Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mental retardasyon rahatsızlığı olan kardeşim kavgaya karıştı..? [Hukuk]

mertcan74

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
s.a. arkadaşlar ben kardeşimin adına yazıyorum kardeşim %70 ağır özürlü orta derecede mentalratardasyo0n sarhoşun biri kardeşime alay ediyomuş oda tabi buna dayanamayıp ağız burun girişmiş tabi o şahısta ona vurmuş yani karşılıklı vuruşmuşlar tabi önce o karakola gidip şikayetde bulunuyo sonra bunları darp raporu için hastaneye sevk ediyolar ikisinide aynı şekilde hafif darpla rapor veriyolar tabi savcı kardeşimede çağırıyo kardeşim ben şikayetci deyilim diyo sonra savcı bak olum oşahıs senden şikayetci ama diyo? savcı bey öyle deyince tabi kardeşimde şikayetci oluyo bunun sonucu neolur arkadaşlar bi bilen varsa söyleyebilirmi

Kardesinizin mental durumuna gore , "cezai ehliyeti" yokdur alinabilir. O davadan da 1 sey cikmaz. Dert etmeye bile degmez.

küçük çaplı kavgalar için ceza verilmez.

Bilende konusuyor bilmeyende sen beni dinle savci affetsede Kamudan kurtulamazsiniz en baba 500 ytl para cezasi gelir belki daha az ..:cool:

:) Savci affetse dava acilmaz zati. Nasil ceza alacak bu sahis.. Bence siz bilmeden salliyorsunuz......

savcıya net şekilde durumu aktarırsa engelli olduğunu ve sarhoşun kendisiyle alay ettiğini engelli istismarı yaptığını söylerse durum aleyhine döner ve cezayı o alır engelliye hiç bişe olmaz satta taciz etmekten ve tahrik etmekten bırak para cezasını 6 ile 1 yıl hapisle bile yargılanır..!

arkadaşlar bilginiz için hepinize teşekür ederim zaten şahıss 600promil alkolü çıkmış yada bi avukatmı tutsak nedersiniz:? böyle şeylere pek alışık deyiliz.

Avukata gerek yok. Raporunu alıp savcı karşısına çıkması yeterli olacaktır. Davaya gerek görmeden savcı arayı bulur diye düşünüyorum.

Ama yok, ille de dava açılırsa, o zaman hakim cezai ehliyeti olmadığı için kardeşinizi sorumlu tutmayacaktır...

Mentalratardasyon kişi ceza alır mı? [Hukuk]

konuyu biraz açayım arkadaşlar üskattaki komşumuzun çocuğu ile benim çocuğum kavga etmişler ve bende bi tokat ona bitokatda benim çocuğa vurdum bunun üzerine komşumuz benden şikayetci oldu ve aradan bikaçgün geçmesine ramen o komşumuzun evinde yangınçıktı ve ben yangına girerek komşumuzun çocuklarını kurtarmıştım ve komşumuzla şu an aramız gayet iyi ve sonradan şikayetini geri aldı ama mahkeme kamudavası açtı ve ensonunda bana bidiyeceğinvarmıdiyesordu hakim baktım bana ceza veriyo dedim hakime hanım bizim komşumuzla bi sorunumuzyok onun çocuğu benim çocuğumsayılır ben onların yerigeldiğinde abisiyim hem amcası sayılırım sizbizim aramızı bulacakken yangına körükle gidiyosunuz dedim. ve çıkartım raporlarımı.. gösterdim mahkeme beni adlitıpa sevk etti.. bu adli tıpa üçüncü gidişim olucak ilkinde evraklarım eksikmiş sonra niye tekrar istedi bilmiyorum şimdi 12.12.2014de tekrar istiyo adli tıp... bu işden hiçbirşey anlamadım anlayanvarsa lütfen yazsın

Üst Alt