Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Metro Turizm otobüsündeydim, kaza geçirdik. Firma yolcularla hiç ilgilenmedi!!

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Yolcu Otobüsü Devrildi: 6 yaralı
Haber JetYeni Bozyk Gazetesi

Ben geçen hafta Metro Turizm'in İstanbul-Eskişehir otobüsü ile (28.02.2012 08:30 civarı) Bozüyük çıkışında şarampole yuvarlanan yolculardan biriyim.
Adım Bülent Özçelik, yaşım haberlerde yanlış yazılmış doğrusu yaşım 40'tır.

Kaza öncesi, kaza anı ve sonrası olmak üzere her şeyi hatırlıyorum. Hiç kendimi kaybetmedim onun için rahatlıkla olayı sizlere anlatabilirim.

İstanbul'dan Eskişehire doğru giderken Eskişehir-Bozüyük yol ayrımında polisler yol vermemektedirlerdi. Uzun kuyruklar oluşmuştu. Bizim ki kamyon ve tırlar arasında slalom yaparak önlere geldi. Polisleri geçer geçmez gaza bastı. Yol olduğu gibi bembeyazdı. Bizim otobüs bazı tır ve kamyonları sollaması neyse de otomobilleride solluyordu. Neyse Bozüyük'e vardık ve yolcusu indi.

Bozüyük'ten çıkıp Eskişehir yoluna çıkınca tekrar gaza basmaya başladı. 10-15 dk sonra araç kayarak 1 sağ 1 sol ve 1 sağ yaparak kontrolü sağladı. Bakın arkadaşlar burası önemli otobüs kaydı ve durumu kurtardı. Bu aşamadan sonra ne yapıması gerekir sizce? Bizim şoför hiç ayağını gazdan çekmeden devam etti yola. Aradan 1 dk oldu olmadı araç sağa kaymaya başladı ve şarampolden yuvarlandı.

Hiç unutmuyorum saniye saniye anlatıyorum. Ben otobüsün sol tarafındayım.Otobüs sağa yatarken ben koltuğa tutunmaya çalışırken ayaklarımla sağdaki koltuklara basıyordum. Otobüs devrilmesi durdu sandım bir için meğer devam ediyordu cam patladı ayaklarım dışarım çıktı gövdem içeride kaldı ve koca otobüs sağ bacağımın tam diz hizasında sol bacağımın ise diz altı hizasında sıkıştı.

Müthiş acı hissettim. O acılar içerisinde Allah'ıma hep yalvardım beni kızıma,karıma,anne ve babama bağışlaması için. Otobüste fazla yolcu yoktu zaten topu topu 10-11 yolcu idi.Benim önümde bir yaşlı amca bir ayağı birde bir delikanlı ayağını sıkıştırmışlardı. Onlarda durum çok ciddi değildi.
Geri kalanların hepsi ayakta idi yani ufak tefek sıyrıkları olabilir tabi.

Ben ayakta olanlardan toprağı kazıyacak bir şeyler bulmasını istedim bir şey veremediler.Ellerimle tırnaklarımla toprağı kazıyabildiğim kadar kazıdım. Ta ki İtfaiye gelene kadar. İtfaiyeyede yardımcı olarak ve yönlendirerek 2 bacağımı otobüsün altından çıkardık.
Eskişehir Tıp Fakültesine götürüldüm. Komple röntgenim çekildi kırığım çıkmadı Allah'ıma şükürler olsun.

Özellikle Sağ bacak daha çok sıkıştığından şişmiş,ödem yapmıştı, iki ayağımda alttan yarım alçı yaptı nedeni şişme devam ederse kemikleri kırabilirmiş. Yoğun bakıma alındım 2 gün kaldım orada. Bacağımdaki damarlar kötü ezildiğinden kan akışının olup olmadığının takibi, olmaz ise gerekli cerrahi müdehaleyi yapabilmek için yoğun bakımda tutuldum.
Allah'ıma şükürler olsun kan akışında sorun olmadı.3.gün servise alındım ve 5 gün tutulduktan sonra dün gece ambulans ile İstanbul'daki evime döndüm. Evde bir hafta istirahat edecekmişim ondan sonra kontrole tabi tutulacağım.
Bu arada Metro'dan bir yetkili sadece ve sadece kaza olduğu gün röntgenlerim çekilirken başıma geldi ve merak etmeyin her zaman yanınızdayız dedikten sonra hiç kendilerini görmedim. Sağolsun ambulans parasını bile patronum ödedi.

