olmam lazım zorunlu olarak emeklilik gibi bir dayatma olursa ihtimaline karşın amaç bilgi edinmek

kurum melulen emekli olmam için telkin de bulunuyor acaba başka bir kurum talabinde bulunabilirmiyim ve diğer kurum bana onay verirmi

bülent bey ben adem (gümledi)ben bir iş kazası sonucu %50 devlet hastahanesinden raporum var benim emeklilik ve devamlı iş göremez raporu ile ilgili banada bir bilgi verirsen mutluluk duyarım sana şimdiden teşekkür ederim

adem seni malülen emekli etmek istiyorlarsa hiç durma emekli ol, 5434 sayılı kanuna göre malül olan ve maaş alan kişiler, çalışan olarak özel bir kurumda çalışma imkanı var.

NOT: Arkadaşlar yukardaki dediklerim çalışan sigortalı ve bağkurlu malüller için uygulanamaz.

Adem Bey endişe etmeyin,o engel türü ve oranla sizi resen emekli de edemezler,çalışamaz raporu da veremezler,rahat olun.

Üst Alt