Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Vergi indirim belgem var. 15 yılda emekli olabilecek miyim?

demir1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
1978 doğumluyum 1989 yılında aort darlığı komissurotomi ameliyat oldum. askere alınmadım. şimdi ise tansiyon ve kolestrol da var.
devlet memuruyum vergi indirim belgem var 15 yılı 2012 ağustosta dolduracağım inşallah...

ama arkadaşların kalp konusunda değişik rapor bilgileri geliyor. umarım bana bu rapor konusunda sorun çıkmaz 2 defa ayrı zamanlarda aynı hastaneden alınmış raporum % 55mevcut.
2012 15. yılı doldurunca emekli olabilir miyim
vergi ind. belgem var. 2005 de alınan. tekrar rapor istenir mi?

demir1;

Eğer özürlü statüsünde işe girmedi iseniz...Evet yeni tarihyi rapor isterler emekli olurken

2001 yılı özürlü statüde işe girdim. 1997 ssk girişim var ama ssk lı olarak 1524 gün normal statüde çalıştım.

Memuriyete sakat statüsünde başlamakla 15 yıl (5400 gün) hizmet süresi ile emekli olma hakkını da otomatik olarak elde ettiniz.
Hizmet birleştirmesi ve askerlik borçlanması yaptığınızda SSK + ES + Bağkur + Askerlik toplamı 5400 günü geçtiğinde emeklilik talebinde bulunma hakkına sahipsiniz.

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için inşallah 20.08.2012 de 15 yıl dolacak.

Üst Alt