Kısaca otobüs şoförü karlı ortama göre oldukça hızlı gidiyordu birrrrr,
ilk kaymanın gerçekleşmesinden sonra insan biraz ayağını gaz pedalından çekseydi ikiiiiiiiiiiiii,
kaza sonrası Metro turizm yetkilileri sizinle hiç ilgilenmiyor üçççççççççç,

Geçmiş olsun. Allah muhafaza etmiş, ucuz atlatmışsınız.

İstanbul'daki evime döndüm. 2 gece dayanılmaz ağrılar nedeniyle dün özel hastaneye gittim.
Droppler çekimi sonrasında -ki Eskişehir Tıp Fakültesinde röntgen dışında hiç bir çekim yapmadılar- sol bacağımın toplar damarında kan pıhtısından dolayı tıkanıklık olduğu ortaya çıktı.
İlk 24 saatte bacağa müdahale ederek kesik atarak bacaktaki basıncın alınması gerektiğini akabinde kan pıhtılaşması üzerine gerekli tedbirlerin alınması ve tedavisinin yapılması gerektiğini söylediler.
Şahsen Eskişehir Tıp Fakültesinde 2 gün yoğun bakımda geçirdiğim günler hariç yani serviste geçirdiğim günler evdeki koltukta yatmakla aynı idi.
Ne ilgi gösterdiler ne müdahale ettiler. Droppler vb. çekimleri yapmadıkları için kas ve damarlarımın durumunu hiç bir zaman bilmediler. Bana yürüyebilirsin diye taburcu ettiler.Birde adam akıllı bilgi alamıyorsun. Bir şeyler söylediğinde -çok biliyorsan kendin yap gibi tavır içerisine giriyorlar. Orada yatanların Allah yardımcısı olsun.

Dün hastaneden bana 14 iğne yazdılar, bu toplar damardaki pıhtıyı çözmeyecekmiş. Sadece yeni pıhtının oluşmasını ve mevcut pıhtının büyümesini önleyecekmiş.
Mevcut olan pıhtıyı kendi vücudumun parçalama ihtimali varmış.10 gün kontrolde bu durumu öğreneceğiz.
Ama Kalp ve Damar uzmanı Prof. Dr. hocam şunu söyledi, bir kere şunu bil ki toplar damarın artık eskisi gibi olmayacak dedi.

Geçmiş olsun. Allah muhafaza etmiş, ucuz atlatmışsınız.

Teşekkürler arkadaşım, evet ucuz atlattık ama hala devam ediyor.
Bakalım hayırlısı ile biter inşallah.

Geçmiş olsun, trafik kazası aslında "geliyorum, dikkat et" diyor ama malesef insanların ağzı dili bağlanıyor..Bir mıymıntılık çöküyor üstüne insanın.. Yani o an şöfore adamakallı bir tepki verilebilse, insan atağa geçebilse, akıl edebilse belki de kendine gelecek şoför ama olmuyor işte.. Olacağından, başa gelecek varmış, ne olduğunu anlamadık bile pat diye oldu diyoruz sonra..:)

Eminim Bülent bey siz de ters giden birşeyler var demişsinizdir ve ses etmemişsinizdir.. Benim de başıma gelmişti de bi zamanlar.:)

Bacıbey;
Teşekkürler iyi dilekleriniz için.
Aslında ilk sallantıda şoföre seslenmek istedim ama bilirsiniz ki şoföre bir şey söylemek ters tepki yaratıyor.Söylenmeye başlanıp gaza daha çok yüklenebiliyorlar. Kaldı ki seslenip bu kaza olsa idi bu sefer bütün kabahat benim olurdu... Allah korusun.

fehmi33;
Teşekkürler fehmi33 arkadaşım.

Direksiyon başındaki uzun yol şoförünü konuşturmanın dikkat dağıtacağı işlenmiş beynimize.. Onun için işine karışmayız şoförün..:) Hele hele ani frenlerde "Yavaş sürsene kardeşim" diye söylenen kadınlar oldu mu "aa utanmaz kadına bak ne kadar dili uzun, konuşuyor bıdı bıdı" deriz, kızarız..:) Doğrusu diklenmeden uygun dille uyarmak da yapabilene..

Can taşıyorsun caaan kızım bekliyor beni evde, karım bekliyor şöfer kardeş emanetiz sana ona göre deseydiniz şaka yollu aklı başına gelirdi.. Ama işte akıl edemiyor o an insan bunları.. Allah bir daha göstermesin kaza bela çok çok geçmiş olsun..

Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten ucuz kurtulmuşsunuz. Kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar konusunda sizi uyarmak istiyorum, kesinlikle kan tahlillerini aksatmayın, yani düzenli aralıklarla kan testi yaptırın. Bu ilaçlar pıhtıyı önlemeye yararken diğer taraftan kanın fazla sulanmasına sebep olabilir, ve bu Allah korusun, beyin kanaması geçirilmesine bile sebep olabilir. Aman dikkat edin kontrolleriniz sakın aksatmayın!
Metro turizm konusunda ben de benzer şeyler duydum :(

Abi tekrar geçmiş olsun.Dualarım senin ile inşallah tez elden sağlığına kavuşursun.

officer;
Eyvallah sağolasın,Allah razı olsun.

yağmur;
Çok teşekkürler Sibel Hanım, Amin, Allah kimsenin başına vermesin.

Hay Allah! Çok çok geçmiş olsun Bülent.

Ben olsam bu ifademi Ulaştırma Bakanlığı'na iletirdim. Hatta, hukuki zemini varsa, savcılığa suç duyurusunda da bulunurdum...

Çok teşekkürler Bülent Bey, evet arkasını bırakmayacağım tabi ki ama şu anda malesef bacağımla ilgili sorunu atlatmam gerekiyor.
Şu anda hala sol bacak aşağıya inince basıç birikiyor toplar damardaki tıkanıklık yüzünden ve de hala sol ayak bileğimi kımıldatamıyorum.
Şu anda göbekten kanın pıhtılaşmasını engelleyen iğne oluyorum her gün. 10 gün sonra tekrar çekimler ile toplar damardaki pıhtının durumuna bakacağız.

geşmiş olsun bülent bey..mevlam tez zamanda sağlınıza kavuşturur..inşallah..

Çok geçmiş olsun Bülent,en kısa zamanda sağlığına kavuşman en büyük dileğimiz.
Şurası da aklında bulunsun istersen.

2- Koltuk Sigortası Genel Şartlarında “tedavi giderlerine” ilişkin bölümlera) Koltuk Sigortası Genel Şartları’nın “Tedavi Giderleri Teminatı” başlıklı A.3.3. maddesine göre: “Sigortacı, sigorta poliçesinin kapsamına giren bir kaza nedeniyle, kaza tarihinden itibaren iki yıl içinde ödenmiş doktor ücreti ile hastane ve diğer sağlık kurumlarında ayakta ve yatakta yapılan tedavilere ilişkin giderleri, nakil ücretlerini poliçede tedavi giderleri teminatı için belirlenen meblağa kadar öder. Doğal veya yapay sabit dişlerde kaza neticesinde ortaya çıkan hasarların protez giderleri, tedavi giderleri teminatı için belirlenen meblâğın âzami 0’una kadar tazmin olunur.

Geçmiş olsun.
Hastanede size a dan z ye tarama yapmamaları tam bi facia.
Dopler nasıl çekilmez? Ayaklarınız otobüsün altında kalmış. PES.

Maaşın, daha cebimize girmeden %35 ini devlete veren. insanların başına bişey geldiğinde karşılaştığı hizmet buysa vergi ödeyen bizler enayiyiz!.
Akıl yokki millette her yarım tedavi sonrasında daha yüklü fatura olarak bütçeye zarar vericek.
O dopleri çekme sonra hem hastanın sağlığını al hem devletin bütçesini batır.

Nakil yapmışlar. Hesapta tamir ediyorlar.
İşten anlamayan tamir meraklıları gibi bi yeri düzelticem diye iki yeri bozuyorlar...
Vah hastaneye düşenin haline...
Bi girdim 12 sene önce sağ çıktım ama nasıl çıktım gelde bana sor.
Mucize...:(
Ufuk arkadaşın dediği gibi poliçeden alırısınız. Hastane masraflarını düşünmeyin. Bilinmedik bi firma değil enazından.
Tekrar geçmiş olsun.

Sayın Hacı Mehmet ve İsmail Bey, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Peki şimdi o otobüsün sürücüsü ne yapıyor, hala işe devam edip yolcu taşıyor mu? Burası Türkiye ya, çalışıyor olması beni şaşırtmaz. Bu gibi insanların elinden ehliyeti alacaksın ve yolcu taşımacılığı yaptırmayacaksın. İşsiz mi kaldı, kalsın; milyonlarca işsiz var, onların canları can değil mi?

Böyle trafik canavarları hala iş yapıp bizi, eşimizi, dostumuzu hala taşıyorlarsa yandık diyorum.

Şunu da bir yere yazalım; gideceğimiz yere imkan varsa Metro dışında bir firmayla gitmeliyiz demek ki... Yolcusuna sahip çıkmayan firmaya biz niye sahip çıkalım ki?

ALAHc.c şifalar versin. inşallah önce tedaviniz olumlu sonuçlanır,sonrasında da firmadan hakkınızı çatır çatır alırsınız.

Kederli;
Teşekkürler, malesef gereken ceza ve yaptırımlar uygulanmıyor.
Ben şahsen Metro'yu sildim artık.
Son cümleniz çok yerinde,yolcusuna sahip çıkmayan firmaya biz niye sahip çıkalım ki?

ş_i_f_a;
Çok teşekkürler, Allah razı olsun.
Bir aksilik olmaz ise firmanın peşini bırakmayacağım.

cok gecmis olsun bulnes
hic okumamistim basiniza neler elmis allah genede esinize cocugunuza bagislamis insallah iyi olursunuz
metro turizmin sahibi tevekkeli degil daha yenilerde yazildi hapiste gazetelerden okudugum kadari usulsuzluk yapmismis pekte ilgilenmedim
allah hastanelere dusumesin o soforler firma sahipleri oyle bir islerini bilirlerki sikayetci olsaniz bile pek bisi cikmiyor onlar yolunu biliyorlar

Ufukalp;
Teşekkürler Ufuk bey sağolun.
Valla şu anda özel hastanede tedavi masraflarını cebimden ödüyorum. Sonuçta sağlığım önemli ve bir an önce ayağa kalkabilmek istiyorum.
Metro'dan hala ses seda yok. Bakalım faturaları topluyoruz.

saww;
Çok teşekkürler. İşte bazı yerlerdeki sağlığa ne kadar önem verildiği ortada di mi....
Düşünün ki ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alındım.
Doktorların yetiştirildiği, tıp dünyasının ve teknolojilerin sürekli ve yakından takip edilmesi gereken bir yer.
Ama malesef en basit sağlık ocağından farkı yok. Diyorum ya Allah oraya düşenlerin yardımcısı olsun.

shukufe;
Çok teşekkürler,sağolun.
Evet Metro Turizm sahibinin eli kirli, eli kirli birinin işleri de kirli olur haliyle.

anlasilan hic universite hastanelerine ciddi isin duseis bulnes:) oralar kobayhane ciraklara deneme sahasi empatinin ne oldugunu insan cani nedir onu bilmeyen aci nasil cekilir umurlarinda olmayan genclere oyuncak hocalara ustunde deney yapilarak talebe yetistirme yeri:(
eskiden bari ameliyatlar ehil ellerle profesorler tarafindan yapiliyo diye gidilen yerlerdi parayi verirseniz hocalara
ozel hastanelerde kalitesine gore para aliyor yani oyle tahlili muayenesi ameliyati icin az katki payi isteyenlerine temkinli yaklasmakta fayda var
biraz paraya kiyarsaniz orda insan muamelesi gorerek sagliginiza kavusuyorsunuz
sizden ifade almadimi polisler kazadan sonra o zaman bu sofor hakkinda yazdiklarinizi soyleyip sikayetciyim deseydiniz
ama buda pek bisey ifade etmiyor basimdan gecmistir 3 ay sonra gibi bireysel dava acmaniz icin size yazi geliyor dava acmak icin kalan sure 7 gun gibi birsey oluyor iste o zaman bilekleri sivamak iyi bir avukatla tazinat davasi acarsiniz bunu yapazsaniz unutun herseyi otobus sirketinin sigorta bilmemneleriyle ilgilenenler kurt herseyi biliyorlar magdur vatandas kaliveriyor ettigi masraflarla ortada
faturalarinizi toplayin o yazi gelince hemen dava acin bu masraflarinizi alirsiniz cektiginiz acilar icinde tazminat alirsiniz

çok geçmiş olsun bülent ALLAH sağlık şifalar versin

geçmiş olsun bence hakkınızı sonuna adar arayın derim.

Zaten ben metro yu hiç kullanmıyorum ve yakınlarımada kullandırmıyorum...

Geçmiş olsun arkadaşım

Yine röntgen çekilirken gelmişler firma yetkilileri..Mahkemeye vermişseniz firmayı ve kazanırsanız anlaşalım diye geleceklerdir merak etmeyin..; )

Teşekkürler arkadaşım. Şu anda savcılık takipteymiş. Ayrıca çalıştığım şirketimin avukatıda olayı incelemektedir.
Sonuçta işin peşini bırakmam.

Savcılık kamu davası açmak için ilgileniyordur.Ayrıca sizinde dava açmanız lazım..Gerçi şirket avukatınızın ilgilendiğini söylemişsiniz..

Çok benzer şeyler yaşamışız ama Allahtan siz bana göre çok ucuz atlatmışsınız sevindim arkadaşım..İnşallah daha da iyi olursunuz..

Merhaba arkadaşlar,
turkiye.gov.tr den baktığımda savcılık tarafından 28 Ocak 2013 de dava açılmış. Bir sonraki dava 2 Mayıs 2013 e gün verilmiş.
Ben ve başka bir yolcu müşteki olarak görülüyoruz. Diğer yolcular ise tanık (diğer yolcular şikayetçi olmadıklarından dolayı-bende bu konuda tutanakları var) Bu ayın 28 de yani 3 sonra kaza olalı tam 1 sene olacak.
Müşteki olarak benimde mahkemeye gitmem gerekiyor mu?
Birde arkadaşlar benim şahsi olarak maddi-manevi tazminat davası açmam için avukat lazım.
Bu konuda yardımcı olabilecek bildiğiniz-tanıdık bu tür davalardan anlayan avukat var mı?
Ben İstanbul'dayım. İstanbul'da önereceğiniz avukat olursa gerek e-mail ile gerekse yüz yüze iletişim kurmak isterim. (İşitme engelli olduğu için telefon olmaz)
Avukatlarla nasıl ve ne şekilde anlaşmak lazım. Bu konuda bildiklerinizi anlatmanızı rica ediyorum.

Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Sen faturalarını topla o masrafları trafik sigortasındanda karşılarsın

Üst Alt